patry Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 Witam, zrobiłem taką animację, a może i nawet mini film animowany i jestem z niego b. zadowolony. Ciekawe jak wy mnie ocenicie :) Oto link: http://rapidshare.de/files/25823202/FILM_KOSMO.avi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 57 MB? opłaca się to ściągać? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2006 Nieweim czy się opłaca, ale powiem, że to jest jedyna moja animacja która mi się bardzo podoba. Użyłem tam dużo efektów specjalnych i dlatego tyle waży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 nawet smeiszne, tylko czemu takie dlugie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2006 Długie bo fabuła tam jest :) Nie jest nadzwyczajna ale zawsze jakaś :) Ale nie mówcie, że śmieszne tylko oceniajcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 14 Lipiec 2006 Share Napisano 14 Lipiec 2006 SUPER!!! Najlepsza animacja postaci pokazana na tym forum EVER! Świetny montaż z zaskakującymi 3 klatkowymi ujęciami i wypasiona praca kamer! Po raz ostatni takie efekty specjalne widziałem w SW EP III! Serio! Świetne klimatyczne oświetlenie! Brawa za dokładny modeling! Tekstury też na najwyższym poziomie. Szoda że fabuły nie załapałem, ale to pewnie dlatego że dźwięk mi się niestety nie odpalił :(. Generalnie wrażenia pozytywne! Dziwię się, że robiłeś to tylko 2 miesiące :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 15 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2006 Ej, n oco wy?? 81 wejść i tylko 2 osoby ściągnęły?? Downloadujcie i oceniajcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 no wiesz...ja jestem tym drugim co sciagnal ale heh.. biorac pod uwage to ze masz 13 lat to nawet nawet... Ja w Twoim wieku nie wiedzialem co to jest 3ds max :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 ja tez sciagalem... ale sie nie wypowiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 15 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2006 thorgal a dlaczego?? Chciałbym znać opinnie innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 moze to przez "efekty dzwiekowe" :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 Ja właśnie ściagam i sie wypowiem za chwile :D bo mam 60% ;p P.S ŁOOO lol.. :D Coś a'la moja pierwszaa animacja pt "Sectret Agent" z tym że to powstało w 10H ;d Animacja to tu targa dezebana jak i modeling :) Efekty dźwiekowe też niczego sobie :) P.S 2 Sporo roboty przed tobą i se ćwicz! Kosmity po byku :D A jeszcze dodam, żebyś na przyszłość jak możesz te animacje jakoś kompresuj bo 60MB i 3min to.. :) Peace! Pozdro i powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 15 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2006 Hehe, fakt kompresja do kitu :) PS jaki jest najlepszy kodek do animacji?? (ja używałem cinepak codec by radius czy cośtakiego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 żałosne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 15 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2006 Nie no weinert jak na 13 lat i siedzienie cały czas w modelingu i renderingu, a prawie wcale w animacji to chyba nie jest tak źle?? Tylko ocena Masteria Kiełbastera mi się podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 juz ci mowilem ze mam w **** ile masz lat. to ze jestes mlodszy nie znaczy ze twoje żałosne prace sa dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tullaris Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 ja też ściągnołem... heh :)... to, ze tam jest fabuła dowiedziałem się ino od ciebie :)... bo w animacji za **** nie słychac nic :)... serio tak niewyraźnie gadasz... :) to bym ci radził poprawić na pierwszym miejscu... a ci wszyscy wyzej podpisani są źli :)... i mają cyrograf z diabłem podpisany by im ładne pracki wychodziły :)... więc się nie przejmuj i ćwicz, ćwicz i ćwicz... a jak się zmęczysz ćwiczeniem... to czytaj se helpa pod F1 :)... i tak całyyy dzień :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 cyt. "film powstawał ok. 2 miesiące" :) efekty dźwiękowe masakrujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Burnet Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 pamietam jak napisales kiedys, ze znudzilo Ci sie juz modelowanie i bierzesz sie za animacje ;) ...... hmm ok. moze modelowanie to nie jest to czym sie chcesz zajmowac, choc wg mnie jakies podstawy i w tej dziedzinie miec powinienes (zachecam do przerobienia jakis tutoriali, a jest ich naprawde sporo). Zakladamy wiec, ze chcesz animowac. Tutaj jest podobnie jak z modelowaniem, brak Ci podstaw. Zacznij moze od podskakujacej pilki, warto tez poczytac o podstawowych zasadach w animacji. Jak narazie zaczynasz troszke od **** strony. Czekamy na pilke :P nawet na 100 animacji z pilka ;) masz tu linki i do roboty http://www.awn.com/tooninstitute/lessonplan/lesson.htm#top http://www.idleworm.com/how/anm/01b/bball.shtml pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 15 Lipiec 2006 Share Napisano 15 Lipiec 2006 nie podoba mi sie .. dźwięk modele .. i Twoje podejście .. nie mów więcej że maxa masz już opanowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 Większość takich osób instaluje maxa tylko po to by utorować sobie droge do Hollywood???!!! Postaraj się następnym razem o dobre dźwięki, których w internecie jest masa... Podejdź powazniej do modelingu, animacji itd... Tak jak napisał Pan Tullaris.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tullaris Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 qrde... "Pan" to mówiął do mnie ino dzieciaki z piaskownicy :)... thx... nie no.. 18 sie ma na karku... to się szaczun należy :).... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 ej, dlaczego nikt do mnie nie mowi "Pan Mr.Funky"? Tez chce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 16 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2006 Jak jest Mr to po co na dodatek Pan?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 a ja chce Pan Pancerny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 patry - zeby lepiej brzamialo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 serwus :) jak bedzie skompresowane 10 x mniejsze to tez sobie sciagne. ponad 50 mb to za duzo. pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrius Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 okej, obejrzałem... po 30 sekundach wyłączyłem dźwięk. nie obraź się ale narracja doprowadzała mnie do szału. aczkolwiek bardzo doceniam wkład pracy, sporo ujęć itd. chociaż te ufolki to przypadkiem nie są zbyt podobne do takiego jednego z tutka w 3dsmax, a kompresja... cinepack to żadna kompresja, jakikolwiek inny kodek i miałbyś 10MB maksymalnie+lepsza jakość. to tyle z mojej strony pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 qrde... "Pan" to mówiął do mnie ino dzieciaki z piaskownicy :)... thx... nie no.. 18 sie ma na karku... to się szaczun należy :).... Staram się traktować powaznie każdego... Nie jestem dzieciakiem z piaskownicy jak co i nie wiem ile masz lat bo Cie nie znam.. I właśnie dlatego, że Cie nie znam zwracam się do Ciebie tak a nie inaczej. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tullaris Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 :) nie sorki BiX ;)... o tych dzieciakach to tak palnąłem :)... by coś powiedzieć... bynajmniej nie chce cię do nich porównywać :)... po prostu mnie to troche rozśmieszyło... :)... Jak dla mnie wystarczy się zwracać po nickach i tyle, :)... pietrius :) te ufolki też mnie torche zdziwiły :)... sczcególnie, ze ja ucze się właśnie na maksowych tutkach.. ale już nie chciałem się o tym odzywać :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 16 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2006 Ufoki z tutka?? Niewiem nie widziałem. Tak wogóle to nigdy pod F1 nie zaglądam :) A takego ufoka to na jakiejś stronce znalazłem, ale nie model tylko rendera, i patrząc na rendera zrobiłem swojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 :) nie sorki BiX ;)... o tych dzieciakach to tak palnąłem :)... by coś powiedzieć... bynajmniej nie chce cię do nich porównywać :)... po prostu mnie to troche rozśmieszyło... :)... Jak dla mnie wystarczy się zwracać po nickach i tyle, :)... Hehe oki Tullaris :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrius Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 ułaaaaa nie zajrzałeś nigdy do helpa w 3dsmax?????????????? stary duuży błąd. tam masz poukładaną wiedzę krok po kroku, może nie jest tam wszystko przedstawione zbyt dogłębnie, ale to już można się później posiłkować tutkami w necie. takie jest moje zdanie, tak się uczyłem przynajmniej ( i wciąż się uczę). radzę ci tam zajrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tullaris Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 :O:O..... qrde.... da się żyć bez F1?... to jak bez tlenu :).... pietrius, sie nie zgadzam tutki i help maksowy uważam, za szczegółowe i dokładne, ale żeby poznać porgram... to takie moje refleksje nie jestem do nich jeszcze w pełni przekonany... ale odczuwam coś w stylu: ze po przerobieniu tych tutków... np. z modelingu... to wiesz jak modelowac, masz wszytsko w pamięci, ale np. nie wiesz jak rozkładac siatke... maksowy help i tutki objaśniają narzedzia, ale tutki z neta ich praktyczne i powszechne zastosowania.... :)... ale jak mówie to takie moje refleksje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrius Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 masz rację. jednak uważam to za dość zabawne że takie profesjonalne narzędzie jakim niewątpliwie jest 3ds ma tutki w sumie bardzo śmieszne, modelowanie jakiś tam stworków czy helikopterków. uważam że jest to bardzo potrzebne na rozruch ale jak się już to przejdzie trzeba sięgnąć po bardziej prosowe tutki, czego mi brakuje w ich helpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 No ale wiecie, są profesjonaliści, którzy nie potrzebują F1 :P patry, nie każdy ma na tyle szybkie łącze, żeby tracić czas na 50MB niewiadomo jakiej jakości filmiku. Wrzuć jakieś pojedyńcze klatki, albo skompresuj do ok 10-15 Megsów, to może jeszcze kilka osób cie oceni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 uczciwy chłopak, nigdy nie ukradł żadnego filmu i poprostu nie wie co to divx :P a wy się czepiacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 hehehehheehhe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 16 Lipiec 2006 Share Napisano 16 Lipiec 2006 Master - to jeszcze tacy istnieją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2006 A co to jest divx?? :D A kompresować mi się neistety nie chce, bo bym musiał znowu wszystko renderować innym kodekiem i potem to składać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.funky Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 A co to jest divx?? :D A kompresować mi się neistety nie chce, bo bym musiał znowu wszystko renderować innym kodekiem i potem to składać yyy......................? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 patry - nie musisz renderować od nowa, kompresujesz dopiero po złożeniu wszystkich ujęć w całość, w programie którego używasz do edycji video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 http://www.divx.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 Buhehehe.... P.S You Have The Future.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 17 Lipiec 2006 Share Napisano 17 Lipiec 2006 serwus :) nie ogladałem, bo nie ukazała sie mniejsza wersja, ale wysoce możliwe że kolega nie renderował tego do klatek, tyko do avikow i zastosował właśnie kodek Cinepak :( pozdrawiam i życze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 moze kiedyś ściągne tą animacie :) i obejze ale nie teraz poz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 ludziska ściągajcie bo warto! najlepsza animacja na tym forum od czasów http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=26692 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Lipiec 2006 Share Napisano 18 Lipiec 2006 Włączyłem to właśnie , mój młodszy brat zareagował na to takim śmiechem że myślałem że się udusi. A tak to SUPER!!! Najlepsza animacja postaci pokazana na tym forum EVER! Świetny montaż z zaskakującymi 3 klatkowymi ujęciami i wypasiona praca kamer! Po raz ostatni takie efekty specjalne widziałem w SW EP III! Serio! Świetne klimatyczne oświetlenie! Brawa za dokładny modeling! Tekstury też na najwyższym poziomie. Szoda że fabuły nie załapałem, ale to pewnie dlatego że dźwięk mi się niestety nie odpalił :(. Generalnie wrażenia pozytywne! Dziwię się, że robiłeś to tylko 2 miesiące :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guziec Napisano 30 Lipiec 2006 Share Napisano 30 Lipiec 2006 Wiecie czego najbardziej nie lubię rapidshare.de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi