Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam do zrobienia mega duzy render i chodzi o to zeby go podzielic np. na 4 czesci, zeby po wyrenderowaniu zlozyc je w calosc. Jednego duzego sie nie da poniewaz 3dmax sie wysypuje... ma ktos moze rade na to?

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no napisał Ci przecież Hindus: RENDER REGION, przed renderem wybierasz sobie jaki obszar aktualnego widoku chcesz renderować.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

No tak tu chodzi o to ze tego regionu nie idzie idealnie ustawic tak zeby podzielil sobie render np na idealnie 4 czesci tylko trzeba to robic na oko, chyba ze o czyms nie wiem.

Napisano

no to rób na oko, zawsze jakies 10 20 px wieksze kawalki i poskladasz ladnie w szopie, troche wyobrazni czlowieku komp nie zrobi wszystkiego za Ciebie

Napisano

noż uruchom sobie helpa i wpisz w wyszukiwarce, takie trudne... ?

The Bitmap Pager can help with the rendering of scenes that have very large textures, a large number of textures, or when rendering a high-resolution image.

Napisano
  • Autor

dzieki za pomoc ale widze ze cos chlopaki nerwowi jestescie, a ja myslalem ze to jest forum dla takich gluuppkow jak ja ktorzy prosza o pomoc swoich bardziej doswiadczonych kolegow i lepszych w tym o pomoc... wiec przepraszam ze zadaje glupie pytania... teraz to juz sie boje o cokolwiek pytac, bo teoretycznie wszytsko mozna znalezc w helpie

Napisano

pioootras:

nie denerwuj się. read regulamin forum:

http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43

temat REGULAMIN: ZADAWANIE PYTAN (http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=3820)

i święty paragraf 4:

Nie zamierzamy poświęcać swojego czasu na odpowiedzi ludziom niechętnym do samodzielnego myślenia - odróbcie więc

swoją pracę domową zanim zadacie jakiekolwiek pytanie - przeszukajcie manuale, FAQ, www, zapytajcie doświadczonych przyjaciol.

oraz paragraf 6:

Jeśli twierdzisz, że taka postawa jest wstrętna, poniżająca, bądź arogancka, lepiej porzuć swoje uprzedzenia.

Przecież nie błagamy każdego o wstąpienie do nas - jednak większość z nas chętnie powita Cię w naszym gronie jako

równego sobie, jeśli tylko włożysz w to tyle wysiłku, ile tylko jest możliwe.

Pozdrawiam

Napisano

Powracam do watku. bitmap pagera w helpie nie bylo.znalazlem go w customize/preferences/rendering i zaznaczylem na on.zmieniam jego wartosci ale nic to nie wplywa na render.

-->jesli ktos wie zak zrobic taki region bylbym wdzieczy za pomoc.siedze juz nad tym kilka godz i zaczynam sie irytowac bo na necie tez kiepsko w tym temacie;P.