Baton Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Witam. Stalem sie ostatnio szczesliwym (badz nie) posiadaczem Volito 2. Nie wiem czemu, ale gdy proboje przesuwac piorko nad tabletem ono zachowuje sie jakby caly czas dotykalo obszaru aktywnego. Uniemozliwia to calkowicie narysowanie czego kolwiek. Probowalem zmieniac sterowniki do plyty, usb, tabletu i nic. Probowalem na drugim kompie i to samo :/ Ma ktos jakis pomysl ? :)
Vorek Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 zmień we właściwościach tabletu "mouse" na "pen"
piotrek Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 W sensie cały czas rysuje kreski w programie graf?
Baton Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 Probowalem zmieniac z mouse na pen i na odwrot, dalej jest to samo. Jak tylko piorko jest na wysokosci w ktorej powinno przesuwac kursor od razu nastepuje klikniecie. Nie tylko w programach graficznych, caly czas nawet na pulpicie.
Gość User190 Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Zgłoś reklamację! Nawet Wacomowi zdarza się wypuścić wadliwy produkt :P :)
Drakula Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 moze masz zapchany rysik ? W innych tabletach jezeli naciszniesz rysik gdy piorko jest ponad tabletem to on i tak rysuje. Sporbuj pogrzebac w rysiku - bodajze na transit.pl albo wacom.com.pl jest instrukcja jak sie wyjmuje rysiki.
Remedy Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Czy jeżeli dotykasz rysika w piórku palcem, trzymając je rysikiem do dołu, to chowa się czy nie? Jest jakiś luz?
lisu Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 ...jest instrukcja jak sie wyjmuje rysiki. pensetą, lub tak jak ja - ekstremalnie, robiłem to juz ze 3-4 razy - obcinaczką do paznokci, ale z wyczuciem, bo jak obetnisz rysik, to mozesz juz tylko otwierać, a z nim jak z konserwą, tylko w jedną stronę...
Baton Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 Ide dzis oddac na reklamacje , zobaczymy co z tym bedzie.
Baton Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 Okazalo sie ze tablet byl uszkodzony, dostalem nowy i wszystko jest gites.
Gość User190 Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Chciałoby się napisać "a nie mówiłem" :P
piotrek Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Mogłeś kupić Pentagrama, nie miałbyś takich kłopotów. :>
Bruneq Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 ahahaha.....no tak piotrek.....by mu nie dali nowego! ;) ;)
Rekomendowane odpowiedzi