Napisano 28 Czerwiec 200618 l Ukazał się długo oczekiwany trailer z nadchodzącego filmu Spider-man 3. [link]
Napisano 28 Czerwiec 200618 l ja juz widzialem wczoraj :D super tylko czemu nie pokazali venoma?! bo eddy był :)
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Hmmm... mam wrażenie, ze w tej części będzie pokazana historia walki z Sandmanem, oraz historia z symbiontem i skompromitowanie Eddy'ego, oraz jego połączenie na koniec z symbiontem i powstanie Venoma. Niewykluczone, ze sam Venom jako wróg numer 1 pojawi się dopiero w częsci IV..
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Ja z tego co czytałem to Venom tragicznie wygląda w tym filmie :/ Ale i tak się doczekać nie mogę :)
Napisano 28 Czerwiec 200618 l W porównaniu do części I i II, ta może być na prawde dobra. Efekty na razie jak dla mnie wyglądają ok (choć może sandMana mozna by dopracować...ale jest jeszcze pół roku do premiery więc chyba coś z tym zrobią). Czarny Spider-man fajnie wygląda:). Ponoć ma być 4 przeciwników...Venom, SandMan, GreenGoblin...i ktos jeszcze. A co do Venoma...to tez miałem nadzieję, że pojawi się on jako "Eddi"
Napisano 28 Czerwiec 200618 l zly obrazek ale co tam:P co do Venoma to z tego co sie orientuje to ponoc III czesc ma byc ostatnia, przynajmniej rezyserowana przez tego rezysera... wiec jest nadzieja ze Venom bedzie i to dlugo:D pozdro:P
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Dobrze, że Venoma nie pokazali. Teraz nie obejrzę trailera i nie będę wiedział, aż do maja jak będzie wyglądał. Rozsiądę się ultra-wygodnie w kinie i będzie ultra-uczta. ;) CzAk1 -> w teaserze pojawia się postać, która mówi: "Parker?" patrząc ze zdziwienem w górę. Podejrzewam, że to jest właśnie Eddie Brock. Wcześniej widać Parkera jak przy dzwonie zdejmuje kostium. Wniosek z tego, że się pozbywa sybmiota, bo w końcu w komiksie tak samo go zostawił, a chwilę po tym powstał Venom. A co do Venoma...to tez miałem nadzieję, że pojawi się on jako "Eddi" Nie ma innej postaci Venoma :). Jest Eddie+Symbiot=Venom. Parker+Symbiot=Spiderman, Cassady+Symbiot=Carnage itd ale Venom jest tylko jeden.
Napisano 29 Czerwiec 200618 l :) jak to... zawsze mówił o sobie w liczbie mnogiej :P:P:p:P:P:P:P:P:P:P:P
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Nie ma innej postaci Venoma :). Jest Eddie+Symbiot=Venom. Parker+Symbiot=Spiderman, Cassady+Symbiot=Carnage itd ale Venom jest tylko jeden. Miałem na myśli, że pojawi się Venom jako Venom...czyli chodzi mi o Venoma, a nie o Venoma czyli, że Spider-Mena;) (wszystko jasne?!) Pomyślałem sobie, że zobacze jak to będzie z tym Eddim i zerkne na liste Aktorów. Ze zdziwieniem stwierdzam, że nie widze tam Eddiego:|...ale może to po prostu nie oficjalna lista płac. Zobaczymy przy następnym trailerze;) aktorzy Tobey Maguire: Peter Parker / SpiderMan Kirsten Dunst: Mary Jane Watson James Franco: Harry Osborn / Hobgoblin Thomas Haden Church: Sandman Topher Grace: Venom James Cromwell (I): Generał Stacey Bill E. Rogers: Dowódca oddziału żołnierzy Elizabeth Banks (II): Betty Brant Robert N. Anderson: Technik - laborant nr 7 Tim De Zarn: Philip Watson Bill Nunn: Joseph 'Robbie' Robertson Jodi Benker: Gość w kubie nocnym Alex Kalognomos: Fotograf "Daily Bugle" Andy Bale: Kierownik OsCorp Adrian Lester: Naukowiec Mageina Tovah: Ursula Theresa Russell: Pani Marko Dawn Marie Anderson: Pielęgniarka #2 Bryce Dallas Howard: Gwen Stacy Dylan Baker (I): Dr Curt Connors J.K. Simmons: J. Jonah Jameson Ted Raimi: Wilson Better: Chess Bully Mark Kubr: Oszust #1 Tanya Sinovec: Kelnerka w klubie jazzowym Jennifer Weston: Pielęgniarka Jason Paquin: Tancerz w klubie jazzowym #2 Richard John Walters: Barman w klubie jazzowym Tammi Sutton: Gość w klubie jazzowym David Kilde: Policjant z New Jersey #1 Jacob Head: Oszust #1 Aliane Baquerot: Tancerka Terrell Anthony: Technik - laborant nr 6 Claudia Katz (II): Asystentka Robbiego Brittany Paige: Pielęgniarka Daniel Gillies: John Jameson Eugene Kim: Klient baru Tim Maculan: Reżyser Rogelio T. Ramos: Lekarz Laith Nakli: Prezenter wiadomości Charles Moore (I): Biznesmen Christina Cindrich: Technik - laborant Rosemary Harris: Ciocia May January Welsh: Klient Toni Wynne: Pracownik "Flirty Bugle" Paul Terrell Clayton: Technik Aimee Miles: Kelnerka w kawiarni Cliff Robertson: Ben Parker Shelly Valdovino: Gość w klubie jazzowym #1 (głos) Ricarte Rivera: Tancerz w klubie jazzowym Carolyn Neff: Technik - laborant nr 3 Edward Padilla: Technik - laborant nr 5 źródło Filmweb.
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Topher Grace: Venom No co ty, uważasz, że jeden aktor gra Eddiego, a drugi symbionta? Topher Grace to Eddie, reszta to robota komputera
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Ja widziałem coś takiego: Topher Grace .... Eddie Brock/Venom źródło imdb.com
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Topher Grace: Venom, tu jest Eddie mrygolący neon>. edit: Bleh, obo mnie uprzedził:)
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Mnie się od razu rzuciło w oczy ponowne ********* kostiumu - nie cierpię tych interpretacji filmowych. W jedynce i dwójce pjęczynki Spidera były wypukłe i gumowe (?) - wiadomo Parker to był hollywoodzki krawiec z zawodu, ale z symbotycznym strojem to już całkiem przegięli. Skąd u licha białe tym razem pajęczynki? Spider-venom był przecież calutki czarny z wyjątkiem białych oczu i paru wstawek typu logo, a tutaj to wygląda jak normalny Spider-man w wersji monochromatycznej pheh.
Napisano 29 Czerwiec 200618 l ArTooRo -> tak na 100% to wyjdzie w praniu jak to wyszło. IMHO z tego co wywnioskowałem do tej pory to fajnie, że tak zrobili, bo powieje świeżością i różnorodnością (Venom i Spider-man w symbiocie wyglądali bardzo podobanie, nawet w jednym komiksie MJ pomyliła ich). Z jednej strony spokojny i opanowany Parker, a z drugiej szaleńcze połączenie Brocka i kosmity. Mniam! (choć były słowa w teaserze "What happend to You Peter?" czyli pewnie Parker nie będzie taki spokojny i opanowany, zważywszy, że chciał całować inną Kobietę niż MJ, pewnie to wpływ symbiota na niego i po części też pewnie dlatego go odrzuci, OMG rozpracowuję fabułę ;) ) Shogun 3D -> a to może być całkiem możliwe ;) Vadera grały już 4 osoby (nie licząc kaskaderów i młodego Anakina ;) ), gdzie tylko w starej trylogii były to trzy osoby. Tullaris -> true, true, i tu mnie masz :] CzAk1 -> jak słoneczko
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Leru, może masz rację, ale nadal mam wrażenie, ze gdyby Eddie były osobną postacią, to bylby na liście płac. Przecież gdy Andy Serkis grał Golluma (młodego rownież), oraz King - Konga (w obu przypadkach postaciom tym dawał ruch w mocapie), to wyraźnie było napisane: Andrew Serkis as Gollum/King Kong.
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Shogun 3D -> wybacz mi pomyłkę, nie pomyślałem o tym. Przyznaję Tobie rację zatem.
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Ego Te absolvo, Leru A tak niezaleznie od tego wszystkiego to ciekawe kto będzie tym czwartym negatywnym bohaterem. Ma tam być doktor Connors, więc może Lizard? No i wstyd przyznać, ale nie kojarze tej historii z Cassady i Carnage... any details?
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Mnie się od razu rzuciło w oczy ponowne ********* kostiumu ... Spider-Man+SYMBIOT(dorbna poprawka:P) był przecież calutki czarny z wyjątkiem białych oczu i paru wstawek typu logo, a tutaj to wygląda jak normalny Spider-man w wersji monochromatycznej pheh. NO DOKLADNIE TO SAMO MYSLE:/ tutaj wylgad spidera+symbiot... a co dostalismy w teterze?...ten sam kostium tylko mono;/(jak ktos zauwazyl) no nic poczekamy oby VENOMA nie spaprali;/
Napisano 29 Czerwiec 200618 l a ja wam powiem, że mi się ten kostium z trailera bardziej podoba :P... jest ciekawszy od jednolitego komiksowego...
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Tullaris, ok, mnie też jako kostium się to podoba bardziej, bo ma przynajmniej jakąś fakturę, ale... kurczę, troche zgodności z oryinałem by sie pprzydało. To Marvel to współprodukuje, maja wszelkie prawa autorskie Jima Lee i innych, więc nie muszą takich adaptacji odstawiać. Zresztą w cz. 2 i tak już sporo namieszali... EDIT: Aspenboy: dziekuję. :)
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Jima Lee Stan Lee ale co tam:P ^~ no fakt ze X-Menom niektore rzeczy dodaly wiarygodnosci ale czarnay kostium z bialaTarantula byl super wedlug mnie;/ ehh:/ dobra musze przestac sie przejmowac bo zywy nie dotrwam do premiery;]
Napisano 29 Czerwiec 200618 l shogun to jest stan lee a nie jim lee ;p a co do kostiumu, to w koncu jest symbiont zywy organizm z kosmosu i wyglad z komiksu jest jak najbardziej uzasadniony, tutaj wyglada to jakby symbiot obkleil parkera w kostiumie spidera co zreszta tak jest pokazane na teaserze
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Mnie się w ogóle kostium filmowy nie podoba, jest plastikowy i efekciarski ale symbiontowy mnie nawet przekonuje, nie ma co się czepiać, szczególnie że zostało to sprytnie wykorzystane w scenie z odbiciem w budynku. Eddie podobny do Parkera? jak kangur do mysz w kreskówkach:)
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Ehh mnie denerwują takie duże odstępstwa od oryginału, ale zobaczymy i ocenimy całość jak wyjdzie. Będę musiał nadrobić dwójkę, bo po obejrzeniu jedynki dałem sobie spokój z drugą częścią, mimo że jestem fanem Spider-mana (a może właśnie dlatego :P). A tak swoją drogą to sprawdziłem tego aktora, który gra Eddiego, ponieważ go wcześniej nie miałem okazji nigdzie ujrzeć, i przyznam że "nieco" się różni od tego komiksowego - cóż nie można z czystym sumieniem powiedzieć, że jest to przypakowany blondasek :D
Napisano 29 Czerwiec 200618 l no... mnie też njabardziej dobiło, ze Eddi był przecież gupim pakerem ;D.. etn facet wogóle do niego nie pasuje...
Napisano 29 Czerwiec 200618 l co do kostiumu Spidera... nawet w komiksie nie zawsze powiedzmy Dr. Octopus wyglądał tak samo. Wymyślono go jako pana ubranego w pomarańczowo-zielony strój, w czasie kiedy Parker dowiedział się, że MJ jest w ciąży to Octopus już miał na sobie biały gajerek. W filmie Octopus wyglądał również inaczej, tak samo jak GreenGoblin (co już w ogóle jest absolutną wariacją komiksowego alterego Normana) i tak samo jak Harry wygląda już inaczej. "Przekłamania" w I były chociażby dlatego, że Osborne nie miał żony - w komiksie miał (płakała po utracie najpierw męża, a potem syna). IMHO te przeinaczena mają swój urok, to samo ze strojem Spidera+Symbiot. Najzwyczajniej w świecie są to świeże pomysły, które według mnie warto poznać :)
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Leru, ja staram się na to patrzec jako na calkiem nowa historię Parkera, bo odniesienia do jego historii w komiksie tylko denerwują.
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Ale pewne pomysły są totalnie poronione - w jedynce Parker wypuszczał pajęczynę z rąk bez żadnych mechanizmów. Hmm jeśli miałobyć to odwzorowanie owada to powinien wypuszczać pajęczynę z **** - heh to by dopiero było :D
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Zmiany w adaptacjach są czesto nieodzowne, a już na pewno w przypadku gdy się adoptuje serial ciągnący się kilka dekad. Jakoś trzeba sporo materiału upchnąć w 90 czy 120min, więc trzeba wycinać, zmieniać i kombinować. Stroje też trudno przerzucić żywcem z komiksu, bo co się wtedy dzieje widać w starych filmach o spidermanie, to ja już wole gumowy kombinezonik.
Napisano 29 Czerwiec 200618 l Zaczytywałem sie spiderkiem ale film lubie za proporcje między wiernością żródłom a świeżym, nieco zaktualizowanym oddechem:)
Napisano 30 Czerwiec 200618 l Cóz...a mi się strój podoba:). Jest fajny, efekciarski, widać, że podrasowany przy pomocy efektów róznych różnistych...ale fajnie wygląda. A dla czego wygląda jak kostium czerwony...tylko, że czarny;) Wydaje mi się, że twórcy filmu zrobili cosik takiego iż symbiot wlazł pod kostium...a nie tak jak w komiksie na kostium.
Napisano 30 Czerwiec 200618 l W komiksie symbiont w pełni zastępował kostium i to nie tylko pajęczy, ale każdy, co widać po Venomie: potrafił brzybrać dowolny strój (np. policjanta). Mnie tez wkurza ta heca z pajęczyną: Peter przeciez sam ją wymyslił, zmajstrował i umieścił w pojemniczkach na nadgarstkach.
Napisano 30 Czerwiec 200618 l Ech... szukacie dziury w całym. Film jest spoko, i choć są pewne niedociągnięcia, czy różnego rodzaju przekłamania to to mi nie przeszkadza wcale, ba, nawet dodaje to pewnej świeżości tak jak napisał Leru. Pozdro
Napisano 30 Czerwiec 200618 l Baldack ja wiem, że nie powinno się niektórych rzeczy zmieniać, ale jednak jeśli już zmienili to nie wolno nad tym ubolewać, bo to zabije całą przyjemność z oglądania tego filmu ;)
Napisano 30 Lipiec 200618 l no, wygląda obiecująco. Ciekawe, skąd pojawi się symbiot? Czy będą wierni komiksowi?
Napisano 30 Lipiec 200618 l ja sadze ze jak w serialu animowanym przybedzie z synem J. Jonah Jameson z wyprawy kosmicznej :) pozyjemy zobaczymy;P no venom moze wygladac niezle, oby bo wyglada spider-man+symbiot mnie zawiodl;/
Napisano 31 Lipiec 200618 l na nieszczescie wyglada, ze bedzie mial ta teksturke... przyjzyj sie dokladnie screenowi powyzej (lub na poprzedniej stronie :P ) btw: jedna rzecz mnie ciekawi, co oni beda robic przez rok do premiery filmu ? Bo na trailerze wyglada jakby juz byl w zaawansowanej fazie post-produkcji.
Napisano 31 Lipiec 200618 l Niewykluczone, że część scen została opracowana wcześniej na użytek trailera.