Marvey Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 jakieś 2 miesiące temu zrobiłem sobie takiego speeda http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=27136 po pewnym czasie postanowiłem go złożyć z papieru najperw były wprawki http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=27626 potem zająłem sie modelem oto efekty jak mi się będzie chciało to go jeszcze pomaluje (z podkreśleniem jak mi się będzie chciało:)) Pozostałe zdjęcia Obrót 360* statystyki: 1172 tris ok. 650 łączeń czas: jakieś 1 koma 5 miesiąca (w czy de robiłem go 3h :]) 8 kartek a4 edit: _kluba_ w tym okresie miałem (mam) duużo czasu (wystawione oceny,wakacje) edit2: merv_ strona programu w krórym "renderowałem" siateczke http://www.tamasoft.co.jp/pepakura-en/ żeby wszystko było ładnie trzeba się troche pobawić (w moim przypadku ok. 1,5h) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 wow....masz cierpliwość i zapewne zreczne palce chlopie. Robi wrazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 W suie jak dla mnie to bez sensu jest, za dużo wolnego czasu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 swietne to... czym renderowałes siateczke do wyklejania ? tez tak zrobie sobie chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. MtS Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 Swietny - naprawde!! Podziwiam cierpliwosc. Teraz jeszcze wrzuc obiekt z MS ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2006 Swietny - naprawde!! Podziwiam cierpliwosc. Teraz jeszcze wrzuc obiekt z MS ;P tak i najlepiej jeszcze 3 ilteracje już i tak najmniejsze papierowe polygony (papiegony:) mają po 0,5 cm2 (te przy wcięciach skrzydełek). Zwykle sie nie stresowałem, ale przy nich cholery dostawałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 hehe fajne to ale ja bym niemial tyle czasu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 oo podziwiam cierpliwość, i fajnie wygląda, zwłaszcza na pierwszym renderze, w drugim kiepskie oświetlenie. czy to jest czymś usztywniane, czy sam klej i papier? czy robiłeś jakiś unwrap żeby wiedzieć jak przyciąć papier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 11 Lipiec 2006 Share Napisano 11 Lipiec 2006 Aniu dawalem kiedys taki fajny programik do wycinanek sprawdz ten link : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=27440 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deviator Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 Shader dywanu nienaturalny. Musisz go zmienić. Ta płyta CD też jakaś taka niedorobiona. Za bardzo srebrna i za dużo się w niej odbija. Model wygląda faktycznie jak z papieru ale tylko na drugim zdjęciu. Zmieniłbym też tło na mniej jednorodne bez bazgrołów. Nie nadużywaj tabletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 modeling ok ale zdjęcia mało artystyczne. domodeluj jakieś tło :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 Shader dywanu nienaturalny. Musisz go zmienić. Ta płyta CD też jakaś taka niedorobiona. Za bardzo srebrna i za dużo się w niej odbija. Model wygląda faktycznie jak z papieru ale tylko na drugim zdjęciu. Zmieniłbym też tło na mniej jednorodne bez bazgrołów. Nie nadużywaj tabletu. lól neimam wiecej slow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 lól co to sie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2006 oo podziwiam cierpliwość, i fajnie wygląda, zwłaszcza na pierwszym renderze, w drugim kiepskie oświetlenie. czy to jest czymś usztywniane, czy sam klej i papier? czy robiłeś jakiś unwrap żeby wiedzieć jak przyciąć papier? sam klej i papier (i nitka z tyłu) ale wcześniej sie trzymał a teraz opadł :/ program to ten od klicka eksportuje się do niego model (w .obj albo innym) i on tworzy siatke, tylko przy bardziej skomplikowanych modelach trzeba mu pomóc i popoprwawiać niektóre elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 Jak dla mnie czad :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 12 Lipiec 2006 Share Napisano 12 Lipiec 2006 Deviator - stary no mam nadzieje że żartujesz bo w przeciwnym razie to oznacza że jesteś mało bystry, baaaaardzo mało bystry (mniej więcej jak rzodkiewka), mówiąc delikatnie O_o'. "Shader" dywanu nie może być nienaturalny bo to prawdziwy dywan! A płyta CD nie może być nie dorobiona bo to prawdziwa płyta! Dżizes... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deviator Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 @Aust stary, zamiast rozwinąć żart brniesz jak ten wół byle do przodu. Skoro nie zauważyłeś, że sobie robię jaja to swój post zadedykuj sobie samemu :P Teraz wytłumaczę Ci o co mi chodzi. Forum jak to forum zawiera opinie czasem sensowne czasem mało sensowne a jeszcze czasem upierdliwe do bólu. Kiedy czytam .. powinieneś zmienić texturkę albo dać innego shdera bo sa mało naturalne... to zastanawiam się skąd tacy mądrzy ludzie znają się tak na powierzchniach i materiałach że z góry zakładają, że coś jes nie ten tego? Bo w ich kompie inaczej render wychodzi? Wystarczy odwiedzić sklep z płytkami np Giant, żeby raz na zawsze zamknąć gębę w sprawie krytykowania prac gdzie są kafelki. Jest taka różnorodność kształtów, wzorów, kolorów i faktur że nie jeden ze "speców" od 3D natychmiast krzyknąłby: wygląda nienaturalnie! Czepiam się bo gdyby ten dywan był renderowany to z pewnością pojawiłyby się głosy krytyczne, że tak dywan nie wygląda. Howgh! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Shader dywanu nienaturalny. Musisz go zmienić. Ta płyta CD też jakaś taka niedorobiona. Za bardzo srebrna i za dużo się w niej odbija. Model wygląda faktycznie jak z papieru ale tylko na drugim zdjęciu. Zmieniłbym też tło na mniej jednorodne bez bazgrołów. Nie nadużywaj tabletu. o_O , hmmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deviator Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 @cfaniak nie bądź w gorącej wodzie kąpany. Czytaj drugą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 13 Lipiec 2006 Share Napisano 13 Lipiec 2006 Chyba Ci się normalne trochę porypały, ale ogólnie jest ok. Czym renderowałeś? Maxwell? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi