Napisano 4 Wrzesień 200618 l heej! takich kilka szybkich pomysłów na hotleowe logo... pozdrawiam i czekam na krytykę, boba
Napisano 5 Wrzesień 200618 l mi sie najbardziej podoba pierwszy i przedostatni :) bardzo ladne ale w przedostatnim i ostatnim bym kolorki zmienił
Napisano 5 Wrzesień 200618 l pierwsze dwa najlepsze. moze w tym drugim sprobowac to wyjustowac blokowo a nie do lewej tylko? albo np. zamknac to w bloku laczac "h" ze slowa irish i "l" ze slowa hotel, mysle ze dalo by to fajny efekt. a moze polaczyc te luki z pierwszego i liternictwo z drugiego? fajnie ze ktos wreszcie jakies sensowne logo tu pokazuje :)
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Przedostatni jest do przyjęcia. Ja bym ten wybrał dla siebie. Pozdro. PS"pomyślcie o przeznaczeniu, prostocie i świetnym "nocnym logo" byłaby masa w nocy zobaczyć takie logo(neon) " ;)
Napisano 5 Wrzesień 200618 l trzeci jest naladniejszy choc bardziej kojarzy mi sie z kiblem niz hotelem ;) pozostaje pierwszy. mam jednak dziwne wrazenie ze odstepy miedzy poszczegolnymi wyrazami oraz miedzy napisem a tecza sa rozne. wywalilbym ten maly napis ale pewnie musi byc. troche rozbija calosc. no i moze tecza kolorowa :D pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200618 l czwarty dobry ale kolory bym zmienil troche i typografie (czcionki: Newbaskerville, MS Mincho, Batang) ale nie jest zle :)
Napisano 5 Wrzesień 200618 l moim zdaniem drugi, najbardziej mi podpasowuje jedynie dałbym tą belkę z lewej nieco grubszą mniej więcej jak poniżej
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Ja bym zmiksował 2 ,3 i 4 a mianowicie napis z 2 giego a domek z kiezycem z 3 i 4 . I tak jak powiedział poprzednik grubsza belka . poZdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Wg. Mnie 1,2 najlepej wypada. 4 i 5 nie są złe ale patent z domkiem wydaje mi się troche obryty no i chyba bardziej to pasuje do biura nieruchomości lub sklepu typu Practiker niż do hotelu.
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Autor @merv_ - a dalczego kolorki nie fajne? złoty kolor=przepych, bogactow itepe ; ) @kengi - dzieki za slowa pochawaly ; ) na wszystko mialem troche ponda 2h potem z braku laku loga klikalem w acad lt brr i na sam doslownie koniec dosiadlem sie na fotoszopa! dlatego bylo mi ciezko z tym 2gim pomyslem zeby to ladnie pojustowac :/ a co do dlaszych eksperymentow z ta propozycja nr 2 to juz za pozno, chyba ze dla samego siebie sie pobawie.. bo faktycznie mozna z tego jeszcze wydusic co nie co.. bo dzis sie dowiedzialem ze wybrali logo z ksiezycem, tyle ze bedzie niebieskie tylko ...zielone. W sumie to chyba nawet i lepiej ze zielone bo to w koncu kolor 'zielonej wyspy' ;) @kome trzeci jest naladniejszy choc bardziej kojarzy mi sie z kiblem niz hotelem ;) hmm ..z kiblem? to juz mi sie szybciej z Turcją by skojarzyło hehe ale kiblem? moze przez kolor? ..no niewazne juz bo i tek bedzie zielone ; ) @chveti font to jeden ze Swiss'ów nie pamietam który teraz bo to nie ten komputer.. z zawężonymi nieco odstępami między literkami a co do Waszych komentarzy - b. dziekuje.. widac ze tyle ilu forumowiczow tyle roznych wyborow ;) hehe mi osobiscie podoba sie najbardziej 2gie i 4-5te ; ) pozdrawiam, boba
Napisano 6 Wrzesień 200618 l jo miki man. mi sie najbardziej podoba nr 2, z małymi uwagami ;) - kernig bym zwiekszył w pierwszych dwóch wersach, tak żeby z całości zrobił sie jeden zwarty blok, bo ta "dziura" z prawej z góry osłabia siłe prostoty. no i nie widze sensu łączenia "n" i "t" - przyznaj się że poleciałeś na bajer ;) nr 4 byłby dobry np dla schroniska młodzieżowego czy coś, skojarzenia mam raczej "tanio i przytulnie" niż hotelowo, forma obła wieć miekka i kojarzy się z agroturystyką, wiesz, mały drewniny domek ;)
Napisano 6 Wrzesień 200618 l Autor no i nie widze sensu łączenia "n" i "t" - przyznaj się że poleciałeś na bajer ;) ehm - tak na prawde to był przypadek ; D nr 4 byłby dobry np dla schroniska młodzieżowego czy coś, skojarzenia mam raczej "tanio i przytulnie" niż hotelowo, forma obła wieć miekka i kojarzy się z agroturystyką, wiesz, mały drewniny domek ;) haha nie wspomniałem ze ten hotel to taki 'hostel' prawie - szybko i tanio na jedna nockę dla turystów głównie ; ) pozdro!
Napisano 6 Wrzesień 200618 l ...yyy... tylko drugie się jakoś kwalifikuje. Reszta do kosza, a szczególnie księżyce. Mówisz złoty, a robisz sraczkowaty;) Złoty wyglądałby dobrze, gdyby był z jakimś rozbłyskiem. Próbuj dalej, chyba że klient zadowolony.
Napisano 6 Wrzesień 200618 l Autor ...yyy... tylko drugie się jakoś kwalifikuje. Reszta do kosza, a szczególnie księżyce. Mówisz złoty, a robisz sraczkowaty;) Złoty wyglądałby dobrze, gdyby był z jakimś rozbłyskiem. Próbuj dalej, chyba że klient zadowolony. 1. klient zadowolony 2. z rozbłyskiem? sraczkowate? a jak niby w palecie rgb 'oddac' kolor złoty? bo moze czegos nie wiem.. po to pisze sie obok loga skladowe w cmyk'u i ew kolory spot'owe zeby w druku wyszło złote.. a na czas pokazywania samego konceptu mysle ze sraczkowaty wystarcza ; )