infected Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Max to moja nowa przygoda więc stąd pytanie: Czy istnieje jakiś modyfikator lub innego rodzaju narzędzie, które pozwala na rozmieszczenie wzdłuż spline'a objektu, mając do dyspozycji regulację ilości jego powtórzeń (nie chodzi mi o PathDeform, bo tam trzeba zrobić mniej więcej cały ciąg) ale o coś co można zastosować np przy przewodach elektrycznych umieszczonych natynkowo - powinny one być co jakiś czas przymocowane zaciskiem do ściany i fajnie by było regulować ich gęstość, a nie przerabiać ciągle i dopasowywać do ścieżki używając PathDeform Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 scatter, array Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kpulka Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Użyj spacing tool ;) scatter, array Scatter rozmieszcza obiekty na powierzchni innego obiektu, a array to taki rozbudowany shift+ move/scale/rotate :P (nic tu nie pomogą ;]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 array pomoze. pick shape w arrayu jest czy cos w to. kpulka - to w legnicy sa graficy? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kpulka Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Hehe :) jakaś ironia? ;) Aż trzy osoby z Legnicy pisza/ały na tym forum :P Array nie ma pick path czy czegoś takiego :P Tylko spacing tool pomoże ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2006 Spacing tool rzeczywiście działa - dzięki Czy do tego można jeszcze obracać wokół swojej osi duplikowane objekty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kpulka Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Zaznaczenie follow powinno zadziałać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 moj blad :D dopiero teraz zajrzalem do tools :) sory za wprowadzanie w blad :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAD Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Podepnę się pod temat. Czy ktoś jest mi stanie powiedzieć czemu po użyciu spacing tool , obiekt powielany układa się nie tak jak obiekt klonowany tylko według jakieś dziwnej osi? Obrazuje to rysunek Z góry dziękuje za wszelkie porady . Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 pewnie masz obiekt matke przeskalowany, daj na niego reset xform z utilities Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mt Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 nie przeskalowany, tylko pivot jest tak ustawiony - zobacz sobie jak sie oski na oryginalnym obiekcie ukladaja i porownaj z ulozeniem klonow w stosunku do sciezki. w zakladce hierarchy daj affect pivot only i ustaw go sobie porzadnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NAD Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 porządnie? Czyli ręcznie? Moment obracałem pivot jak chciałem i to nic nie zmieniało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi