P4VV37 Napisano 13 Czerwiec 2006 Napisano 13 Czerwiec 2006 Nigdy jeszcze nie modelowałem auta. Ostatnio wpadły mi w ręce blueprinty ciekawego wozu, więc postanowiłem je wykorzystać. To pojazd w oryginale: Co do mojego to narazie tylko tyle: render: +siatka(bez MeshSmootha na masce)
XaoC Napisano 13 Czerwiec 2006 Napisano 13 Czerwiec 2006 Ooo...bardzo ciekawie:) W koncu jakieś inne auto niż sportowe:P I dosyć łatwe mi się zdaje, powodzenia:)
sysol Napisano 13 Czerwiec 2006 Napisano 13 Czerwiec 2006 no nice nice chociaż nie widze tego rendera nie wiem co jest tez kiedys robilem jeepa wranglera rzeczywiście przyjemnie autko do modelowania... Pozdrawiam KEEP WORKING :]
slayer2004 Napisano 13 Czerwiec 2006 Napisano 13 Czerwiec 2006 W czym modelujesz ? Może przedstawisz jakieś wstępne rendery ? Pozdrawiam.
'Fox' Napisano 13 Czerwiec 2006 Napisano 13 Czerwiec 2006 Chyba ci jeden obrazek wcielo (render), ale po siatce i tak widac ze dobrze ci idzie :)
P4VV37 Napisano 13 Czerwiec 2006 Autor Napisano 13 Czerwiec 2006 Chyba coś z linkiem pomyliłem. Zrobiłem "szybki" render w maxwellu. Myśle czy renderować nim czy vrayem. Tu to co powstało po ok. 20min.: Wszystkie materiały są przypadkowe: maskę chcę mieć w takie wojskowe łaty, teraz jest maxwell plastic i czerwony kolor. Coś się siatka pomieszała z przodu, ale to naprawie. MOdel w maxie 8, tekstury zrobię w modo.
thorgal Napisano 13 Czerwiec 2006 Napisano 13 Czerwiec 2006 i lepszy efekt czyli lepszy efekt w krotszym czasie
hawrok Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 grill jest chyba troszeczke inaczej niz powinien byc, na referce ktora zamiesciles jest zalamany w polowie i lekko wypukly, a u ciebie plaski, no i zeberka takie cieniutkie i chudziutkie zrobiles :] Przedni zderzak tez wydaje mi sie lekko za maly, reszta OK :)
thud Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 rury sa pofalowane, guma przy szybie nieciekawie wyglada (krzywa i nie pasuje); sa to szczegoly ale psuja caly wyglad :/, popraw to i jedz dalej :) pzdr
P4VV37 Napisano 15 Czerwiec 2006 Autor Napisano 15 Czerwiec 2006 Poprawiłem: rury są proste, wcześniej były robione loftem, grill jest wypukły, zderzak jest większy, dodałem koła, v-rayem przy nałożonym lakierze renderuje się równie długo :/.
patry Napisano 15 Czerwiec 2006 Napisano 15 Czerwiec 2006 Maska jest chyba przecięta na pół i grill nie styka się z karoserią. Na razie git.
hawrok Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 coraz lepiej :) cos nie tak jest z ramka od szyby, daj tam moze jakiegos chamfera, no jeszcze ten jeep z twojej referki posiada wiecej takich ostrych krawedzi nie jest tak obly jak twoj (szczegolnie blotnik przedni)
damusTo Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 O chwilunie jak to "pompa" że nie sportowy wózek;) poprostu inne sporty i tyle. Ten render strasznie nie wyraźny ale siatka zapowiada sie ok. Koła i paczka coś nie halo + rama okna coś tez nie bardzo. błotniki na przodzie też nie takie ma wrangler.
P4VV37 Napisano 16 Czerwiec 2006 Autor Napisano 16 Czerwiec 2006 Szybe poprawiłem, wrzucę rendery. Mam problem z wnętrzem. Zabrałbym się za tablice itd. ale nigdzie nie mogę znaleźć referek. Jeśli ktoś ma takie, to nie obraże się jeśli postanowi mi je pokazzać:) p.s. Co jest źle z kołami?
hkropinski Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 taki zabawkowy ten samochodzik sie wydaje:D:D pozdr
gregorjan Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 Tak..poszerz trochę ten wóz i odchódź ramy. W tle można jakieś drzewo postawić ,żeby nabrał wymiarów:) Bo faktycznie wygląda jak zabawka pzdr
Secator Napisano 16 Czerwiec 2006 Napisano 16 Czerwiec 2006 Wygląda troche jak zabawka dla dzieci a nie prawdziwe auto :] Taki nadmuchany jest
P4VV37 Napisano 18 Czerwiec 2006 Autor Napisano 18 Czerwiec 2006 Odchudziłem ramy, dodałem siedzenia i zająłem się przednią szybą. Nadal ie wiem co ma być w środku. Połączyłem maskę.. Muszę wyostrzyć krawędzie na masce, nie wiem czy nie zrobić z klapy osobnego obiektu.
Ardeni Napisano 18 Czerwiec 2006 Napisano 18 Czerwiec 2006 Bieżnik zmień pls bo wogóle nie pasuje. Zapodaj siatke bez ms przy okazji
P4VV37 Napisano 18 Czerwiec 2006 Autor Napisano 18 Czerwiec 2006 ok: Stosowałem głównie Turbosmooth. p.s. Po prawej stronie mzawsze pojawia sią czarny pasek. Nic tam nie ma, poprostu wyskakuje błąd i cała kolumna jest czarna
damusTo Napisano 18 Czerwiec 2006 Napisano 18 Czerwiec 2006 Za gruba ta rama okna. Na maske daj zooma cos tam jest nie tak. Przednie nadkole zupełnie nie takie jak w oryginale, one biegna prosto a nie tak jak u ciebie za maską
Fargate Napisano 18 Czerwiec 2006 Napisano 18 Czerwiec 2006 P4VV37: zamiast sky light urzyj Vray'owskiego swiatla + GI, efekt podobny (moze nawet lepszy) a czarnego paska nie powinno byc. modelik faktycznie wyglada jak zabawka, popracuj nad nim.
P4VV37 Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Napisano 19 Czerwiec 2006 Maskę rzeczywiście pomyliłem. Zacznę ją od nowa. :X-em[2]: thx. teraz jest trochę ciemniejsze, ale paska nie ma.
P4VV37 Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Napisano 19 Czerwiec 2006 Reochę popeawiłem. Gumydookoła szyby jeszcze nie ruszałem. Wiem już jak osiągnąć istre krawędzie po Ms. Nadkola wywaliłem, zrobie je jutro. Opone już mam, ale nie na tym renderze. *** RENDER ***
hkropinski Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 bardzo krzywo sie wydaje przy takich materialach... musisz jeszcze blotniki dodac
Kr3tz Napisano 20 Czerwiec 2006 Napisano 20 Czerwiec 2006 Staraj sie zachowywac rowne odstepy miedzy edgesami, spojrz na siatke maski i nadkola...
Rekomendowane odpowiedzi