x-DW-x)KilleR( Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Chciałbym sobie wymodelować jakiś budynek. Albo wieżowiec. Lecz jest jeden problem :DNiewiem tylko ja to zrobić :/
Vorek Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 raczej będzie Ci ciężko zrobić to w samym Bryce, ten program to raczej landscape-generator, jest możliwość podstawowego omdelowania, edycji brył itp. ale to będzie męczarnia. Nie ma natomiast problemu z importem plików z zewnętrznych aplikacji. wymodeluj sobie ten wieżowiec w jakimś programie do modelowania, wyeksporuje jako 3ds/obj/lwo czy co tam wolisz i zaimportuj do Bryce, będzie łatwiej. Pozdrawiam
zeet Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Można to zrobić, bryły podstawowe i zastosownie funkcji Boolean. Łączysz obiekty i wycinasz np. otwory ,jest to trochę żmudne i marudne :), ale wykonalne. Obiekty organiczne za pomocą metabali , takie kulki które po zbliżeniu się łączą płynnie.
x-DW-x)KilleR( Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 Mam bryce od 4 dni dopiero narazie niewiem czy mi się uda xD Ale dzięki spróboje zrobić tak i tak ;-)
Coruscant Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Daj sobie siana. Lepiej użyj czegoś normalnego. Bryce nadaje się tylko do generowania krajobrazów i bardzo fajnych animowanych chmur, ale żeby to do tradycyjnego 3D używać? Eeeee :P
x-DW-x)KilleR( Napisano 30 Sierpień 2006 Autor Napisano 30 Sierpień 2006 A 3ds max możę być do tradycyjnego używania - jak to powiedziałeś?A widziałem w bryce że zrobili ludzika i auto i tractoc i lokomotywe... itpa nie chumre
Coruscant Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Hehe no wiesz w każdym programie zawsze znajdziesz dema możliwości, ale są one robione przez twórców, którzy program znają lepiej niż swoją żonę, więc za bardzo bym się nie sugerował :) No ale jeśli już musisz koniecznie to moze jakichś tutków poszukaj. Tak jak mowie u mnie Bryce służy paru konkretnym rzeczom i poza te ramy nie wychodze.
zeet Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 15 minut zabawy w Bryce :) Bryły podstawowe i boolen ta kiszka na dole metabale
x-DW-x)KilleR( Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 Ale super dom !! jak ty to zrobiłęś?? A ja mam jeszce problem z nakładaniem textur :D
Rekomendowane odpowiedzi