Napisano 26 Czerwiec 200618 l Rozpoczynam projekt który planowałem rozpocząć ponad pół roku temu, ale respekt przez 3D maxem i Wami mi nie pozwolił. Teraz startuje, Chcę odtworzyć jeden z kadrów filmu Kingsajz. Narazie niewiele : komenty mile widziane
Napisano 26 Czerwiec 200618 l pomysl super!! ale musisz troche zroznicowac texture szuflad aby nie byly takie same :) pozdro
Napisano 26 Czerwiec 200618 l to co nielot, i trochę zróżnicować oświetlenie (np. żółtawy direct i od dołu niebieskawe cienie) kadr bym zrobiła raczej pionowy fajny pomysł
Napisano 27 Czerwiec 200618 l No pomysł dobry....ale co z tego ma być tak naprawdę? Bo narazie widzę kilka godzin roboty i render z FG. No ja tam nie wiem....nie jestem ekspertem, ale cos zarzuciles w stylu "a no mi wyszlo przez przypadek". Edit: I z pierwszego renderu lepszy widok, bardziej...panoramiczny (czy to dobre okreslenie?)
Napisano 27 Czerwiec 200618 l pomysl ciekawy jednak z wykonaniem gorzej... narazie tekstury i oswietlenie wyglądają slabo, przgnebiajaca, ale mysle ze sobie poradziesz;) pozdr
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Nom podzielam zdanie Ani co do pionowosc kadru, mało tego aby podkreslić proporcje otoczenia do...a wlasnie beda jakies hipki? to jeszcze kamerke umiesc z zabiej perspektywy i moze jakis szeroki obiektyw. a tam beda jakies sznurki tudziez inne przeszkadzajki czy zostajesz przy szufladach tylko? Pozdrawiam
Napisano 27 Czerwiec 200618 l hehe. pomysł niezły :) to jest wtedy kiedy Olo dotarł do Szuflandii? jeśli tak to brakuje jeszcze drabinek z zapałek no i samych krasnali :] Pozdrawiam
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Autor Odczuwam lekkie nie zrozumienie koncepcji (oprocz tweetiego) dlatego zamieszczam referki - będą drabinki i inne wynalazki - jak w filmie. Pamiętajcie że to WIP, dopiero 3 godziny (z renderami) roboty.
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Jak zrobisz taki bałagan jak na drugiej referce to bedzie super! I fajny klimat się w scence zrobił PS: Dziwne że robisz coś tagiego z twoim zam iłowaniem do wszelakich maszyn, trybów, kół zębatych... ;) Powodzenia
Napisano 27 Czerwiec 200618 l jak chcesz miec takie ujęcia to radzilbym zmienic kamere na mniejszą ilosc mm, pozdr
Napisano 27 Czerwiec 200618 l zacytuję kolege: "fajne, takie psychodeliczne":D autko fajnie wyszlo, pozmieniaj jeszcze teksture drewna ( tilling ) i bedzie git;) pozdr
Napisano 27 Czerwiec 200618 l taka scena zeby wygladala prawdziwie musi miec zdrowego dofa :)dokladnie jak na referkach :)
Napisano 27 Czerwiec 200618 l fajne brum-brum :) podnieś troche pieniążek bo drewno przez niego prześwituje :P i w końcu jakiś większy render Pozdr
Napisano 28 Czerwiec 200618 l pomysł super, ja bym się narazie do pieniążka przyczepił (wymiętol go trosku), texture podłogi też bym zmienił; czekam na więcej powodzenia
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Na razie skup się na modelach a potem powalczysz z oświetleniem:) życzę powadzenia bo pomysł bardzo mi się podoba:)
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Autor malutki update, porobiłem nawet supełki wokół zapałek ale nic nie widać, linki podtrzymujące za cieńkie, co Wy na to towarzysze i towarzyszki?
Napisano 28 Czerwiec 200618 l zwyobracaj drabineczkę jak na fotach wyżej ;) Jakoś nie podoba mnie się podłoże.. Życzę powodzenia :)
Napisano 5 Lipiec 200618 l fajniej by to wygladalo gdyby kazda szafeczka miala inna teksture a nie taka sama
Napisano 16 Lipiec 200618 l Fajny pomysł. Od razu mi sie przypomina film hejkum kejkum:) I postaraj sie to skończyć bo jak nie to "mydłem! załatwimy cie mydłem!"Heh. No sie wzruszyłem normalnie:) Czekam na więcej. Pozdrowionka. PS. Zauważyłem że to mój 150 post. Ide świętować:) Zbieram szyszkowników i na PoloCocte:)
Napisano 16 Lipiec 200618 l a my na to : Tekstury ! :D Ja proponuję : zdejmij wszystkie tekstury i rób same modele. Jak zrobisz modele zrób oświetlenie i shading modeli, i dopiero wtedy nakładaj teksturki :). Bedzie szybciej, sprawniej i sie nie pogubisz ^^, pozdro.
Napisano 17 Lipiec 200618 l cos na podloge i moze na szuflady strony producentow laminatow podlog paneli maja czesto fajne zdjecia roznych gatunkow drewna
Napisano 17 Lipiec 200618 l http://images.google.pl/images?hl=pl&q=wooden%20floor&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&sa=N&tab=wi http://images.google.pl/images?svnum=10&hl=pl&lr=&q=wooden+panels&btnG=Szukaj http://images.google.pl/images?svnum=10&hl=pl&lr=&q=wood&btnG=Szukaj
Napisano 17 Lipiec 200618 l jeszcze raz ja :) czola szufla jesli sa robione z drewna nigdy nie sa robione jednej deski. Najczesciej jest z kilku kawalkow drewna. Sloje sa poziomo. i jeszcze link do textur :) http://www.dekorasyononline.com/laminat-parke/laminat-parke.htm
Napisano 17 Lipiec 200618 l Wciąż podchodzę do twojego pomysłu z dystansem... Nie wiem czemu...? Wysunięcie szyfaladek na różną odległość nie załatwi całej sprawy... Ta kładka ma zapałki zwrócone tylko w jedną stronę... No nie wiem... Może wszyscy będą wielbic twoje dzieło, ale ja będę krytykować....bo wymaga ta scena bardzo dużo dokładności... Ale powodzenia:)
Napisano 19 Lipiec 200618 l to ja tutaj 1 euro na internet wydaje w locutorium a tu ni updaty nie widac ? pozdro czekam cierpliwie. pytania? moze bym, pomogl?
Napisano 19 Lipiec 200618 l piksar - bedzie dobrze, dopracuj troche tekstury a modele sa fajne, pozdr
Napisano 10 Sierpień 200618 l Autor projektu nie zarzuciłem, wpadłem na pomysł, że jak skończe modele to tchnę w nie życie. Scenariusza jeszcze nie mam ale zarys konceptu jest. Lekki chaos w modelach i scenie może sie pojawić. Nie wszystkie będa pasować do bieżącej sceny ale planuje zrobić większy plan zdjęciowy, będą inne sceny (jak filmie) ale modele upycham narazie w bieżącej scenie. speedzik z dzisiaj - sygnalizacja świetlna