Marcel100 Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 To moja pierwsza praca w Maxie. Dopiero zaczynam więc dużo modelu brakuje. Prosiłbym o wstępne komentarze co robie źle.
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 po pierwsze - to nie audi... po drugie - zobazc jaki krzywy jest ten model, naprawde nie idze go wyprostowac? po trzecie - zapoznaj się z opcją chamfer pozdrawiam
Marcel100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Napisano 6 Lipiec 2006 To jest Audi :) Może tego nie widać ale będe nad tym pracował. Mógł byś wskazać miejsca które wyprostować? I co chcesz żebym zchamferował?
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 mam zaznaczyc caly model? czy ty na serio nie widzisz ze model jest troche jak wyjęty z niszczarki? pozdr
Pawelkos Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 tak jak mowi hkropinski on jest caly pogiety, jakby ktos go klepal w domu na kolanie, takie pytanko czy przerobiles jakis tutek o modelowaniu samochodu ? bo ten twoj model wyglda troche hmmm slabo
Marcel100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Napisano 6 Lipiec 2006 Nie sam go modelowałem wg. blueprinta. Coś poprubuje i pokaże troche poprawionego ale nie jest łatwo go poprawić bo ja to robie w Editable Poly za pomocą Poly którego porozciągałem.
Dawcio_m Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 Bez obrazy to wygląda jak ścierka, ale pracuj i przerabiaj tutki to ci wyjdzie na dobre
himek Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 ciekawy sposob.... wygalda jak bys zadzialal reactorem cloth :D powodzenia :D
NV Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 Może zainteresowała by cię technika surface / osobiście uważam ze łatwiej jest się jej na początku nauczyć niż od razu poly modeling.Ja powoli zaczynam łączyć obydwie te techniki i stwierdziłem że poly jest no nie łatwiejszy ale może dokładniejszy >>przynajmniej dla mnie
Eden-3d Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 zacznij od prostszych obiektow np: monitor,felga,lampka nocna
Marcel100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Napisano 6 Lipiec 2006 Tutaj troche wygładzona wersja. To 3D to trudna sprawa szczególnie jak sie bierze samochód za pierwszy model i to bez tutka:) Jeśli chodzi o siatkę to jej niewidać. Chyba coś wcisnąłem niechący i zniknęła mi siatka. Np. jak zaznaczam Edge to nie widze zaznaczonego. [/url]
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 zacznij od prostszych obiektow np: monitor,felga,lampka nocna Felga??!!... No co ty!!!!! :P To by wogole utopil... A tak ogolnie to faktycznie zrob cos prostszego, pobaw sie programem, zrob jakies proste formy a nie od razu samochod...
Marcel100 Napisano 6 Lipiec 2006 Autor Napisano 6 Lipiec 2006 Felge i tak bede musiał do samochodu zrobić:)(Może nie bedzie tak źle).Teraz to chce żeby chociaż to był samochód. I tak model sie nie przyda w następnych pracach bo jest do kitu. To niech chociaż bedzie cały. Cos sie zawsze naucze. Może jak dojdą drzwi koła wnętrze to sie lepiej zaprezentuje.
cta Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 albo f3 :P ale wtedy jest sama siatka, a co do modelu to kiepski ale chyba sam widzisz. Przerób jakiegoś tutka najlepiej video jak już chcesz sie brać za samochód, no i porób jakieś prostrze rzeczy, bo raczej trudno robić samochód jak sie go robi bez siatki i nie umie sie jej włączyć. Pozdro ;)
urban Napisano 7 Lipiec 2006 Napisano 7 Lipiec 2006 ehh może nie jestem ekspertem w roeniu tutoriali to wygląda wyjatkowo kiepsko kilka tutoriali się przyda i pokaż siatkę podrawiam
Rekomendowane odpowiedzi