Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Rozpoczynam projekt który planowałem rozpocząć ponad pół roku temu, ale respekt przez 3D maxem i Wami mi nie pozwolił. Teraz startuje, Chcę odtworzyć jeden z kadrów filmu Kingsajz.

Narazie niewiele :

9b0bd14d03d9482am.jpg

komenty mile widziane

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 6,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

to co nielot, i trochę zróżnicować oświetlenie (np. żółtawy direct i od dołu niebieskawe cienie)

kadr bym zrobiła raczej pionowy

fajny pomysł

Napisano

No pomysł dobry....ale co z tego ma być tak naprawdę? Bo narazie widzę kilka godzin roboty i render z FG. No ja tam nie wiem....nie jestem ekspertem, ale cos zarzuciles w stylu "a no mi wyszlo przez przypadek".

Edit: I z pierwszego renderu lepszy widok, bardziej...panoramiczny (czy to dobre okreslenie?)

Napisano

pomysl ciekawy jednak z wykonaniem gorzej... narazie tekstury i oswietlenie wyglądają slabo, przgnebiajaca, ale mysle ze sobie poradziesz;) pozdr

Napisano

Nom podzielam zdanie Ani co do pionowosc kadru, mało tego aby podkreslić proporcje otoczenia do...a wlasnie beda jakies hipki? to jeszcze kamerke umiesc z zabiej perspektywy i moze jakis szeroki obiektyw. a tam beda jakies sznurki tudziez inne przeszkadzajki czy zostajesz przy szufladach tylko? Pozdrawiam

Napisano

hehe. pomysł niezły :)

to jest wtedy kiedy Olo dotarł do Szuflandii? jeśli tak to brakuje jeszcze drabinek z zapałek no i samych krasnali :]

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Odczuwam lekkie nie zrozumienie koncepcji (oprocz tweetiego)

dlatego zamieszczam referki - będą drabinki i inne wynalazki - jak w filmie.

Pamiętajcie że to WIP, dopiero 3 godziny (z renderami) roboty.

Napisano

Jak zrobisz taki bałagan jak na drugiej referce to bedzie super!

I fajny klimat się w scence zrobił

PS: Dziwne że robisz coś tagiego z twoim zam iłowaniem do wszelakich maszyn, trybów, kół zębatych... ;)

Powodzenia

Napisano

zacytuję kolege: "fajne, takie psychodeliczne":D

autko fajnie wyszlo, pozmieniaj jeszcze teksture drewna ( tilling ) i bedzie git;)

pozdr

Napisano

no pomysl fajny, bo dekoracja w kingsajzie byla fajna :-) powodzenia

Napisano

taka scena zeby wygladala prawdziwie musi miec zdrowego dofa :)dokladnie jak na referkach :)

Napisano

fajne brum-brum :) podnieś troche pieniążek bo drewno przez niego prześwituje :P

i w końcu jakiś większy render

Pozdr

Napisano

pomysł super, ja bym się narazie do pieniążka przyczepił (wymiętol go trosku), texture podłogi też bym zmienił; czekam na więcej powodzenia

Napisano

Na razie skup się na modelach a potem powalczysz z oświetleniem:) życzę powadzenia bo pomysł bardzo mi się podoba:)

Napisano
  • Autor

malutki update, porobiłem nawet supełki wokół zapałek ale nic nie widać, linki podtrzymujące za cieńkie, co Wy na to towarzysze i towarzyszki?

c812220520b18f2dm.jpg

Napisano

zwyobracaj drabineczkę jak na fotach wyżej ;) Jakoś nie podoba mnie się podłoże..

Życzę powodzenia :)

Napisano

Fajny pomysł. Od razu mi sie przypomina film hejkum kejkum:) I postaraj sie to skończyć bo jak nie to "mydłem! załatwimy cie mydłem!"Heh. No sie wzruszyłem normalnie:) Czekam na więcej. Pozdrowionka.

PS. Zauważyłem że to mój 150 post. Ide świętować:) Zbieram szyszkowników i na PoloCocte:)

Napisano

a my na to : Tekstury ! :D

Ja proponuję : zdejmij wszystkie tekstury i rób same modele. Jak zrobisz modele zrób oświetlenie i shading modeli, i dopiero wtedy nakładaj teksturki :). Bedzie szybciej, sprawniej i sie nie pogubisz ^^, pozdro.

Napisano

bukkrolewskife1.jpg

jesionpatynowanyqf1.jpg

noahteakcw4.jpg

globalbeechyi9.jpg

cos na podloge i moze na szuflady

strony producentow laminatow podlog paneli maja czesto fajne zdjecia roznych gatunkow drewna

Napisano

Wciąż podchodzę do twojego pomysłu z dystansem... Nie wiem czemu...?

Wysunięcie szyfaladek na różną odległość nie załatwi całej sprawy... Ta kładka ma zapałki zwrócone tylko w jedną stronę... No nie wiem...

Może wszyscy będą wielbic twoje dzieło, ale ja będę krytykować....bo wymaga ta scena bardzo dużo dokładności...

Ale powodzenia:)

Napisano

no piksar czekam na efekt końcowy

życzę powodzenia

Napisano

to ja tutaj 1 euro na internet wydaje w locutorium a tu ni updaty nie widac ?

pozdro czekam cierpliwie.

pytania? moze bym, pomogl?

Napisano
  • Autor

projektu nie zarzuciłem, wpadłem na pomysł, że jak skończe modele to tchnę w nie życie. Scenariusza jeszcze nie mam ale zarys konceptu jest.

Lekki chaos w modelach i scenie może sie pojawić. Nie wszystkie będa pasować do bieżącej sceny ale planuje zrobić większy plan zdjęciowy, będą inne sceny (jak filmie) ale modele upycham narazie w bieżącej scenie.

speedzik z dzisiaj - sygnalizacja świetlna

4a57bb6efb299f98med.jpg

83854222a71f2124med.jpg