Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

pojawila sie nowa wersja przegladarki opera oznaczona numerem 9, posiada kilka bajerow takich ja widgety, podglad stron na kartach, blokowanie reklam

flashowych wystepujacych glownie w portalach oraz mozliwosc wyszukiwania i bezposredniego pobierania plikow bittorrent

http://www.opera.com/download/

pozdr..

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a porzędnej implementacji RSS nie ma :(

Szkoda, na forum operki pisali o tym od Opera9TP :(

I tak to jest najlepsza przeglądarka

Napisano

Mam też Operę Mini na komórce (stary Siemens C65), zdarza mi się internecić w autobusie. Pomimo ekranu 130x130px da radę coś przeczytać.

Bardzo dobre oprogramowanie.

Napisano

Mam tą Operę 9, ale jest pewein problem:

Czasami (ostatnio częto) na stronach pojawiają się flashowe popupy i niestety nie można ich zamknąć kliknięciem w krzyżyk. Da się to jakoś ustawić czy coś? Na Firefoxie bez problemów się zamykały, a tutaj nie da się :/

Napisano

Mi się nie to zdarzyło, ale przyznaję że większość takich popupów traktuję nie krzyżykiem, ale poleceniem 'zablokuj zawartość' ;)

Napisano

widgety jak narazie nie na polska wersje opery....o chba ze ktos lubi zegarki lub pogodynki! :) mi sie podoba phong...ale pozeracz czasu jest mocny wec musialem wywalic!:P Opera Rox bez 2ch zdan!:P

Napisano

mintrill -> Jak wyczaisz jak to naprawicz to daj cynka. niesamowicie mnie to wnerwia.

Ps. Zauważyłem niestety że nowa opera zżara tak o 50% więcej zasobów systemowych niż poprzednia. :-(

Napisano

Mi też dziewiątka się do końca nie podoba, ale niestety nie ma alternatywy ;)

Napisano

Ale co Wam sie nie podoba? U mnie smiga super, duzo lepiej sobie ze wszystkim radzi niz 8, a po ostatnim update, ktory zlikwidowal kilka niemilych bledow jest rewelacja.

Napisano

mnie tylko wQrza ze przy flashu musze 2 rrazy kliknac zeby zaskoczylo!:\ ale tak to nie narzekam...chociaz widgetow nie uzywam to i tak opera ROX!!:)

Napisano

ja tam co tydzień jak nie częściej sobie aktualizowałem operke i musze powiedzieć że niektóre betki działały u mnie lepiej płynniej niż ta ostatnia potrafi zeżreć zasoby kompa jak stronka int sie jej nie spodoba

Napisano

W Operze generalnie brakuje mi takich bajerów z FireFoxa jak kliknięcie MMB w celu otwarcia strony w nowym panelu. Bynajmniej nie chodzi mi o linki na stronach, bo tu działa wyśmienicie, ale o menu zakładki oraz przycisk "Back".

W FF mogłem kliknąc w menu zakładkach na odpowiednią zakładkę LMB aby otworzyć w bieżącym panelu, lub MMB - w nowym panelu.

W Operze ustawiam to w preferencjach i nie ma pod tym względem żadnej eleastyczności.

Napisano

gdzieś była lista życzeń co chcielibyśmy mieć w nowej operze 10 ale nie moge zteraz naleźć tej stronki to byście sobie wpisali co tam chcecie ;-)

MMB w zakładkach przydałby sie

Napisano

heh wlaśnie przeżuciłem się z Mozilli na Opere, do paru rzeczy nie jestem przyzwyczajony, ale ogólnie mi się podoba :)... blokowanie reklam jest super..