Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć,

W sumie tak dawno nie dawałem nowego posta, że czuję się jak bym dawał swojego pierwszego. Hehehe

Jako, że nie ma działu „Editing & Compositing WIP albo Finished work” to daje wątek tutaj.

Zapraszam do obejrzenia:

http://buldog.pl/buldog_policja_80mb.mpg

Plik ma 80mb (jak sugeruje nazwa)

można też sciągnać z szortow i chyba z onetu ale tam jest kiepska kompresja

Całość powstała w PS i AE

Jeśli będą jakieś pytania to z chęcią odpowiem i opowiem;)

Teraz nie bede sie rozpisywac:)

Pozdrawiam

Pawel 'Hesus'

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No jak dlamnie fajnie bardzo zrobione z klimatem, jestem ciekaw czy jest to docelowy teledysk kultu czy moze sobie od tak dla siebie tylko zrobiles, bo patrzac na polskie teledyski to sie raczej plakac chce niz ogladac.

Napisano
  • Autor

Jest to docelowy teledysk... ale BULDOGA w którym Kazik śpiewa na wokalu.

Z tym że członkowie zespołu nie chcą być rozpoznawali (ach ci artyści ;) . Stąd miedzy innymi raster i szablony na murach w „Pali się moja panno” (tez można ściągnąć ze strony)

Powinien już być puszczany w stacjach muzycznych, bo klip zastał oddany 22 maja zespołowi.

Hmm.. może też i leci.. mało tv oglądam..

Napisano

Kurcze taka fajna robota a takie male zainteresowanie:/

Bardzo fajnie (wiekszosc) niepotrzebnie uzywales kilka razy 3d np ta glowa, ktora jest poprostu kiepska...

Szkoda, ze poszedkes w te 3d klimaty bo te 3d czastki i np animacja cieczy tez sa takie se - piszac delikatnie.

Dlugo to robiles? Napisz cos wiecej co i jak! Dostales jakies gotowe zdjecia, moze sam robiles itp

Napisano

przeciez wszystko bylo w 2d robione... ja wyzej napisane..a te czasteczki to ae pewnie..ale jezeli chodzi o zainteresowanie to normalka..jezeli ktos nie zrobi czegos hiperrealistycznie wypasionego..albo odstawi taka kaszanke ze sie patrzec nie da... lub tez czegos w czym sie dzieci lubuja, to raczej ciezko o jakiekolwiek komentarze.. naprawde przeszlo tu mnostwo pieknych prac bez echa...z dwoma postami i bach na sam dol. Jest to dosyc typowe dla tego forum.

A jezeli chodzi o teledysk to moze i sa jakies male potkniecia..ale patrzac na calosc to naprawde wszystko ma rece i nogi.. idac dalej --> patrzac na tragiczny obraz polskiego videoCLipu to obraz pana pawla ja bym umiescil w czolowce. (zastrzegam ze nie mam vivy i nie ogladam wszystkiego co nabierzaco wychodzi)

Napisano

Coz, malo komentarzy, bo to pro robota, ale muzyka i forma dla koneserow. Milo sie oglada, wszystko ze soba dobrze gra, ale ciezko popasc w zachwyt, skrytykowac tez nie ma czego. Ludzie odchodza wiec w milczeniu, ale odtad nick "pawel" nigdy nie bedzie im obojetny :)

Napisano

Bardzo fajne, całkiem sporo się dzieje. Tylko kolorki mi nie do końca pasują. Odrobinę bardziej kontrastowo i kolorowo bym to widział, ale tylko odrobinę.

No i ta jaskrawo pomarańczowa twarz i bardzo nasycona krew wlewana do pojemników psuje trochę klimat.

Dużo naprawdę gut roboty.

P.S. Ja też spytam ile zajęło zrobienie czegoś takiego?

Pzdro

P.S. 2 A co do tego spadania wątków, Znasz Super_Oko takie forum na którym jest inaczej?

Napisano

pawel -> myślę, że to jest jak najbardziej odpowiednie miejsce na takiego typu rzeczy :)

pozdrawiam

Napisano

No.... pociągniemy... zobaczymy :)

[EDIT]

Wykonanie świetne ;) jak zawsze w Twoim wykonaniu ;)

Spójność obrazu z przekazem utworu .. raster w sumie też uzasadniony ... Podoba mi się bardzo.

Napisano

witam!

podobaja mi sie te wszystkie mechaniczne motywy dot. przerobienia bezokiej i bezustej czachy na policjanta hehe

mam 2 pytanka: ile osob nad tym pracowalo i... to przesuwane tlo... zostalo zrobione w jakis szczegolny sposob, czy poprostu ilestam warstw i przesuwane w lewo?

pozdrawiam

Napisano

ok. 2:24 koleś uderza w bebny bardzo nie do rytmu, ale tak poza tym jest sympatycznie poskładane w całość :) Nie wiem, czy jest w tym głębszy przekaz, bo mógłbym się doszukać paru ciekawych podtekstów, które są bardzo na "+" - nie wiem, czy zamierzone :)

Z czystym sumieniem daję 5+/6 :) Dlaczego tylko 5+? Bo jako obraz nie porusza do głębi, ale jest za to bardzo ciekawie zrobiony i pozbawiony tanich, efekciarskich chwytów :)

PS> Też mnie interesuje jak zaanimowałeś tło. O ile się nie mylę, to jest to jeden długi obrazek/animka, który/a przesuwany/a w lewo powtarza się co jakiś czas. ALe jeśli tak nie jest to wyprowadź mnie z błędu :)

Napisano
  • Autor

WITAM!

Kulki:

Głowa jest fotografia z której usunąłem oczy i usta. Miała robić wrażenie sztucznej stąd też taki kolor.

W maxie powstała tylko ta ciecz i kręcąca się głowica wiertarki.

Samej pracy przy składaniu i animowaniu wszystkich elementów było około 2.5 tygodnia (bez weekendow:D)

leander:

Ludzie zaczną plotkować;) Dzięki miło to było usłyszeć..zobaczyć;)

Kruku:

Dziwne. No miałem wolna rękę co do formy to poszalałem

y2d:

Przy samej produkcji brało kilka osób

Od strony produkcyjnej Grupa #13,

operatorem był Sławek Panasewicz ,

ja robiłem cala post-produkcje, zbieranie materiałów i animacje.

Cześć fotografii robił też Rafał Szermanowicz z Grupy #13, niektóre przesłali mi znajomi z Gdańska i Katowic (kominy fabryki)

Przy nakręcaniu „robotników” pomagali mi moi przyjaciele ( za co jeszcze raz dziękuję)

DaveBorck:

Głowa i ciecz miały celowo podkręconą saturacje...ale fakt ze głowa troszkę ORANDŻ wyszła...

asblaze:

dzieki :D my sobie pogadamy na żywo :D hyhyhy

Leru:

profilaktycznie się wytłumaczyłem.. i dzieki :)

M@Ti:

W tym projekcie chciałem żeby nie było rzeczy przypadkowych. Są tam podteksty. Ale każdy pewnie widzi inne... mniej lub więcej.

TLO:

Tło była pierwszą rzeczą jaka zrobiłem.

Wiedziałem ile trwa utwór i ustawiłem sobie elementy w AE i szukałem dobrej prędkości kamery. Jak już ja znalazłem to zabrałem się za tło wiedząc jakie ma mieć długość.

Jest ono wykonane z kilku warstw. Ze zdjęć starego metalowego baraku (labo budy) zrobiłem obrazek o wysokosci 576 x nie pamiętam ile był długi. (Postaram się zamieścić foty baraku i poszczególne warstwy tła)

Na metalowe podłoże nałożyłem tło z fabryką (mulityply i 50%krycia) . Fabryki są powtarzające się. Zmieniałem tylko układ niektórych kominów żeby nie rzucało się ...komin ..dziura. komin... dziura..

Potem zrobiłem ją warstwa 3d a AE i dałem na poszczególnych odcinkach resztę elementów tła.

Całość przeliczyłem z kamery o której pisałem wcześniej.

Reszta elementów była przeliczana też z tej kamery.

I kilka przykładów fotek

http://www.hesus.osti.pl/fotki.jpg

http://www.hesus.osti.pl/fotki2.jpg

http://www.hesus.osti.pl/kilka_fotek.jpg

I jedna z pierwszych wersji tła.

http://www.hesus.osti.pl/I_wersja.jpg

i jak powstaly postacie w tle..

http://www.hesus.osti.pl/postacie_tlo.jpg

Wszystkim dziękuję bardzo za wypowiedzi!

Jutro postaram się dodać foty o których pisałem zdjęcia story boardu.. bo gdzieś też są...

A póki co to dzięki i miłego dnia!

pozdrawiam

Paweł "Hesus"

Napisano

super sprawa! dzieki bardzo za foty i opis jak to zrobiles!

zycze kolejnych udanych projektow (i dziel sie z nami wynikami :D)

pozdrawiam