Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie patrzylem od poczatku, ale tu masz zaznaczone co mi sie nie podoba. Aaaaaaaaa no i tyl napewno powinien isc pod lekkim skosem, a jest za prosty. POwodzenia

• Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mam nadzieje że zrozumiesZ jesli powiem ze maluch nie moze byc ładny, ale za to powiem że siateczka jest ok to podwozie to cos naciagane chyba coć nigdy nie przygladałem sie maluchom

Napisano

Na poczatku szło Ci nieżle ale zaczynasz wszystko psuc.

Wruc do poprzedniej wersji. Było z błedami ale ładnie.

A co do sprzętu, to ja modelowałem swojego maluszka (prawie milion trójkącików) na Duronie800 mhz 252mb ramu i dało się....

Napisano

Nfs bodykit?? ;););) Wracaj do poprzedniej wersji bo byla lepsza od cabrio :) Aaaa no i jak tek bedzie sz sobie dlubal w wolnych chwilach cos innego to cos mi sie wydaje, ze nie skonczysz zadnego ;) POzdro i POwodzenia w dalszej pracy :D

Napisano

Mnie równiez bardziej podchodzi ta pierwsza wersja... coupe :)

Mógłbyś się za nią zabrać, ku radości wszystkich...

Po lekkim tuningu efekt mógłby zadziwić... bo widzę, że wyobraźnie posiadasz ;-)

Pozdrawiam. Czekamy na update.

Napisano

...nie zdecydowany jestes.

Może zrób coś co najbardziej Tobie sie podoba ale do konca.

Wszystkim napewo nie dogodzisz ale ważne żebys wogóle cos dokonczył.

Ja obstaję za dokonczeniem pierwotnej wersji, a puzniej możesz zaprezentowac ten sam model ale po Tuningu.

Modelowanie idzie Ci w miare dobrze :)

Napisano

Witam.

Niestety ten projekt nie będzie dokończony,

bo niestety nie umiem otworzyc pliku, gdzie mam zapisanego maluch.

Cały czas wyskakuje mi ramka

jouu9.th.jpg

no i niestety nic już nie da sie zrobic :(

Napisano

Tak konkretnie jeśli siedzisz w max 8 bo nie wiem jak wczesniej to:

Autobak1.max

Autobak2.max

Autobak3.max

Tam jest szansa że trafisz swój plik ale pod warunkiem ze w miedzyczasie nie tłukłeś niewiadomo ile innych projektów ;)

Napisano

W ostateczności można zmerge'ować do nowej sceny. Jeśli nie masz jeszcze zbyt wielu obiektów, to możesz nawet merge'ować każdy obiekt po kolei - żeby ewentualnie widzieć przy którym ci się max wykrzaczy - u mnie kiedyś scenka się wywalała przez jeden głupi splajn.

Napisano

Pracoje na maxie 6.

autoback niestety jest inną pracą na zawalony co robie na zlecenie ;/

no ale jush nic na to nie poradze zeby on działał ;/ cza będzie cuś nowego zacząć :(

Napisano

Na to jest tylko jedna rada.

Skasowac całkowicie Windowsa i zainstalowac wszystko od nowa.

Przydał by sie format dysku bo nie wiadomo gdzie zapisane są pliki z maxa.

To nie jest wina żle zapisanej sceny tylko sprawa legalnosci oprogramowania....

Napisano

ja mialem kiedys podobna sytuacje, nie doszedlem przez jaki vertex, czy edge krzaczyl, ale w kazdym badz razie za kazdym razem jak przeskakiwalem z meshsmootha na vertexy, badz edge, poligony to sie wykrzaczal, myslalem ze to koniec, ale udalo mi sie jako wybrnac.. (Mialem jeszcze zastosowany modyfikator symmetry). Zatem usunalem meshsmootha i nastepnie zkonwertowalem razem z symmetry od nowa na editable poly i nastepnie dopiero wrzucilem meshsmootha od nowa i poszlo:) Przestal sie krzaczyc, wiec jak masz moze symmetry to skonwertuj, a jak nie to sprobuj na nowo skonwertowac, albo na cos innego. Trzymaj sie! Tak zagmatwalem, ze nie wiem czy ktos cos zrozumial:P

Powodzonka

Napisano
Na to jest tylko jedna rada.

Skasowac całkowicie Windowsa i zainstalowac wszystko od nowa.

Przydał by sie format dysku bo nie wiadomo gdzie zapisane są pliki z maxa.

To nie jest wina żle zapisanej sceny tylko sprawa legalnosci oprogramowania....

Em paliłeś coś chłopie ? ;) Nie mieszaj chłopakowi w głowie. Powodów moze byc kilka, Najpewniej dysk w trakcie zapisu się merdnął, ale re instalacja systemu to chyba najbardziej abstrakcyjne rozwiązanie jakie można było wymyślić.

Abarth spróbuj wciągnąć te scenę po kawałku mergem albo importując innym oprogramowaniem czy konwerterem 3d, taki soft czasem zwyczajnie trafiajac na błąd pisze obiekt nie da sie prze konwertować , pomijam i okaże sie że masz błąd np w fotelu czy coś, powodzenia

PS

Max 6 czasem świruje to nie jest najlepsza wersja szczególnie jeśli chodzi o mentala ;)