Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!

Postanowiłem zrobić samochodzik i mój wybór padł ma BMW z4. Głównym powodem było to, że nie zauważyłem, żeby ktoś forum go robił :P A dzisiaj, gdy po awarii serwera max3d miałem wrzucić model na forum, okazało sie, że akurat Bonifatz miał identyczny pomysł, tylko że go wczesniej wykonał :(

Model nie jest zbyt piękny, w kilku miejscach są "fale Dunaju", na przetłoczeniach po MS pojawiają sie babole, ale myśle, ze jak na moje "doświadczenie" w modelowaniu aut, to mi nieźle idzie.

3D Studio Max 7 + skylight & skyline + odszumianie w PSPX

render:

z41hg.th.jpg

i siateczka:

z4wire0tc.th.jpg

Czekam na komentarze.

[ATTACH]35363[/ATTACH]

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dziwna ta twoja siatka:/ zderzak bardzo gesty, w sumie nie wiadomo po co. Maska na siatkce jest bardzo wypukla a na renderze juz jest plaska, dziwne rzeczy sie dzieja. No ale pracuj dalej;]

Napisano

to napewno jest siatka od tego modelu?:p niby taka pogięta a na renderze nie jest aż tak tragicznie, ale ogónie nie jest dobrze zwłaszcz drzwi jakieś pokrzywione wyszły i ten chamfer na nich za ostry.

Napisano

Baaaaardzo gesta siatka na przodzie ... poza tym na renderku wyszlo calkiem dobrze :]

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze. Model już troche poprawiłem, ale wrzuce jutro, bo dzisiaj to już mam odruchy torsyjne na sam widok viewportów :P

Siatka faktycznie gęsta i trudno ją sie układało, ale musiałem zagęścić ze względu na dziure na halogeny na zderzaku, a nie chciałem mieć niepotrzebnych trójkątów. Nie jej będe poprawiał, bo to mój "pierwszy" model samochodu i nie chce nic zjepsuć.

Napisano

Dobra robota Voyager ! Sorry za wcinke hehe ;D

Na nastepny raz mozna cos razem poskrobać, jakiegos mini-tszelendża założyć albo cos.

Daj znac co o tym sadzisz.

Powodzenia!

Napisano
  • Autor

Bonifatz - już jeden challenge miałem - wizualizaczja kina domowego (pozdro :X-em[2]:). :X-em[2]: sie ociągał, a mi szło całkiem nieźle dopóki nie sformatowałem sobie dysku. Straciłem niestety cały projekt :( Na imageshacku są nieopublikowane zdjęcia, które może kiedyś jeszcze wrzuce do zmarłego wątku.

W modelowaniu samochodów nie czuje sie jeszcze na tyle dobrze żeby można było zrobić mini-challenge. W życiu zrobiłem tak na szybko 2-3 auta low poly (ok. 100 poly) i jeden normalny model samochodu, który był wielkim niewypałem - cały to jedna bryła, nie wiedziałem wtedy co to jest chamfer, connect itp. i do tego bez pomocy internetu. Ale na błędach człowiek sie uczy :P

Nic sie nie stało, że się wpakowałeś ze swoim projektem :P Wiedziałem, że kiedyś ktoś wymodleuje to cudowne auto.

Może sie podniecam, ale to mój 100 post!!!

Pozdro 4 all

Napisano

Heyah. Szczerze to siatak brzydka i gesta miejscami - aż dziw że taki fajny render.

Suma sumarum = render ładny, ale modeling to tez siatka!!

Napisano

nie wyciagaj pochopnych wnioskow co do tamtego wontku (w obecnej chwili mam wykonane wiecej niz ty :P) a ze wena tworcza gdzies uleciala - ehh zycie... :)

btw: moja opinie na temat modelu juz znasz, wiec sie nie bede powtarzal. napisze tylko ze jesli poprawiles te drobne bugi to bedzie juz calkiem ladnie wygladalo :)

ps: jak skaczysz ten model to reaktywujemy kino... :)