Abarth_89 Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Witam wszystkich, jestem nowym urzytkownikiem forum. Od jakiegoś czasu uczę się obsługi programu graficznego 3D Studio Max 5, już pare modeli zrobiłem, ale to głównie z tutków. I teraz chcę zabrać sie za zrobienie Fiata 126p w wersji sportowej Abarth. Będę się wzorował na aucie od pewnego gościa, który miał go nieźle zrobiony :) Tutaj daję oryginalną fotkę tego auta, i zaraz zabieram się powoli za niego :). Pozdrawiam wszystkich i prosze o łaskawość jak coś będzie źle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 witamy na forum, powodzenia, proszę popraw błędy, bo młodzież patrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Łaskawosci nie "bendzie" dla takich błedów. Jak chcesz się czymś pochwalić, to proszę, miej dla nas odrobinę szacunku... Sprawdź w słowniku to co napisałeś i zastanów się raz jeszcze za nim cos pokażesz. Stary, jeżeli 89 to twoja data urodzenia, to ja sam nie wiem.. Myślałem że masz 10 lat. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2006 No i pierwszy Upload :) P.S. SORY ZA TEN PIERWSZY POST, ALE GO PISAŁ KUMPEL, CO ZBYTNIO PISAĆ NIE UMIE :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g:j:r Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 W pierwszym poscie ciagle masz bleda "urzytkowniku". Błotnik wyglada niezle (chociaz ja tez jestem poczatkujacy wiec moze zle mowie:P), ale cos sie tam tak dziwnie zawija przy nadkolu na moje oko. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Narazie to mało, ale juz są błędy na nadkolu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2006 witam nadkole poprawione, i kolejny mały Upload :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Teraz masz błędy na migaczach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mujas Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 jak na początkującego idzie Ci całkiem dobrze ;) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Dla ulatwienia ;) No i POwodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Ooo kolejny Malan :) Wole to niz Audi TT ;P Pare bledow jest ale mam nadzieje ze sie z nimi uporasz bo zapowiada sie spoko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 No witam nowego :) jak na początek przygody z maxem to całkiem nieźle :) Tylko tak dalej :) Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2006 no i kolejny Upload :) :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 No i wg mnie jest sssuper :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2006 ..:: Wiktor ::.. - ThX staram się jak tylko mogę :) no i kolejny malutki Upload :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 pokaż jakąś referke tego kaszlaka, bo ma sie rozumieć to nie wersja standardowa, ale napewno to wytłoczenie na boku nie ma takich ostrych krawędzi, tylna boczna szyba jest za bardzo łukowata na górze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 micholes - "o co chodzi jakby?" ja tylko wskazuje niezgodności z oryginałem, a autor tego modelu chyba chce żeby ten maluch był jak najbardziej podobny do oryginału, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilq Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 ładnie ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2006 No i daje poprawiony Tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 Malak mi sie bardzo podoba. Sam kiedyś chciałem zrobić jakiegoś ale ze względu na to, że na modelowaniu samochodów się kompletnie nie znam nic mi z tego nie wyszło. Trzymam kciuki bo jak narazie jest extra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2006 Witam ponownie, i dziś kolejny Upload :) Diablos - To jest moje pierwsze auto w 3d studio max :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzecionek Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 kolo tylniego światła jest coś nie tak ale w sumie cały model wygląda fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 No to jestem pod wrażeniem. Chciałbym takie umieć zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 przy większości zaokrągleń masz nierówno .... poprawiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecikgti Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 No witam Bracie :) Wreście jakaś konkurencja. Idzie CI Bardzo Dobrze choc miejscami masz pare błędów ale Działaj, Działaj!!! Będe tu zagladał. Powodzenia :) ps. zapodaj pare fotek oryginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2006 Ecikgti - To masz pare fotek :), tylko że to są stare, bo teraz wygląda całkiem inaczej, tylko fotek nie mam :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2006 i jeszcze ciepły renderek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 hehe felgi stalowe od bmw e21 czy mi się wydaje ?? :P też będziesz robił te paskudne spojlery ?? przedni jest okropny :) zlituj się i zrób inny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2006 javor - hehe, nie martw się, spojlerów nie będzie :) będą seryjne zderzaki :) a felgi to zgadłeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftrampkach Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 witaj. nie parkuj tyłem tak blisko sciany bo się spłaszczył, poprawiaj szybko bo reszta całkiem spoko ! pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 6 Sierpień 2006 Share Napisano 6 Sierpień 2006 nadal to wtłoczenie na boku, ma zbyt ostre krawędzie i za tylną-boczną szybą jest krzywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 Witam, i malutki upload, mianowicie tylnia lampa :) Na dniach powinienem dodać foty całego modelu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Hehe widze ze tez sie bawisz z lampami ;) Ogolnie ladnie - mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 No i jeszcze przednia lampa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 no Abarth_89 nieźle, dobre materiały na lampach :), ale materiał z tylnej lampy troszke popraw i będzie super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 uhuhu........ widze ze niezle ci idzie lampy są super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 eh Fiacik to jednak wielkie wyzwanie nie było tu nigdy dobrego modelu i nie bedzie tył malca masz totalnie do kitu , wyssane z rekawa kształty , z przodu troche lepiej ale lampy tragiczne poza tym wybrałes jakies Wiejski tuning do modelowanie zacznij od pieknego fiat 126p face lifting a nie od wiejskich przeróbek tego zasłuzonego auta pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 Nie lubie fiata ale mimo to podoba mi sie ta pracka z lampami cos niest nie tak, slizga sie to po własciwym rozwiazaniu ale troche jeszcze brakuje, przetrenuj to jeszcze doswiadczenia przydadzą się na przyszłosc i kolejne modele PS Nie wiem co na to szystko Abarth ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 11 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2006 Diesel - ThX THE MANYSH TRAFO - stary nie dziw się ze auto ma troszke nie te kształty co powinno mieć, ale to jest pierwsze moje auto w maxie, więc nie oczekuj jakiegoś pięknego wozu, a tuning i tak zostanie i będzie, bo ja jestem maniakiem tuningu :P, a co do kształtów, to Ty hyba w życiu na oczy malucha nie widziałeś damusTo - no lampe trzeba poprawić, i tak ten maluch to jest moje wielkie osiągnięcie w maxie NO I DODAJE JUŻ CAŁY MODEL OD PRZODU, ALE BEZ SZYB :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 no i bardzo ladnie..:.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Prosta czysta siatka mi sie podoba, całkiem zgrabnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 No ładniutko teraz szyby i wnętrze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Calkiem niezle ci idzie. praktycznie tylko jedna rzecz mi nie pasuje. mianowicie boczne wglebienie jest chyba troszeczke za glebokie. pozatym naprawde ladnie i rowno. powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 eeeeeeeeee tam taki maluch!! widział ty kiedy polskeigo malucha?? jedna szpara na palec gdzie indziej paznokcia nei włozysz!!! 0 realizmu tej pracy!! ;) nei no...zart oczywista....ładnie ładnie!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phatahronix Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Fajny samochud.Jakie masz nestempne plany ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 Eden-3d & damusTo - thX :) Diesel - nad wnętrzem sie pomyśli :) Phatahronix - jeszcze nie wiem, ale napewno tez cos fajnego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 no i jeszcze dwie foty, dopiero co skończyły się renderować =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 pisze po raz czwarty :p to wgłębienie na boku ma za ostre krawędzie i jest za głębokie! a tył jest spłaszczony, i teraz jeszcze felgi jakby nie okrągłe, popraw to a będzie cacy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 pecet - już inaczej tego wgłębienia nie umiem zrobić, żeby tak nie wystawało, tył hmmm, tylko tak się wydaje, bo nie ma zderzaka, a felgi to prowizorka :P, bendą hyba inne :P Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 Popraw buga nad światłem z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi