abstract Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 pojawila sie nowa wersja przegladarki opera oznaczona numerem 9, posiada kilka bajerow takich ja widgety, podglad stron na kartach, blokowanie reklam flashowych wystepujacych glownie w portalach oraz mozliwosc wyszukiwania i bezposredniego pobierania plikow bittorrent http://www.opera.com/download/ pozdr..
_michal Napisano 21 Czerwiec 2006 Napisano 21 Czerwiec 2006 a porzędnej implementacji RSS nie ma :( Szkoda, na forum operki pisali o tym od Opera9TP :( I tak to jest najlepsza przeglądarka
Destroyer Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 Dodatkowo Opera jest przeglądarką internetową w konsolach Nintendo Wii oraz DS czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości że Opera rulerzzzz!! ;-P
_michal Napisano 24 Czerwiec 2006 Napisano 24 Czerwiec 2006 Mam też Operę Mini na komórce (stary Siemens C65), zdarza mi się internecić w autobusie. Pomimo ekranu 130x130px da radę coś przeczytać. Bardzo dobre oprogramowanie.
piotrek Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Mam tą Operę 9, ale jest pewein problem: Czasami (ostatnio częto) na stronach pojawiają się flashowe popupy i niestety nie można ich zamknąć kliknięciem w krzyżyk. Da się to jakoś ustawić czy coś? Na Firefoxie bez problemów się zamykały, a tutaj nie da się :/
_michal Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Mi się nie to zdarzyło, ale przyznaję że większość takich popupów traktuję nie krzyżykiem, ale poleceniem 'zablokuj zawartość' ;)
Bruneq Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 widgety jak narazie nie na polska wersje opery....o chba ze ktos lubi zegarki lub pogodynki! :) mi sie podoba phong...ale pozeracz czasu jest mocny wec musialem wywalic!:P Opera Rox bez 2ch zdan!:P
PAINbringer Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 Opera to jedyna słuszna przeglądarka ;]
_michal Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 a w temacie - zna ktoś jakąś fajną macową skórkę dla operki?
Lis Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 mintrill -> Jak wyczaisz jak to naprawicz to daj cynka. niesamowicie mnie to wnerwia. Ps. Zauważyłem niestety że nowa opera zżara tak o 50% więcej zasobów systemowych niż poprzednia. :-(
abstract Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Napisano 28 Czerwiec 2006 to wam pomoze http://mojaopera.9g.pl/wiki/Opera_9_-_pomoc pozdr....
_michal Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 Mi też dziewiątka się do końca nie podoba, ale niestety nie ma alternatywy ;)
Chalek Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 Ale co Wam sie nie podoba? U mnie smiga super, duzo lepiej sobie ze wszystkim radzi niz 8, a po ostatnim update, ktory zlikwidowal kilka niemilych bledow jest rewelacja.
Bruneq Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 mnie tylko wQrza ze przy flashu musze 2 rrazy kliknac zeby zaskoczylo!:\ ale tak to nie narzekam...chociaz widgetow nie uzywam to i tak opera ROX!!:)
Destroyer Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 ja tam co tydzień jak nie częściej sobie aktualizowałem operke i musze powiedzieć że niektóre betki działały u mnie lepiej płynniej niż ta ostatnia potrafi zeżreć zasoby kompa jak stronka int sie jej nie spodoba
piotrek Napisano 11 Sierpień 2006 Napisano 11 Sierpień 2006 W Operze generalnie brakuje mi takich bajerów z FireFoxa jak kliknięcie MMB w celu otwarcia strony w nowym panelu. Bynajmniej nie chodzi mi o linki na stronach, bo tu działa wyśmienicie, ale o menu zakładki oraz przycisk "Back". W FF mogłem kliknąc w menu zakładkach na odpowiednią zakładkę LMB aby otworzyć w bieżącym panelu, lub MMB - w nowym panelu. W Operze ustawiam to w preferencjach i nie ma pod tym względem żadnej eleastyczności.
_michal Napisano 12 Sierpień 2006 Napisano 12 Sierpień 2006 Mnie wkurza beznadziejna implementacja RSS'ów
Destroyer Napisano 12 Sierpień 2006 Napisano 12 Sierpień 2006 gdzieś była lista życzeń co chcielibyśmy mieć w nowej operze 10 ale nie moge zteraz naleźć tej stronki to byście sobie wpisali co tam chcecie ;-) MMB w zakładkach przydałby sie
Tullaris Napisano 12 Sierpień 2006 Napisano 12 Sierpień 2006 heh wlaśnie przeżuciłem się z Mozilli na Opere, do paru rzeczy nie jestem przyzwyczajony, ale ogólnie mi się podoba :)... blokowanie reklam jest super..
Rekomendowane odpowiedzi