Bubu Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 Nie patrzylem od poczatku, ale tu masz zaznaczone co mi sie nie podoba. Aaaaaaaaa no i tyl napewno powinien isc pod lekkim skosem, a jest za prosty. POwodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2006 elo elotroche tu mnie nie było ;/ a to z powodu że byłem w pracy i nie miałem czasu na modeling, I tak mała zmiana planów, mianowicie robie teraz malucha wersja Cabrio :) dziś zrobiłem jak narazie tyle :) http://img218.imageshack.us/my.php?image=maluch21et9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2006 witam , widze coś że niechce wam sie komentować hyba :( ale i tak kolejny mały upload http://img391.imageshack.us/my.php?image=maluch23qz4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eazy Napisano 6 Wrzesień 2006 Share Napisano 6 Wrzesień 2006 pierwsze radziłbym skończyć poprzedni model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 13 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2006 Witam Ponownie eazy- jak bym miał robić cały model, to komp by mi wysiadł, bo mam tylko celerona 1.0 ;/, więc robie wersje Cabrio, bo jest mniej poly :) A teraz Upload :) Wnętrze :) Siatka - http://img183.imageshack.us/my.php?image=maluch24ag8.jpg Renderek - http://img179.imageshack.us/my.php?image=maluch25ef0.jpg Zapraszam Do Komentowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 hehe w Wisle latem mozna bylo sobie cos takiego wypozyczyc i pojezdzic :D Ladnie to wyglada u Ciebie... Siatka poprawna i czekam na wiecej!! Maluch sam w sobie latwy do wymodelowania nie jest dlatego szacun wielki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 13 Wrzesień 2006 Share Napisano 13 Wrzesień 2006 mam nadzieje że zrozumiesZ jesli powiem ze maluch nie moze byc ładny, ale za to powiem że siateczka jest ok to podwozie to cos naciagane chyba coć nigdy nie przygladałem sie maluchom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 17 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Siemanko I dziś koleny Upload :), mianowicie siedzenia :) http://img291.imageshack.us/my.php?image=maluch26ba9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecikgti Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Na poczatku szło Ci nieżle ale zaczynasz wszystko psuc. Wruc do poprzedniej wersji. Było z błedami ale ładnie. A co do sprzętu, to ja modelowałem swojego maluszka (prawie milion trójkącików) na Duronie800 mhz 252mb ramu i dało się.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Siedzonka całkiem calkiem mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david 3d Napisano 17 Wrzesień 2006 Share Napisano 17 Wrzesień 2006 Ten pierwszy model bardziej mi się podobał, choć miał więcej błędów. Drugi też niczego sobie, jednak i tak 1 lepszy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Ecikgti ,david 3d - Może dokończe tamta wersje ale nie wiem Diesel - ThX :) Na dniach powinienem dac kompletnego malucha na forum :) A teraz chce wam pokazać projekt, który w wolnej chwili jest robiony, tylko nie mam pomysłu jak go dalej zrobić :) Oto On :) Siatka - http://img178.imageshack.us/my.php?image=mal1gt4.jpg Render - http://img178.imageshack.us/my.php?image=mal2uk5.jpg Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Mi sie podoba ten "pług" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Nfs bodykit?? ;););) Wracaj do poprzedniej wersji bo byla lepsza od cabrio :) Aaaa no i jak tek bedzie sz sobie dlubal w wolnych chwilach cos innego to cos mi sie wydaje, ze nie skonczysz zadnego ;) POzdro i POwodzenia w dalszej pracy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nobody_Man Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 No cóż, powiem tak: Nieźle :P Osobiście nie przepadam za kaszlakami, ale ten mnie się podoba. A co do projektu, którym zajmujesz się waszmość w wolnej chwili, to mam pewne obiekcje, które zweryfikować możesz tu: http://img158.imageshack.us/my.php?image=mal2uk5bh0.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Witam Ponownie Żeby nie było że się opierniczam, to oto kolejny malutki Upload :) http://img239.imageshack.us/my.php?image=maluch27sv6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nobody_Man Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 No, ładnie, ładnie - byle tak dalej, nie porzucaj tego projektu :) A co do foteli, to wzorowałeś się na tych dostępnych na smcars.net, czy są Twojego pomysłu?? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Mnie równiez bardziej podchodzi ta pierwsza wersja... coupe :) Mógłbyś się za nią zabrać, ku radości wszystkich... Po lekkim tuningu efekt mógłby zadziwić... bo widzę, że wyobraźnie posiadasz ;-) Pozdrawiam. Czekamy na update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecikgti Napisano 21 Wrzesień 2006 Share Napisano 21 Wrzesień 2006 ...nie zdecydowany jestes. Może zrób coś co najbardziej Tobie sie podoba ale do konca. Wszystkim napewo nie dogodzisz ale ważne żebys wogóle cos dokonczył. Ja obstaję za dokonczeniem pierwotnej wersji, a puzniej możesz zaprezentowac ten sam model ale po Tuningu. Modelowanie idzie Ci w miare dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 24 Wrzesień 2006 Share Napisano 24 Wrzesień 2006 Hm troche dzikie te fotele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 1 Październik 2006 Autor Share Napisano 1 Październik 2006 Witam, troszke nie miałem za dużo czasu ostatnio, ale jednak cos zrobiłem :) Oto Efekt :) http://img443.imageshack.us/my.php?image=maluch28xi5.jpg Sory za kiepską jakość foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 15 Listopad 2006 Autor Share Napisano 15 Listopad 2006 Witam. Niestety ten projekt nie będzie dokończony, bo niestety nie umiem otworzyc pliku, gdzie mam zapisanego maluch. Cały czas wyskakuje mi ramka no i niestety nic już nie da sie zrobic :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 Bo trzeba sobie bylo zapisywac co jakis czas do innego pliku postepy... np. maluch_001, maluch_002 itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 którego maxa uzywasz ? i czy pracowałeś na innych plikach w miedzy czasie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 sprawdź autobacka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 Tak konkretnie jeśli siedzisz w max 8 bo nie wiem jak wczesniej to: Autobak1.max Autobak2.max Autobak3.max Tam jest szansa że trafisz swój plik ale pod warunkiem ze w miedzyczasie nie tłukłeś niewiadomo ile innych projektów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 W ostateczności można zmerge'ować do nowej sceny. Jeśli nie masz jeszcze zbyt wielu obiektów, to możesz nawet merge'ować każdy obiekt po kolei - żeby ewentualnie widzieć przy którym ci się max wykrzaczy - u mnie kiedyś scenka się wywalała przez jeden głupi splajn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_89 Napisano 16 Listopad 2006 Autor Share Napisano 16 Listopad 2006 Pracoje na maxie 6. autoback niestety jest inną pracą na zawalony co robie na zlecenie ;/ no ale jush nic na to nie poradze zeby on działał ;/ cza będzie cuś nowego zacząć :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecikgti Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 Na to jest tylko jedna rada. Skasowac całkowicie Windowsa i zainstalowac wszystko od nowa. Przydał by sie format dysku bo nie wiadomo gdzie zapisane są pliki z maxa. To nie jest wina żle zapisanej sceny tylko sprawa legalnosci oprogramowania.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oczek Napisano 16 Listopad 2006 Share Napisano 16 Listopad 2006 ja mialem kiedys podobna sytuacje, nie doszedlem przez jaki vertex, czy edge krzaczyl, ale w kazdym badz razie za kazdym razem jak przeskakiwalem z meshsmootha na vertexy, badz edge, poligony to sie wykrzaczal, myslalem ze to koniec, ale udalo mi sie jako wybrnac.. (Mialem jeszcze zastosowany modyfikator symmetry). Zatem usunalem meshsmootha i nastepnie zkonwertowalem razem z symmetry od nowa na editable poly i nastepnie dopiero wrzucilem meshsmootha od nowa i poszlo:) Przestal sie krzaczyc, wiec jak masz moze symmetry to skonwertuj, a jak nie to sprobuj na nowo skonwertowac, albo na cos innego. Trzymaj sie! Tak zagmatwalem, ze nie wiem czy ktos cos zrozumial:P Powodzonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 17 Listopad 2006 Share Napisano 17 Listopad 2006 Na to jest tylko jedna rada. Skasowac całkowicie Windowsa i zainstalowac wszystko od nowa. Przydał by sie format dysku bo nie wiadomo gdzie zapisane są pliki z maxa. To nie jest wina żle zapisanej sceny tylko sprawa legalnosci oprogramowania.... Em paliłeś coś chłopie ? ;) Nie mieszaj chłopakowi w głowie. Powodów moze byc kilka, Najpewniej dysk w trakcie zapisu się merdnął, ale re instalacja systemu to chyba najbardziej abstrakcyjne rozwiązanie jakie można było wymyślić. Abarth spróbuj wciągnąć te scenę po kawałku mergem albo importując innym oprogramowaniem czy konwerterem 3d, taki soft czasem zwyczajnie trafiajac na błąd pisze obiekt nie da sie prze konwertować , pomijam i okaże sie że masz błąd np w fotelu czy coś, powodzenia PS Max 6 czasem świruje to nie jest najlepsza wersja szczególnie jeśli chodzi o mentala ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 merge scene w nowym projekcie i bedzie dalej dzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi