Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

To moja pierwsza praca w Maxie. Dopiero zaczynam więc dużo modelu brakuje. Prosiłbym o wstępne komentarze co robie źle.

a67yk.th.png

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

po pierwsze - to nie audi...

po drugie - zobazc jaki krzywy jest ten model, naprawde nie idze go wyprostowac?

po trzecie - zapoznaj się z opcją chamfer

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

To jest Audi :) Może tego nie widać ale będe nad tym pracował. Mógł byś wskazać miejsca które wyprostować? I co chcesz żebym zchamferował?

Napisano

tak jak mowi hkropinski on jest caly pogiety, jakby ktos go klepal w domu na kolanie, takie pytanko czy przerobiles jakis tutek o modelowaniu samochodu ? bo ten twoj model wyglda troche hmmm slabo

Napisano
  • Autor

Nie sam go modelowałem wg. blueprinta. Coś poprubuje i pokaże troche poprawionego ale nie jest łatwo go poprawić bo ja to robie w Editable Poly za pomocą Poly którego porozciągałem.

Napisano

Bez obrazy to wygląda jak ścierka, ale pracuj i przerabiaj tutki to ci wyjdzie na dobre

Napisano

ciekawy sposob.... wygalda jak bys zadzialal reactorem cloth :D powodzenia :D

Napisano

Może zainteresowała by cię technika surface / osobiście uważam ze łatwiej jest się jej na początku nauczyć niż od razu poly modeling.Ja powoli zaczynam łączyć obydwie te techniki i stwierdziłem że poly jest no nie łatwiejszy ale może dokładniejszy >>przynajmniej dla mnie

Napisano
  • Autor

Tutaj troche wygładzona wersja. To 3D to trudna sprawa szczególnie jak sie bierze samochód za pierwszy model i to bez tutka:) Jeśli chodzi o siatkę to jej niewidać. Chyba coś wcisnąłem niechący i zniknęła mi siatka. Np. jak zaznaczam Edge to nie widze zaznaczonego.

[/url]a64qa.th.png

Napisano
zacznij od prostszych obiektow np: monitor,felga,lampka nocna

Felga??!!... No co ty!!!!! :P To by wogole utopil...

A tak ogolnie to faktycznie zrob cos prostszego, pobaw sie programem, zrob jakies proste formy a nie od razu samochod...

Napisano
  • Autor

Felge i tak bede musiał do samochodu zrobić:)(Może nie bedzie tak źle).Teraz to chce żeby chociaż to był samochód. I tak model sie nie przyda w następnych pracach bo jest do kitu. To niech chociaż bedzie cały. Cos sie zawsze naucze. Może jak dojdą drzwi koła wnętrze to sie lepiej zaprezentuje.

Napisano

albo f3 :P ale wtedy jest sama siatka, a co do modelu to kiepski ale chyba sam widzisz. Przerób jakiegoś tutka najlepiej video jak już chcesz sie brać za samochód, no i porób jakieś prostrze rzeczy, bo raczej trudno robić samochód jak sie go robi bez siatki i nie umie sie jej włączyć. Pozdro ;)

Napisano

ehh może nie jestem ekspertem w roeniu tutoriali to wygląda wyjatkowo kiepsko kilka tutoriali się przyda i pokaż siatkę

podrawiam