Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Max to moja nowa przygoda więc stąd pytanie:

Czy istnieje jakiś modyfikator lub innego rodzaju narzędzie, które pozwala na rozmieszczenie wzdłuż spline'a objektu, mając do dyspozycji regulację ilości jego powtórzeń (nie chodzi mi o PathDeform, bo tam trzeba zrobić mniej więcej cały ciąg) ale o coś co można zastosować np przy przewodach elektrycznych umieszczonych natynkowo - powinny one być co jakiś czas przymocowane zaciskiem do ściany i fajnie by było regulować ich gęstość, a nie przerabiać ciągle i dopasowywać do ścieżki używając PathDeform

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Użyj spacing tool ;)

scatter, array

Scatter rozmieszcza obiekty na powierzchni innego obiektu, a array to taki rozbudowany shift+ move/scale/rotate :P (nic tu nie pomogą ;])

Napisano

Hehe :) jakaś ironia? ;) Aż trzy osoby z Legnicy pisza/ały na tym forum :P

Array nie ma pick path czy czegoś takiego :P Tylko spacing tool pomoże ;)

Napisano
  • Autor

Spacing tool rzeczywiście działa - dzięki

Czy do tego można jeszcze obracać wokół swojej osi duplikowane objekty ?

Napisano

Podepnę się pod temat. Czy ktoś jest mi stanie powiedzieć czemu po użyciu spacing tool , obiekt powielany układa się nie tak jak obiekt klonowany tylko według jakieś dziwnej osi?

Obrazuje to rysunek spacingtool.jpg

Z góry dziękuje za wszelkie porady . Pozdrówka

Napisano

nie przeskalowany, tylko pivot jest tak ustawiony - zobacz sobie jak sie oski na oryginalnym obiekcie ukladaja i porownaj z ulozeniem klonow w stosunku do sciezki. w zakladce hierarchy daj affect pivot only i ustaw go sobie porzadnie;)

Napisano

porządnie? Czyli ręcznie? Moment obracałem pivot jak chciałem i to nic nie zmieniało.