klikus1984 Posted June 7, 2006 Share Posted June 7, 2006 Witam chciałbym wymodelowac reczniczek, ale za bardzo nie mam pomyslu jak to zrobic. korzystam z maxa 8 i probowalem sie bawic z cloth modifer oraz hair and flur, ale efekt nie jest zadowalajacy, znacie moze jakies tutki poruszajace takie zagadnienia. dzieki z apomoc :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
DesignStudio Posted June 7, 2006 Share Posted June 7, 2006 poszukaj pluginu simcloth a na max3d.pl masz o tym tutek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ania Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=27583 streaker napisał ładny tutorial o dywanie, myślę że na ręcznik też zadziała (jeśli chodzi o włosy), a kształt radzę wymodelować ręcznie, biorąc własny ręcznik jako referencję Link to comment Share on other sites More sharing options...
klikus1984 Posted June 8, 2006 Author Share Posted June 8, 2006 wielkie dzieki :) a macie moze jakies informacje o tym jak go wymodelowac, znaczy dywanix spox, juz wiem jak z wloskami, ale chodzi mi o to zeby ten reczniczek wymodelowac , poskladac, powiesic na wieszaku itp.... :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veemo Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Wydaje mi się, że najłatwiej to zrobić przy pomocy reactor'a(warto się go nauczyć). Przynajmniej ja bym tak robił. Później najwyżej jakieś dziwne miejsca ręcznie popoprawiać, teksturka jakaś i masz ręcznik gotowy. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
streaker Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 Według mnie to zależy: jak taki ręcznik wiszący na haczyku to reactor, jak takie coś: to nie warto sie reactorem bawić, bo to jest pare min modelowania w poly + MS Link to comment Share on other sites More sharing options...
JunioR Posted June 8, 2006 Share Posted June 8, 2006 ja proponuje tak samo jak DesignStudio mówi, simcloth`a, który jest bardzo prosty w obłudze, ogólnie polecam :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts