Napisano 21 Sierpień 200618 l Witam. Stalem sie ostatnio szczesliwym (badz nie) posiadaczem Volito 2. Nie wiem czemu, ale gdy proboje przesuwac piorko nad tabletem ono zachowuje sie jakby caly czas dotykalo obszaru aktywnego. Uniemozliwia to calkowicie narysowanie czego kolwiek. Probowalem zmieniac sterowniki do plyty, usb, tabletu i nic. Probowalem na drugim kompie i to samo :/ Ma ktos jakis pomysl ? :)
Napisano 22 Sierpień 200618 l Autor Probowalem zmieniac z mouse na pen i na odwrot, dalej jest to samo. Jak tylko piorko jest na wysokosci w ktorej powinno przesuwac kursor od razu nastepuje klikniecie. Nie tylko w programach graficznych, caly czas nawet na pulpicie.
Napisano 22 Sierpień 200618 l Zgłoś reklamację! Nawet Wacomowi zdarza się wypuścić wadliwy produkt :P :)
Napisano 22 Sierpień 200618 l moze masz zapchany rysik ? W innych tabletach jezeli naciszniesz rysik gdy piorko jest ponad tabletem to on i tak rysuje. Sporbuj pogrzebac w rysiku - bodajze na transit.pl albo wacom.com.pl jest instrukcja jak sie wyjmuje rysiki.
Napisano 22 Sierpień 200618 l Czy jeżeli dotykasz rysika w piórku palcem, trzymając je rysikiem do dołu, to chowa się czy nie? Jest jakiś luz?
Napisano 22 Sierpień 200618 l ...jest instrukcja jak sie wyjmuje rysiki. pensetą, lub tak jak ja - ekstremalnie, robiłem to juz ze 3-4 razy - obcinaczką do paznokci, ale z wyczuciem, bo jak obetnisz rysik, to mozesz juz tylko otwierać, a z nim jak z konserwą, tylko w jedną stronę...
Napisano 22 Sierpień 200618 l Autor Okazalo sie ze tablet byl uszkodzony, dostalem nowy i wszystko jest gites.