piksar Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Rozpoczynam projekt który planowałem rozpocząć ponad pół roku temu, ale respekt przez 3D maxem i Wami mi nie pozwolił. Teraz startuje, Chcę odtworzyć jeden z kadrów filmu Kingsajz. Narazie niewiele : komenty mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 pomysl super!! ale musisz troche zroznicowac texture szuflad aby nie byly takie same :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 to co nielot, i trochę zróżnicować oświetlenie (np. żółtawy direct i od dołu niebieskawe cienie) kadr bym zrobiła raczej pionowy fajny pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2006 dzieki, oczywiście macie rację, będę nad tym pracował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 No pomysł dobry....ale co z tego ma być tak naprawdę? Bo narazie widzę kilka godzin roboty i render z FG. No ja tam nie wiem....nie jestem ekspertem, ale cos zarzuciles w stylu "a no mi wyszlo przez przypadek". Edit: I z pierwszego renderu lepszy widok, bardziej...panoramiczny (czy to dobre okreslenie?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 pomysl ciekawy jednak z wykonaniem gorzej... narazie tekstury i oswietlenie wyglądają slabo, przgnebiajaca, ale mysle ze sobie poradziesz;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Nom podzielam zdanie Ani co do pionowosc kadru, mało tego aby podkreslić proporcje otoczenia do...a wlasnie beda jakies hipki? to jeszcze kamerke umiesc z zabiej perspektywy i moze jakis szeroki obiektyw. a tam beda jakies sznurki tudziez inne przeszkadzajki czy zostajesz przy szufladach tylko? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 hehe. pomysł niezły :) to jest wtedy kiedy Olo dotarł do Szuflandii? jeśli tak to brakuje jeszcze drabinek z zapałek no i samych krasnali :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Odczuwam lekkie nie zrozumienie koncepcji (oprocz tweetiego) dlatego zamieszczam referki - będą drabinki i inne wynalazki - jak w filmie. Pamiętajcie że to WIP, dopiero 3 godziny (z renderami) roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Jak zrobisz taki bałagan jak na drugiej referce to bedzie super! I fajny klimat się w scence zrobił PS: Dziwne że robisz coś tagiego z twoim zam iłowaniem do wszelakich maszyn, trybów, kół zębatych... ;) Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 jak chcesz miec takie ujęcia to radzilbym zmienic kamere na mniejszą ilosc mm, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2006 lekko do przodu (uff jak gorąco) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 zacytuję kolege: "fajne, takie psychodeliczne":D autko fajnie wyszlo, pozmieniaj jeszcze teksture drewna ( tilling ) i bedzie git;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzadki Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Ejkum kejkum OLO RATUJ!! :) Wyypas pomysł. Czekam na finish :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 no pomysl fajny, bo dekoracja w kingsajzie byla fajna :-) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 taka scena zeby wygladala prawdziwie musi miec zdrowego dofa :)dokladnie jak na referkach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 fajne brum-brum :) podnieś troche pieniążek bo drewno przez niego prześwituje :P i w końcu jakiś większy render Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 pomysł super, ja bym się narazie do pieniążka przyczepił (wymiętol go trosku), texture podłogi też bym zmienił; czekam na więcej powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 Na razie skup się na modelach a potem powalczysz z oświetleniem:) życzę powadzenia bo pomysł bardzo mi się podoba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2006 malutki update, porobiłem nawet supełki wokół zapałek ale nic nie widać, linki podtrzymujące za cieńkie, co Wy na to towarzysze i towarzyszki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 zwyobracaj drabineczkę jak na fotach wyżej ;) Jakoś nie podoba mnie się podłoże.. Życzę powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2006 witam, na podłoże nie mam pomysłu, musze film obejrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2006 POTRZEBUJE TEKSTURY NA SZUFLADY HELP !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2006 POTRZEBUJE TEKSTURY NA SZUFLADY HELP !!! update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 daj nitki biale beda bardzie widoczne i ladniejsze wg mnie Ñ= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 fajniej by to wygladalo gdyby kazda szafeczka miala inna teksture a nie taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 z niecierpliwoscia czekam na updaty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Derfalon Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 Fajny pomysł. Od razu mi sie przypomina film hejkum kejkum:) I postaraj sie to skończyć bo jak nie to "mydłem! załatwimy cie mydłem!"Heh. No sie wzruszyłem normalnie:) Czekam na więcej. Pozdrowionka. PS. Zauważyłem że to mój 150 post. Ide świętować:) Zbieram szyszkowników i na PoloCocte:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 a my na to : Tekstury ! :D Ja proponuję : zdejmij wszystkie tekstury i rób same modele. Jak zrobisz modele zrób oświetlenie i shading modeli, i dopiero wtedy nakładaj teksturki :). Bedzie szybciej, sprawniej i sie nie pogubisz ^^, pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazan_HB Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 cos na podloge i moze na szuflady strony producentow laminatow podlog paneli maja czesto fajne zdjecia roznych gatunkow drewna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 http://images.google.pl/images?hl=pl&q=wooden%20floor&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&sa=N&tab=wi http://images.google.pl/images?svnum=10&hl=pl&lr=&q=wooden+panels&btnG=Szukaj http://images.google.pl/images?svnum=10&hl=pl&lr=&q=wood&btnG=Szukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazan_HB Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 jeszcze raz ja :) czola szufla jesli sa robione z drewna nigdy nie sa robione jednej deski. Najczesciej jest z kilku kawalkow drewna. Sloje sa poziomo. i jeszcze link do textur :) http://www.dekorasyononline.com/laminat-parke/laminat-parke.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2006 dzieki panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Wciąż podchodzę do twojego pomysłu z dystansem... Nie wiem czemu...? Wysunięcie szyfaladek na różną odległość nie załatwi całej sprawy... Ta kładka ma zapałki zwrócone tylko w jedną stronę... No nie wiem... Może wszyscy będą wielbic twoje dzieło, ale ja będę krytykować....bo wymaga ta scena bardzo dużo dokładności... Ale powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 no piksar czekam na efekt końcowy życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 to ja tutaj 1 euro na internet wydaje w locutorium a tu ni updaty nie widac ? pozdro czekam cierpliwie. pytania? moze bym, pomogl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Lipiec 2006 Share Napisano 19 Lipiec 2006 piksar - bedzie dobrze, dopracuj troche tekstury a modele sa fajne, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 projektu nie zarzuciłem, wpadłem na pomysł, że jak skończe modele to tchnę w nie życie. Scenariusza jeszcze nie mam ale zarys konceptu jest. Lekki chaos w modelach i scenie może sie pojawić. Nie wszystkie będa pasować do bieżącej sceny ale planuje zrobić większy plan zdjęciowy, będą inne sceny (jak filmie) ale modele upycham narazie w bieżącej scenie. speedzik z dzisiaj - sygnalizacja świetlna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi