Bruneq Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 zeby nie bylo ze sciagam z DamusTo....to ten samochodzik chcialem robic juz wczesniej i zaczolem go nawet....ale natłok obowiazków spowodowal ze trzeba bylo sobie go odpuscic!! To moje 1sze auto...nigdy dziadowstwa nei robilem a chce! tak wiec moze ktos mnie bedize prowadzil??:> :>:> :D pooki co mam takie bydle zasiatkowane... wQrzaja mnie blueprinty bo na topie dach jest węższy niz na right'cie!;\ :| moje wypocinki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 OK uznaje twoje pierszeństwo ;) oczywiscie nie pomine tej fury ale i chwile potrwa nim zabiore sie za serię camaro. No co do printów to sie nie dziw to zestawienie fotek, nie przinty więc sa wzbogacone o perspektywe i dystorsje obiektywu nie ma takiej siły na globie żeby sie zgodziły, no moze po za Ps ale tez trzeba by sie natrudzic, na razie mało ale działaj działaj z chęcią bede tu zagladał. Brak blueprintów w przypadku miesniaków z usa to zasadniczy problem, moze znajdzie sie ktos kto to zmieni, ale puki co zaciskamy zeby i referki referki referki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 dzien sie jeszze nie skonczyl....a moja bryłka zaczyna przypominac bryke!!:) z Camaro jest jeszcze goopio ze ma ta maske taka dziwna i ten szlaczek na drzwiach!!:\ Perspektywa Sux!! nie wiem komu ufac...top czy front!:) UWAGA: pytanie do Samochodowych wyjadaczy: Co radzicie? drzwi/szyby/maska robic jako osobny element czy wszystko razem?? HELP!:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 nie ufaj nikomu :p rób na wyczycie tzn. jak coś zrobisz to zobacz jak to wygląda w perspektywie i przyrównaj "na oko" do referek te części oddzielaj poprzez detach to element, też można je ukrywać z poziomu edycji poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Nie ma większego znaczenia jak temat rozwiążesz, łatwiej wydzielić nie trzeba wówczas walczyc z MS, jeśli w kupie to trzeba restrykcyjnie chamferować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Ja tam wole porozcinac i zrobic osobne elementy bo pozniej to faktycznie walka z MS przy ew testach... Poza tym ta metoda, ktora stosujesz nie bardzo nadaje sie do tego modelu - ale to jest tylko moje zdanie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 wiec mow jakie jest twoje zdanie i jaka jest lepsza etoda...mowie, auto jest moje pierwsze!!! wiec wszystkie propozycje sa mile widziane..... na tutku z 3dpalace kolo wlasnie tak zaczyna! nie od boxa ale od plejna!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 otoz sprawa jest taka ze mozesz sie troche pogubic jak bedziesz zageszczal ta bryle... Najlepiej rozciagnac sobie powierzchnie - na zasadzie tworzenia w Rhino - i ja rozcinac i uzupelniac braki itp. Aaa i najlepiej wylaczyc sobie Mirrora bo tylko zzera pamiec ;) Zrob sobie np powierzchnie dachu, pozniej boku a pozniej powierzchnie laczaca dach z bokiem - zeby zachowac plynne przejscia. Qrcze nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc... ;P Ale ja tak robie i daje to pozytywne efekty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 no troche łape o co B! Zobaczymy....zrobie tak jak robie a jak nie wyjdzie to sie potne i zrobie po twojemu!!:) metod pewnie jak zwykle jest 934234783428 ale napewno cos od ciebei lizne!:D ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Jeszcze jest fajny sposob ze spline'ami ale na razie nie bede ci mieszal ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 9 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2006 splajny przerobilem dogłębnie..... i etz gdzies widzialem tutka takiego!! ale nei podoba mi sie!!:P wole samo poly!!:) dziex za posty!:) na dzisj chyba dam sobie spokooj.....chyba ze spac nei bede mogl!! http://img85.imageshack.us/img85/8835/screencamarxa2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 http://www.lateral-g.net/chryssos/ nie wiem ale moze sie przydac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 nada sie!! chociaz to jest po lekkim update'cie to niektore elementy sa bez zmian!:) :* edit: Jeszce cos....w modelu malucha ponizej widze ze jest od choleey troojkatów!!! Sttaram sie jak nie wiem unikac dziadowstwa! ale jak nie bede mial mozliwosci to moge chama zrobic?!:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 no dzisiaj troche sie napocilem nad tymi malymi wypustkami na bokach!!!:\ krzywo jest na drzwiach..wiem!! jutro poprawie....tył tez!! http://img291.imageshack.us/img291/4338/screencamarua5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 No samochod sobie ciekawy wybrales... ;) I widac troche niedociagniec... Na razie wstrzymam sie od wiekszych uwag i poczekam na popraki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 pisz co jest nei tak...bez ogroodek!!! wole wiedzie na co zwracac uwage przy robieniu!! re ostre krawedzie na bokach to chyba najtrudniejsza rzecz w tym aucie!! a moglem zrobic Audi TT lub a4! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Ty nie mysl teraz o innych autach bo nie skonczysz tego... ;P Napisalbym wiecej gdybym przeanalizowal bluesyprintesy - zapodaj rzuty z ktorych korzystasz... Trzeba sobie ta siatke wyobrazic zebym Ci nie namieszal ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 z tym tt i a4 to aluzja byla bo tego na forum wszyscy zaczynaja!:P bo tutki sa dobre do tego!:) http://cgworld.ru/blueprints/images/69_Camaro.jpg a tu masz nieudolną jeszcze siatke bez MS: http://img45.imageshack.us/img45/558/screencamarvn8.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 No powiem Ci ze jest OK... Nie wiem co bedziesz robil dalej, ale na razie uznaje ze jest poprawnie. Z tego co zauwazylem to masz w niektorych miejscach nie polaczone vertexy i ci burza siatke przy MS. Zrobmy to tak... Zagescisz to barziej i bedziemy myslec co i jak :) Poki co jest tego za malo... Ale pamietaj zeby sie nie spieszyc - bo poprawianie linii auta przy wymodelowanych bajerach nie jest ciekawe... :/ Dobra to czekam na updejty... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 teraz mam ochote ponaprawiac ten krzywy bok...wziasc sie za przood.... i maske...bo tez jest pochrzaniona!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 To co cie trzyma jedziesz jedziesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 10 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2006 trzyma mnie tv4 bo leca "ant's in the pants 2" :D:D wiec narazie max ejst na 2gim miejscu!!:) spoko...mam czas! nei spieszy sie!:) i tak od twojej cobry lepszy nie bedize!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 11 Sierpień 2006 Share Napisano 11 Sierpień 2006 TV to złodziej czasu wywal jak ja antene, bedzież zdrowszym człowiekiem i bardziej kreatywnym... AAAaaa nim wywalisz z 4 piętra przez okno zobacz czy na dole nie stoi bardzo drobi wózek, to tak z doswiadczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2006 uuu widze ze mi waqtek kurzem troche przysypało...no ale czasu na maxa nie mialem zbytnio...dopiero dzisaij And This Is The Mask!! :) http://img60.imageshack.us/img60/1980/maskrenderqv2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 No faktycznie malo czasu miales... bo tylko maska :/ beda po tobie krzyczec tak jak po mnie "ze malo zrobiles" ;P hehe Wyglada to dobrze ale powtarzam ze za mzalo zeby cos wiecej powiedziec... aaa... i dawaj siatke bez MS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2006 czuje sie jakbym z toba przez takei duze pzregladarkowe gg gadal!!:0 bo tylko ty piszesz!:) Mało czasu mam bo zycie studenta cieżkie jest! w wakacje trzeba pracowac zeby zyc!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 no tak ale jeśli chcesz żebyśmi pisali cos więcej - to moze dorzuć materiału do komentowania :p Cccooooooooooooooo ? Co do maski hm ... ... cos mi sie wydaje że albo to za mało wystaje albo powinno mieć bardziej pochylone krawędzie boczne bo jakos mi tak dziko wyglada ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2006 no tak ale jeśli chcesz żebyśmi pisali cos więcej - to moze dorzuć materiału do komentowania :p Cccooooooooooooooo ? Co do maski hm ... ... cos mi sie wydaje że albo to za mało wystaje albo powinno mieć bardziej pochylone krawędzie boczne bo jakos mi tak dziko wyglada ... echeheeheh.....dam wiecej jak sie uporam z paroma krzywiznami!!:) chociaz dzisiaj troche juz popoprawialem!!:) no wlasnie ci powiem ze z tąmaska to dziwnie...... na jednych jest podobna na innych wieksza a na innych wieksza a pobokach w masce są głębienia!! pozatym ta wysokoscmaski pasuje mi do bluesprintsa!:) edit: ehehhehehe godzina 2:00 i 200 post!! to jakis znak!! tylko jaki?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 edit: ehehhehehe godzina 2:00 i 200 post!! to jakis znak!! tylko jaki?! Taki znak ze... biez sie do roboty bo jestesmy glodni postepow hehe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2006 wczoraj sobie posiedzialem do 3ciej i troceh poprostowalem i porobilem!!:) idzie wolno ale idzie!! Juz przypomina samochood i zaczyna przypominac Camaro!!:) Musze jeszcze pododawac edgeów bo mam kanty maski nie ostre....i kanty szyb! moze dzisiaj.... http://img375.imageshack.us/img375/2375/camaroscreenrj6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Nie no powiem ci z czystym sumieniem ze ja tez zaczynam widziec Camaro powolutku. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 troche zaczyna przypominać :) ale prostuj siatkę póki gorąca :p zwłaszcza na rogu zderzaka, ale na całym boku też widać niepokojące cienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 No zaczyna sie cos dziać, dawaj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2006 zwłaszcza na rogu zderzaka, tak o tym wiem...zreszta to chyba nie zderzak...i jeszzce tego nie ruszalem!:) ale na całym boku też widać niepokojące cienie taaaaak...to są urwisy z ktorymi nie moge sobie dac rady!! probowalem przez skalowanie..ale to chyba juz za poozno na takie elementy! ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 nie za późno, skalowanie niewiele da, na dole zredukuj siatkę, i próbuj takim sposobem: wyłącz smooth grups w EditPoly, daj materiał ze spectacularem większym, i przesuwaj wertexy i oglądaj czy równo i tak do bólu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2006 dziex pecet....zredukowalem i sie prawie wyprostowao...tak to jest jak sie 1szy raz auto robi...niekiedy sie zapomina ze mozna ciac tylko kawalek a nie calosc!! moze przed 4tą wrzuce jakiegos postępa..sie okaze!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2006 zastanawiam sie czy nie za wczesnie na wycinke drzwi...ale sproobowac nigdy nei zaszkkodzi!! mowcie co i jak...poprwailem tylko bok!!:)wieeemmm zeeee malooo..... no ale Qrde...wazne ze cos sie dzieje!:D http://img204.imageshack.us/img204/985/camaroscreencn9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 Dobrze idzie dobrze :) Jak bedziesz chcial wycinac drzwi to radze sobie najpierw przygotowac powierzchnie szyb bocznych i je tez przyciac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2006 y....przeciz drzwi juz wyciołem!!! :P teraz porządkuje maske!!i moze sie wkoncy za tył wezme...hmm!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 To miala byc taka aluzja z pewna rada ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2006 http://img215.imageshack.us/img215/4839/camaroscreenfr8.jpg na dzisiaj koniec! ciag dalszy w poniedialek!!;\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 Podobać się, coraz lepiej jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 Nooo efekty sa :D Dzialaj dzialaj! Jest bardzo dobrze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 Wiesz co napisze rozmawialiśmy o tym na gg... Zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak, zderzak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 praca wre...jednak dzisiaj a nie jutro!:P http://img398.imageshack.us/img398/2276/camaroscreenid6.jpg a tu macie jeszce inne widoczki!:) http://img398.imageshack.us/img398/3456/camaroscreen2fe5.jpg narazie nie zwracamy uwagi na te dolne zderzaki...bo są w fazie robienia! wwwwrrrrr....wrrr.....mmax mi wywala jak wchodze do material Editora!;\.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor_v Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 woz swietny uwielbiam wszystie muscle carsy mam tylko jedno pytanko jak zrobiles oddzielona maske i drzwi ??? prosze o technike co po kolei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 jeszcez nei swietny bo gdzieniegdzie krzywo...:P jak masz lekko zageszzconą siatke to zaznaczas poligony ktore maja byc maska i je detaczujesz do obiektu i sie nie bawisz a drzwi..hmm...przy wyrownaniu i przemodelowanu boku ustawiasz sobie vertexy tak jak idize wyciecie....traktujesz te edge chamferem i robisz extrude! a sposobow jest tyle co urzytkownikow maxa!:P poogladaj tutki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 Camaro (troche moja wersja) było moim pierwszym autkiem na max3d.pl aż strach patrzeć, ale cóż było to rok temu :) http://www.ardeni.yoyo.pl/portfolio/3.jpg pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2006 hehe....no to moje tez jest 1sze auto.... i twoja wersja troche naprawde jest TWOJA!:D ;) no ale to bylo rok temu!!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 20 Sierpień 2006 Share Napisano 20 Sierpień 2006 oj chłopcy chłopcy :p. a gdzie to co dostałem na gg -> powinno juz tu być i ten, no wiesz... ...wyprostowane :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi