czarodziej3D Napisano 22 Sierpień 2006 Share Napisano 22 Sierpień 2006 Witam wszystkich i przedstawiam samochodzik. Tym razem będzie rendering na przejściach i kompozycja - opanowałem (nie tylko to, ale jeszcze troszkę zostało). Na razie jestem na tym etapie, troszkę został - na tych renderach trochę błędów wyszło, ale złapałem dopiero teraz, w oknie naprawdę nie widać. Mam nadzieje, że wam się spodoba i czekam na konstruktywną krytykę. [ATTACH]37568[/ATTACH] [ATTACH]37569[/ATTACH] [ATTACH]37570[/ATTACH] [ATTACH]37571[/ATTACH] [ATTACH]37572[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g:j:r Napisano 22 Sierpień 2006 Share Napisano 22 Sierpień 2006 ogolnie i sczegolnie bardzo swietnie, tylko tylni zderzak chyba troche za bardzo wchodzi poza obrys nadkola, poza tym nie ma za bardzo sie do czego przyczepic imo:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2006 g:j:r - właśnie po renderingu wyłapałem te drobne nie dopasowanie, jutro to kończę więc na pewno poprawi będą aby nie było się do czego doczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Sierpień 2006 Share Napisano 22 Sierpień 2006 czarodziej3D zapoznaj się z regulaminem i na przyszły raz popraw temat bo w przeciwnym razie wątek zostanie skasowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2006 hindus - racja nie zwróciłem uwagi, dzięki za upomnienie i nie skasowanie wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 ładnie, nawet bardzo, ale coś z przednimi lampami jakby nie tak, one napewno mają taki kształt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 ja tylko dodam ze wydaje mi sie zez drzwi sa krzywo!:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Nie no furka ladnie wyrzezbiona :) Za jasne te rendery i nie widac niektorych rzeczy... Siatke prosimy :) BMW - "Bedziesz Mial Wydatki" hehehe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Nie no napracowałeś sie, z przodu jakoś tak lepiej wygląda, w tylnej cześci jeszcze troche niedopasowań które pewno poprawisz :) Ciekaw jestem jak ci lakier wyjdzie :P Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 a teraz siatka [ATTACH]37583[/ATTACH] [ATTACH]37584[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 bardzo ladnie, czekam na kolejne update'y, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 a teraz felga [ATTACH]37592[/ATTACH] [ATTACH]37593[/ATTACH] [ATTACH]37594[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Okrzycza Cie za to ze nie polaczyles ramion felgi z obrecza ;P A tak ogolnie to piknie :D P.S. Fajna ta kodowana sroba hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Siatka wygląda ładnie pokaz jeszcze bez ms'a, super model:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 ..:: Wiktor ::.. - wiem ale już nie chce mi się a do tego (choć obręcz tak zrobiłem aby można było to połączyć) i tak na renderingu tego nie widać. pokaz jeszcze bez ms'a ... nie kapuje o co ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 ... nie kapuje o co ci chodzi Wylacz meshsmooth i pokaz surowa siatke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 No z bryłką poradziłes sobie całkiem zgrabnie, ju jestem pewien czy siatka miejscami nie jest troche niekożystnie rozłozona ale to jak pokażesz wiecej. Generalnie czekam na jakieś shaderki bom ciekaw finalnego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 aaaaaa - pierszy raz mnie ktoś o to pyta, ale nie che będzie [ATTACH]37596[/ATTACH] taka ciekawostka Rozpocząłem taki sam wątek na forum3D i.. 2 komentarze (w tym jeden mój), nie rozumiem, o co tym łodzią chodzi. Na tym forum pokazuje pokazuję pierwszy model samochodu a było ich jeszcze, z 4 ale pokazywałem na forum3D (ten jest najładniejszy-, choć i tak mi się nie do końca podoba). Zastanawia mnie ta sytuacja, tutaj wiele komentarzy a na forum3D to trzeba siłą zaganiać do komentowana – dlatego że forum max3D jest większe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Widze ze nawaliles cala mase trojkatow w siatce. np okolice klamki i emblemat na masce i blotniku. No ale poki nie widac bledow po wygladzaniu to wszystk gra:] Zapowiada sie fajnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 -=S3B=- -co do siatki koło klamki to już zredukowane do absolutnego minimum, bo jednak psuło to efekt a można było okroić bez straty na kształcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 Ok. - koło można uznać za skończone co do opony to wykorzystałem obiekt co zrobiłem przy okazji innego samochodu. hamulec i tarcza - i tak do końca tego nie widać wie nie bawiłem się zbytnio w detale [ATTACH]37601[/ATTACH] [ATTACH]37602[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 23 Sierpień 2006 Share Napisano 23 Sierpień 2006 Profil obony do profilu obręczy wyglada jakos dziko, cos tam nakłamałes chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 hmmm sie zobaczy przy renderingu, na razie to robię lampy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 hmmm... tak to wygląda ostatecznie, można powiedzieć prawie idealnie czyli jeszcze musze posiedzieć aby było idealnie, ale to już na innym modelu - trochę trudniejszym. [ATTACH]37678[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 Witam!! bok caly do wymiany :) tzw rowek biegnacy na okolo drzwi jest krzywy i jakos tak plasko a jak dobrze pamietam to bmw z4 plaskie ne bylo :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 hmmm wątek zamknięty ja biorę się za inny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 a materiały? nie rozumiem ludzi którzy kończą na "szarym" modelu, zwłaszcza jak jest ładny, mi by szkoda byłby go tak zostawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2006 pecet - jest ładny i tyle. A musi być idealny więc szkoda mi czasu marnować na rendering co i tak będzie kiepski a zejdzie z 2-3 dni. Za ten czas to wymodeluje kolejny (lepiej). Każdy ma na ten temat własne zdanie a moje jest takie ze szkoda na to marnować czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 25 Sierpień 2006 Share Napisano 25 Sierpień 2006 e.... no moim zdaniem mniej czasu zajeło by poprawianie błędów jednak, ale ja o tym nie decyduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi