voyager Napisano 18 Czerwiec 2006 Napisano 18 Czerwiec 2006 Witam wszystkich! Postanowiłem zrobić samochodzik i mój wybór padł ma BMW z4. Głównym powodem było to, że nie zauważyłem, żeby ktoś forum go robił :P A dzisiaj, gdy po awarii serwera max3d miałem wrzucić model na forum, okazało sie, że akurat Bonifatz miał identyczny pomysł, tylko że go wczesniej wykonał :( Model nie jest zbyt piękny, w kilku miejscach są "fale Dunaju", na przetłoczeniach po MS pojawiają sie babole, ale myśle, ze jak na moje "doświadczenie" w modelowaniu aut, to mi nieźle idzie. 3D Studio Max 7 + skylight & skyline + odszumianie w PSPX render: i siateczka: Czekam na komentarze. [ATTACH]35363[/ATTACH]
JohnZi Napisano 18 Czerwiec 2006 Napisano 18 Czerwiec 2006 dziwna ta twoja siatka:/ zderzak bardzo gesty, w sumie nie wiadomo po co. Maska na siatkce jest bardzo wypukla a na renderze juz jest plaska, dziwne rzeczy sie dzieja. No ale pracuj dalej;]
pecet Napisano 18 Czerwiec 2006 Napisano 18 Czerwiec 2006 to napewno jest siatka od tego modelu?:p niby taka pogięta a na renderze nie jest aż tak tragicznie, ale ogónie nie jest dobrze zwłaszcz drzwi jakieś pokrzywione wyszły i ten chamfer na nich za ostry.
RobaL Napisano 18 Czerwiec 2006 Napisano 18 Czerwiec 2006 Baaaaardzo gesta siatka na przodzie ... poza tym na renderku wyszlo calkiem dobrze :] Pozdrawiam
voyager Napisano 18 Czerwiec 2006 Autor Napisano 18 Czerwiec 2006 Dzięki za komentarze. Model już troche poprawiłem, ale wrzuce jutro, bo dzisiaj to już mam odruchy torsyjne na sam widok viewportów :P Siatka faktycznie gęsta i trudno ją sie układało, ale musiałem zagęścić ze względu na dziure na halogeny na zderzaku, a nie chciałem mieć niepotrzebnych trójkątów. Nie jej będe poprawiał, bo to mój "pierwszy" model samochodu i nie chce nic zjepsuć.
Bonifatz Napisano 18 Czerwiec 2006 Napisano 18 Czerwiec 2006 Dobra robota Voyager ! Sorry za wcinke hehe ;D Na nastepny raz mozna cos razem poskrobać, jakiegos mini-tszelendża założyć albo cos. Daj znac co o tym sadzisz. Powodzenia!
voyager Napisano 18 Czerwiec 2006 Autor Napisano 18 Czerwiec 2006 Bonifatz - już jeden challenge miałem - wizualizaczja kina domowego (pozdro :X-em[2]:). :X-em[2]: sie ociągał, a mi szło całkiem nieźle dopóki nie sformatowałem sobie dysku. Straciłem niestety cały projekt :( Na imageshacku są nieopublikowane zdjęcia, które może kiedyś jeszcze wrzuce do zmarłego wątku. W modelowaniu samochodów nie czuje sie jeszcze na tyle dobrze żeby można było zrobić mini-challenge. W życiu zrobiłem tak na szybko 2-3 auta low poly (ok. 100 poly) i jeden normalny model samochodu, który był wielkim niewypałem - cały to jedna bryła, nie wiedziałem wtedy co to jest chamfer, connect itp. i do tego bez pomocy internetu. Ale na błędach człowiek sie uczy :P Nic sie nie stało, że się wpakowałeś ze swoim projektem :P Wiedziałem, że kiedyś ktoś wymodleuje to cudowne auto. Może sie podniecam, ale to mój 100 post!!! Pozdro 4 all
SZAMPEK Napisano 18 Czerwiec 2006 Napisano 18 Czerwiec 2006 Heyah. Szczerze to siatak brzydka i gesta miejscami - aż dziw że taki fajny render. Suma sumarum = render ładny, ale modeling to tez siatka!!
Fargate Napisano 19 Czerwiec 2006 Napisano 19 Czerwiec 2006 nie wyciagaj pochopnych wnioskow co do tamtego wontku (w obecnej chwili mam wykonane wiecej niz ty :P) a ze wena tworcza gdzies uleciala - ehh zycie... :) btw: moja opinie na temat modelu juz znasz, wiec sie nie bede powtarzal. napisze tylko ze jesli poprawiles te drobne bugi to bedzie juz calkiem ladnie wygladalo :) ps: jak skaczysz ten model to reaktywujemy kino... :)
Rekomendowane odpowiedzi