patry Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 (edytowane) Witam, ostatnio zainteresowałem się stereogramami i zrobiłem kilka. Oto one: http://img334.imageshack.us/img334/9725/moj1stereogram4cv.jpg http://img331.imageshack.us/img331/6779/moj2stereogram0ko.jpg http://img401.imageshack.us/img401/2066/moj4stereogramsd7ms.jpg Spróbujcie zgadnąć co w nich ukryłem :) Edytowane 5 Lipiec 2008 przez tweety
Virus_ Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 Hmm.. Wiem co to jest stereogram, ale nie wiem co trzeba zrobic zeby zobaczyc to co naprawde przedstawia :)
anJek Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 uwielbiam stereogramy, problem tylko ze trzeba je najpierw wydrukowac, bo od robienia zeza na monitor galy szybko bola ;) - ja widze tylko elipsy i kwadraty, ale to pewnie przez to patrzenie na monitor :/ Virus_ - zeby zobaczyc trzeba uwierzyc ;)) a tak na serio to znajdujesz 2 punkty podobnie wygladajace do siebie, gdzies w odleglosci 10 cm, robisz lekkiego zeza majac bardzo blisko twarz do obrazka i powoli oddalasz glowe, w pewnym momencie juz widzisz =) mozna nawet mrugac jak sie dojdzie do wprawy i przesuwac wzrok, fajna sprawa ;)
patry Napisano 1 Lipiec 2006 Autor Napisano 1 Lipiec 2006 UPDATE Jestem początkujący, i zauważenie w moich stereogramach ukrytych kształtów jest trochę trudne :)
javor Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 ty chyba sobie jaja robisz ?? przecierz tu nic nie widac :P
mentaller Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 ja daltonistą jestem i takich rzeczy nie widzę ;]
weedlog Napisano 1 Lipiec 2006 Napisano 1 Lipiec 2006 Na ostatnim jakiś znaczek spidermana jest czy coś w tym stylu. Na poprzednim też mało ciekawe kształty. Wybierz sobie trochę ciekawsze rzeczy do zestereogramowania :) bo takie to nic rewelacyjnego.
mant-raz Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 kiepskie te stereogramy :( spodziewalem sie jakichs prawdziwych obiektow 3d, a tu kilka plaszczyzn z dziurami :) przylaczam sie do weed'a.
piotrek Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 N tym ostatnim widzę jakieś kółko w odnogami :) Kiepskie trochę te stereogramy..
patry Napisano 2 Lipiec 2006 Autor Napisano 2 Lipiec 2006 N tym ostatnim widzę jakieś kółko w odnogami :) Brawo mintrill!! Prawie zgadłeś!! To jest pająk... :) A co do programu to tło i obiekt ukryty robie w paintcie, a ten efekt 3D w programie Stereogram maker.
patry Napisano 2 Lipiec 2006 Autor Napisano 2 Lipiec 2006 UPDATE (mam nadzieję, że ten stereogram trochę lepiej mi wyszedł :))
piotrek Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 Na pierwszy rzuk oka wydawało mi się, że jest to jakaś twarz, później skłaniałbym się do jakiejś baszty, wieży, a teraz już sam nie wiem co to jest :/
weedlog Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 Dla mnie to jest kolejny niby robal (kółko z wypustkami dookoła) :)
yookeer Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 hmm przylaczam sie do reszty... moglby mi ktos zdradzic jaki taie cos sie robi? JoKeR
patry Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Napisano 3 Lipiec 2006 UPDATE Podpowiem tylko - obiekt ukryty jest na środku u góry
Kr3tz Napisano 3 Lipiec 2006 Napisano 3 Lipiec 2006 oo jaa, rysujesz tlo w paintcie, potem zaznaczasz obrys tego, co chcesz zeby bylo widac po zezie i przesuwasz z shiftem w prawo, cala filozofia EDIT: w updacie to ja widze delfina i duze *P"
Rekomendowane odpowiedzi