erwin Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 W Mayi czy XSI aby uaktywnic viewport wystarczy najechac na niego myszka, natomiast w Maxie za kazdym razem trzeba klikac aby przejsc na dany viewport, jest to dosyc niewygodne. Czy mozna ustawic w Maxie tak, aby nie bylo konieczne odklikiwanie viewportu za kazdym razem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 raczej tego nie przeskoczysz ale moge się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opor Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Dolaczam sie do pytania, mnie to tez troszke irytuje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 ja nie wiem ale prowizoryczny sposob to taki: klikasz na nazwe viewportu i jest ok, zaznaczony obiekt ci sie nie odznacza :) ... ale pewnie juz sam tak robiles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 jak chcesz szybko przerzucic sie miedzy viewportami to klikasz w czasie pracy np na "f" - front, "p"- perspectiv itd. a zeby ci sie modele nie odznaczaly to klikasz na inny viewport ppm, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin Napisano 31 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2006 Te metody to juz znam, ale nie dorownaja one wygodzie pracy w maya czy xsi. A troche nie chce mi sie przesiadac na inny program musialbym sie od nowa przyswajac z nowym programem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Odruch klikania środkowym na obszar viewporta przyciskiem muszy sam wie wyrabia po pewnym czasie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 31 Lipiec 2006 Share Napisano 31 Lipiec 2006 Prawym przyciskiem w viewport też działa, nawet szybciej bo się nie przełącza na przesuwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 ja zawsze klikam srodkowym przyciskiem, nawet jesli w mayi cos robie to tego odruchu nie moge sie pozbyc;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Nastepna prosba do autodesk jest ju gotowa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 sorki za podpiecie sie do tematu ale akurat ktos cos wie na ten temat czy da sie ustawic tak jak jest w autocadzie "lapka"na srodkowym przyciski chodzi lub tez jak sobie poradzic z tym ze jak obrysowuje cos splinem i musze go miec zamknietego nie moge przesuwac viewportu - owszem moge zrobic wiele lin i potem zweldowac polacyc i inne bajery ale przy dlurzej takiej zabawie to dosc jest niewygodne a co do tematu to w sumie ja uzywam "v" + t p i tyle przynajmniej mi wystarza ewentualnie lewy przycisk pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opor Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 hmm, ja mam automatycznie "lapke" na srodkowym przycisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 tja lapke tez mam chodzi mi o to ze rysujac splejna nie mozesz jej uzyc bo to sie rowna z koncem splejna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Pozostaje jedynie utworzyć tyle CV, ile jest potrzebnych, a później już sobie je poukładać odpowiednio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 A jeszcze pytanie z mojej strony: W maxie 6 w poetach aksjometrycznych po przybliżeniu rolką powiększał się obszar zaznaczony prze kursor. wczoraj zainstalowałem maxa 8 i obraz powiększa się tylko do centralnego punktu. Jak to zmienić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 customize -> preferences -> viewports -> mouse control -> Zoom about moue point ortographic/perspective Nie ma to jak specjalista od maxa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi