Napisano 7 Czerwiec 200618 l Witam chciałbym wymodelowac reczniczek, ale za bardzo nie mam pomyslu jak to zrobic. korzystam z maxa 8 i probowalem sie bawic z cloth modifer oraz hair and flur, ale efekt nie jest zadowalajacy, znacie moze jakies tutki poruszajace takie zagadnienia. dzieki z apomoc :P
Napisano 8 Czerwiec 200618 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=27583 streaker napisał ładny tutorial o dywanie, myślę że na ręcznik też zadziała (jeśli chodzi o włosy), a kształt radzę wymodelować ręcznie, biorąc własny ręcznik jako referencję
Napisano 8 Czerwiec 200618 l Autor wielkie dzieki :) a macie moze jakies informacje o tym jak go wymodelowac, znaczy dywanix spox, juz wiem jak z wloskami, ale chodzi mi o to zeby ten reczniczek wymodelowac , poskladac, powiesic na wieszaku itp.... :>
Napisano 8 Czerwiec 200618 l Wydaje mi się, że najłatwiej to zrobić przy pomocy reactor'a(warto się go nauczyć). Przynajmniej ja bym tak robił. Później najwyżej jakieś dziwne miejsca ręcznie popoprawiać, teksturka jakaś i masz ręcznik gotowy. :)
Napisano 8 Czerwiec 200618 l Według mnie to zależy: jak taki ręcznik wiszący na haczyku to reactor, jak takie coś: to nie warto sie reactorem bawić, bo to jest pare min modelowania w poly + MS
Napisano 8 Czerwiec 200618 l ja proponuje tak samo jak DesignStudio mówi, simcloth`a, który jest bardzo prosty w obłudze, ogólnie polecam :]