Napisano 23 Sierpień 200618 l Autor update: HIGH RESOLUTION takie pytanko do was - czy znacie jakiś prosty i szybko sposób żeby zrobic sznurek zaplatany jak warkocz ??
Napisano 24 Sierpień 200618 l czy znacie jakiś prosty i szybko sposób żeby zrobic sznurek zaplatany jak warkocz ?? Jasne!!! W dziale tutorjale jest świetny tutek o robieniu kosza z wikliny i tam jest genialny sposób na wszelkie plecione sznury, liny itp. pozdro
Napisano 25 Sierpień 200618 l Autor taka mała zajawka animacji slinika: DEMO ~4,5 MB (800x600) tutaj należą sie podziękowania dla NukeDMAna za udostępnienie mocy obliczeniowej swojego kompa do tego dema (i kolejnych animacji :P) oraz dla Turiela - człowieka który nauczył mnie animować ;) Pozdrawiam
Napisano 25 Sierpień 200618 l hehe ciekawa fabula tej animacji.. :P fajne, a pewnie bedzie jeszcze lepsze z mapkami
Napisano 29 Sierpień 200618 l Autor przymiarka do materiałów, wiem ze deske musze troszku poprawić :) komentarze mile widzanie, bo ostanio trochu ich mało było :(
Napisano 29 Sierpień 200618 l moim zdaniem zloty jest za malo zloty :) brakuje mi tam jasnego zoltego.
Napisano 2 Wrzesień 200618 l Bardzo Ladne rysunki. Wlasnie chcialem sobie kupic taki model, ale niestety jest za drogi jak na moje zarobki. Chcialbym wiedziec jak ty to zrobilesz bo to prawie wyglada originalnie.
Napisano 5 Styczeń 200718 l Autor oj dawno mnei nie było, to przez szkołe, świeta itp sprawy :P przez ten czas model zdołał przejść face lifting w Rhino, zrobiłem materiały, jako że termin sie zbliża to jest wersja finalna dla producenta, ale ja jeszcze sie trochu tym pobawie później żeby mieć ładny model w portfolio :) aktualnie renderuje już drugi dzień animacje, niebawem powinna sią ukazać na forum komentarze mile widziane edit: pozdrowienia dla Grzesia (NukeDMAn) który mi pomaga w renderingu dzień i noc :*
Napisano 5 Styczeń 200718 l Model ekstra, materiały mogłyby być trochę lepsze. Gdzie można zakupić taki silnik? Na allegro i w google nie znalazlem :(
Napisano 6 Styczeń 200718 l Autor http://www.stirling-technik.de edit: chyba nikt mnei nie lubi bo nic nikt nie pisze :(
Napisano 3 Maj 200717 l Ile takie cudo kosztuje ? Kiedyś myślałem o zrobieniu czegoś takiego z puszki po piwie :D http://www.physics.sfasu.edu/astro/courses/egr112/StirlingEngine/stirling.html
Napisano 4 Maj 200717 l Fajne :) Ale drewno IMHO troche za bardzo sie swieci...jak psu jajca :) Troche mniej moze sie powinno swiecic. I troche Ci sie texta na boku rozjechala.
Napisano 4 Maj 200717 l Ciekawe to :) Ale imo na tych "oczkach" w tej szarej części urządzenia przydałby się lekki gouraud albo phong (w sensie gładkie cieniowanie).
Napisano 4 Maj 200717 l Autor Chodzi o wewnętrzną cześć oczek?? Chyba nie dałem tam smootha :) - w końcu jakieś komentarze - dzięki ;)
Napisano 7 Maj 200717 l Autor Ze studiem to wiem :/ mam z tym mały problem (ucze się dopiero), moze jakies wskazówki ??. Gdzie brak chamferów ??