Napisano 22 Sierpień 200618 l Witam wszystkich i przedstawiam samochodzik. Tym razem będzie rendering na przejściach i kompozycja - opanowałem (nie tylko to, ale jeszcze troszkę zostało). Na razie jestem na tym etapie, troszkę został - na tych renderach trochę błędów wyszło, ale złapałem dopiero teraz, w oknie naprawdę nie widać. Mam nadzieje, że wam się spodoba i czekam na konstruktywną krytykę. [ATTACH]37568[/ATTACH] [ATTACH]37569[/ATTACH] [ATTACH]37570[/ATTACH] [ATTACH]37571[/ATTACH] [ATTACH]37572[/ATTACH]
Napisano 22 Sierpień 200618 l ogolnie i sczegolnie bardzo swietnie, tylko tylni zderzak chyba troche za bardzo wchodzi poza obrys nadkola, poza tym nie ma za bardzo sie do czego przyczepic imo:P
Napisano 22 Sierpień 200618 l Autor g:j:r - właśnie po renderingu wyłapałem te drobne nie dopasowanie, jutro to kończę więc na pewno poprawi będą aby nie było się do czego doczepić.
Napisano 22 Sierpień 200618 l czarodziej3D zapoznaj się z regulaminem i na przyszły raz popraw temat bo w przeciwnym razie wątek zostanie skasowany.
Napisano 22 Sierpień 200618 l Autor hindus - racja nie zwróciłem uwagi, dzięki za upomnienie i nie skasowanie wątku.
Napisano 23 Sierpień 200618 l ładnie, nawet bardzo, ale coś z przednimi lampami jakby nie tak, one napewno mają taki kształt?
Napisano 23 Sierpień 200618 l Nie no furka ladnie wyrzezbiona :) Za jasne te rendery i nie widac niektorych rzeczy... Siatke prosimy :) BMW - "Bedziesz Mial Wydatki" hehehe ;)
Napisano 23 Sierpień 200618 l Nie no napracowałeś sie, z przodu jakoś tak lepiej wygląda, w tylnej cześci jeszcze troche niedopasowań które pewno poprawisz :) Ciekaw jestem jak ci lakier wyjdzie :P Pozdrawiam!
Napisano 23 Sierpień 200618 l Autor a teraz felga [ATTACH]37592[/ATTACH] [ATTACH]37593[/ATTACH] [ATTACH]37594[/ATTACH]
Napisano 23 Sierpień 200618 l Okrzycza Cie za to ze nie polaczyles ramion felgi z obrecza ;P A tak ogolnie to piknie :D P.S. Fajna ta kodowana sroba hehe
Napisano 23 Sierpień 200618 l Autor ..:: Wiktor ::.. - wiem ale już nie chce mi się a do tego (choć obręcz tak zrobiłem aby można było to połączyć) i tak na renderingu tego nie widać. pokaz jeszcze bez ms'a ... nie kapuje o co ci chodzi
Napisano 23 Sierpień 200618 l ... nie kapuje o co ci chodzi Wylacz meshsmooth i pokaz surowa siatke...
Napisano 23 Sierpień 200618 l No z bryłką poradziłes sobie całkiem zgrabnie, ju jestem pewien czy siatka miejscami nie jest troche niekożystnie rozłozona ale to jak pokażesz wiecej. Generalnie czekam na jakieś shaderki bom ciekaw finalnego efektu.
Napisano 23 Sierpień 200618 l Autor aaaaaa - pierszy raz mnie ktoś o to pyta, ale nie che będzie [ATTACH]37596[/ATTACH] taka ciekawostka Rozpocząłem taki sam wątek na forum3D i.. 2 komentarze (w tym jeden mój), nie rozumiem, o co tym łodzią chodzi. Na tym forum pokazuje pokazuję pierwszy model samochodu a było ich jeszcze, z 4 ale pokazywałem na forum3D (ten jest najładniejszy-, choć i tak mi się nie do końca podoba). Zastanawia mnie ta sytuacja, tutaj wiele komentarzy a na forum3D to trzeba siłą zaganiać do komentowana – dlatego że forum max3D jest większe?
Napisano 23 Sierpień 200618 l Widze ze nawaliles cala mase trojkatow w siatce. np okolice klamki i emblemat na masce i blotniku. No ale poki nie widac bledow po wygladzaniu to wszystk gra:] Zapowiada sie fajnie. Pozdrawiam
Napisano 23 Sierpień 200618 l Autor -=S3B=- -co do siatki koło klamki to już zredukowane do absolutnego minimum, bo jednak psuło to efekt a można było okroić bez straty na kształcie.
Napisano 23 Sierpień 200618 l Autor Ok. - koło można uznać za skończone co do opony to wykorzystałem obiekt co zrobiłem przy okazji innego samochodu. hamulec i tarcza - i tak do końca tego nie widać wie nie bawiłem się zbytnio w detale [ATTACH]37601[/ATTACH] [ATTACH]37602[/ATTACH]
Napisano 23 Sierpień 200618 l Profil obony do profilu obręczy wyglada jakos dziko, cos tam nakłamałes chyba
Napisano 25 Sierpień 200618 l Autor hmmm... tak to wygląda ostatecznie, można powiedzieć prawie idealnie czyli jeszcze musze posiedzieć aby było idealnie, ale to już na innym modelu - trochę trudniejszym. [ATTACH]37678[/ATTACH]
Napisano 25 Sierpień 200618 l Witam!! bok caly do wymiany :) tzw rowek biegnacy na okolo drzwi jest krzywy i jakos tak plasko a jak dobrze pamietam to bmw z4 plaskie ne bylo :) pozdro
Napisano 25 Sierpień 200618 l a materiały? nie rozumiem ludzi którzy kończą na "szarym" modelu, zwłaszcza jak jest ładny, mi by szkoda byłby go tak zostawić
Napisano 25 Sierpień 200618 l Autor pecet - jest ładny i tyle. A musi być idealny więc szkoda mi czasu marnować na rendering co i tak będzie kiepski a zejdzie z 2-3 dni. Za ten czas to wymodeluje kolejny (lepiej). Każdy ma na ten temat własne zdanie a moje jest takie ze szkoda na to marnować czasu.
Napisano 25 Sierpień 200618 l e.... no moim zdaniem mniej czasu zajeło by poprawianie błędów jednak, ale ja o tym nie decyduje