Pilot Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Witam wszystkich po mojej długiej nieobecności. Mam wam do pokazania model silnika Stirlinga HB13-A02 "Little Bonsai" nad którym obecnie pracuje. Jest to praca na zlecenie. W planach jest jeszcze animacja tegoż cacka :). Czekam na wasze komenatrze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Full profeska. Ile to ma koni mechanicznych? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 Nie wiem ile ma koni ale waży 750 g i robi od 2000 do 2500 obrótów na minute :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Pilot: ta pierwsza fotka to referka czy render, bo napisales "obecnie pracuje" i nie wiem jak mam to traktowac :) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 pierwsza fotka to referka :) silnik posiadam w domu więc wszystkie części będą dokładnie odwzorowane :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Gdzie mozna kupic taki silnik?? Na jakiej zasadzie dziala?? A modle profi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 jeżeli chodzi o działanie to odsyłam do wikipedii :P http://pl.wikipedia.org/wiki/Silnik_Stirlinga, co do jego kupna - osoby zainteresowane jego nabyciem proszone są o prywatny kontakt ze mną :P :D - jestem teraz w posiadaniu dwóch egzemplarzy w domu (złożonego, i kita do samodzielengo montażu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 o, przeprowadziles sie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 ja?? mieszkam w Chojnowie a do szkoły chodze w Legnicy :P kiedy robimy "zjazd" :D (sorry za offtopa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 kąt pochylenia głównego "badziewka" wydaje się byc inny niż na referce. Poza tym życze powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 kąt jest dobry (49 stopni :D), może to kwestia ujęcia kamery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
H05SCR Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 ciekawe ile pali i gdzie sie wlewa paliwo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 o to chodzi ze on nie pali paliwa :D działa na ciepło - poczytaj na wikipedii ;) edit: odpalasz świeczkę, pojemniczek się nagrzewa i silnik działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Bardzo fajny silniczek, chcialbym zobaczyc jak pracuje takie cacko:P Droga jest taka zabawka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 Jak pracuje - to zobaczysz jak zrobie aniamcje ;) co do ceny, no trochu kosztuje - okolo 500 PLNów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 myślę że wart tych pieniędzy , choć z bliska wyczuwa się quality dopiero. Widziałem na Discovery z 2a dni temu to i zapragnąłem dowiedzieć się czegoś wiecej o całym silnikui oto TRACH ! , okazuje się, że nawet jest na forum ;) Dzięki Pilot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 Full profeska. Ile to ma koni mechanicznych? :P przypuszczam że to zdanie dotyczy 3 renderów pod fotką:) pierwsza fotka to referka :) Co w modelu jest nie tak skoro kiszka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 Pilot , powiedz ile ten silnikczek może chodzić bez zatarcia ? ma limity ? no i z ta mocą radzi sobie czy tylko się kręci ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 Prawda jest taka że dostałem silnik do domu żeby go wymodelować i nie znam jego szczegółowych danych technicznych. To jest silnik Stirlinga zasilany świeczką więc przypuszczam że dużej mocy nie ma - moge Ci tlyko powiedzieć że świeczka na "pełnym baku" pali sie pół godizny - tyle wiem z instrukcji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 A co spala swieczka?? Nafte czy inne badziewie?? ;P A na powaznie to chilabym powiedziec, ze wkoncu cos ciekawego sie modeluje na tym forum oprocz samochodow i czolgow.... ;P ;P ;P A tak super na powaznie to modelling ladny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 Świeczka jest "zasilana" spirytusem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 a to "drogi sport" hehe ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2006 update: najcięższe elementy mam juz chyba za sobą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 Ciekawy model i dobre wykonanie. Pokażesz siatke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 Nooo nabiera to ksztaltow :) Tak jak moj poprzednik domagam sie siatki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 gdzie ta full profeska? a model jak narazie kiszka To zes chlopie mu c&c zasadzil...Lukasz_S cieszymy sie ze zauwazyles ze to jest zdjecie i nas poinformowales :D... Mogles sobie podarowac hard comentsa na poczatek chlop dopiero zaczol.. Pilot jak narazie idzie ci dobrze zobaczymy jaki bedzie finalny efekt. Wtedy porownamy zdjecie z twoim renderkiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 modele przepiękne, az nie chche mi się się wierzyc ze to poly, normalnie jak nurbsy, oby tak dalej, koncowy render prosze minimalnie w 1200 na cos tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2006 siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2006 tylko proszę nie bijcie mocno :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 bardzo ładna siatka, niema się do czego przyczepić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 Szkoda ze nie ma zabardzo do czego się przyczepić... :p ładnie się to prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 No i tak ma siateczka wygladac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 15 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2006 O Ardeni - witam ;) Będziesz sie czepiał tekstur :D, ale to dopeiro na samym końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 No może nie textur, ale materiałów napewno :p powodzenia i połamiania....hm myszki :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nenek Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 No siemasz Pajlot =] całekim znosna ta siateczka :D czekam na wiecej i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4rl0s Napisano 15 Sierpień 2006 Share Napisano 15 Sierpień 2006 siateczka dla mnie rewelacja, czekam na więcej powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2006 mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 16 Sierpień 2006 Share Napisano 16 Sierpień 2006 Pilot , póki co naprawdę ślicznie , wracasz do formy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 no modele ładne nawet bardzo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 Nooo to sie nazywa dbalosc o szczegoly :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość NukeDMAn Napisano 17 Sierpień 2006 Share Napisano 17 Sierpień 2006 no, ladnie ci idzie ten moj stirling :) przypomina mi beczulke z miodem i lyzka :D oby tak dalej... wyrzuc gierki i modeluj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2006 mini update: dzięki za wszystkie komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość NukeDMAn Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 te lozyska tak troche dziwnie wygladaja jak sa wmontowane... moze kwestia braku materialu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2006 między poszczególnymi "pierścieniami" są małe szparki i na dalszych ujęciach tak właśnie widać, po nałożeniu materiałów i innym ujęciu nie powinno być takiego efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Sierpień 2006 Share Napisano 18 Sierpień 2006 Rzeznia niezla :D Gdybym modelowal silnik tak szczegolowo na moim starym sprzecie pewnie powiedzialbym sobie "ze predzej komp sie zapali niz zaiskrzy w tym silniku" ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2006 Starym kompie ? Ja mam praktycznie dwa razy słabszy config od Twojego: PIV 1,8 Ghz, 512 RAM DDR i Radeon 8500 LE :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 nnooo moj stary komp mial procka Athlon 900, grafe 64 MB, i 256 RAMU... heheheh Najbardziej nie moge sie doczekac animacji tego cuda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Sierpień 2006 Share Napisano 19 Sierpień 2006 wydaje mi sie ze uzywasz vraya wiec zeby pozbyc sie brzydkich szpar w lozysku zmien aa na fixed 4 lub zmniejsz treshold w adaptive subdivision do np. 0,01 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilot Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2006 nie używam v-raya, to jest mental-ray ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sof_pl Napisano 21 Sierpień 2006 Share Napisano 21 Sierpień 2006 Fajnie jak narazie. Jak zrobiłeś te dziurki? Booleanem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi