@seba@ Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 Taki moj projekt z mieszkaniowki, w sumie nic specjalnego, ale postanowilem to zamiescic na forum. Wszelkie komentaze mile widziane.
bor Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 takie pytanko- gdzie studiujesz (tzn wiem ze na architekturze tylko w jakim miescie)? noi drugie pytanko- gdzie ma byc ten proj?
soshka.cg Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 Wygłąda troszkę jak by to była część jakiegoś więzienia albo fortecy. Może to te kolumny dodają jej monumentalności. No ale to tylko moje pierwsze odczucie.
szopa Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 moze dlatego takie wraznienie ze wzgledu na malo zaznaczone klatki drzwi wejsciowych... ale moze to bylo takie zamierzenie wiec tego nie komentuje ogolnie jakby dodac teksturki to napewno efekt bylby o wiele lepszy Pozdrawiam!!
uncle Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 bleh ja nie chce mieszkac w bloku ;) porazka;d
uncle Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 tj porazka mieszkanie w bloku amodelik sympatycny :) tylko strasznie masywny, w sumie mialbympewnosc ze sie niezawali, tj takie pozory sprawia;D
@seba@ Napisano 25 Wrzesień 2003 Autor Napisano 25 Wrzesień 2003 Dzieki za komentaze!!! Co do monumentalnosci to sie zgadzam, takie to wyszlo. Coz projekt troche na odwal sie! (za malo mu poswiecilem) Tekstura mam nadzieje zrobi swoje. Ps. Bor studiuje w Krakowie, budynek tez w krakowie.
Quadysz Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 jezeli szklo bedzie wszedzie tam gdzie mysle to na pewno bedzie GIT, dojda kolory i szyby to i bryla bedzie lzejsza hehe pokaz jakis projekt nie zwiazany z mieszkaniowka jezeli masz... pozdrawiam
@seba@ Napisano 26 Wrzesień 2003 Autor Napisano 26 Wrzesień 2003 Maly update. Te materialy sa jeszcze do kitu. Nie wiem jak zrobic realistyczna blache na te slupy w v-ray\'u i jak zrobic zeby to niebo sie odbijalo w szybach. Moze potraficie pomoc. Ps. Ucze sie dopiero v-ray\'a
szopa Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 jak dla mnie ta blacha troche za bardzo odbija i przezz to chyba zlewa sie z murem tworzac dosc dziwne wrazenie... niestety nie znam sie na v-ray wiec nie jestem w stanie udzielic zadnej wskazowki. Pozdrawiam!!
Quadysz Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 na v-rayu sie nie znam ale teoretycznie moglbys sprobowac dac mape metalu na diffuse , i jakis bump z np. drapanego aluminium, odbicia powinny sie same zrobic matowe i bardziej metalowe, przynajmniej w zwyklym scanlinie tak by bylo ( aprzynajmniej powinno :) )... co do odbic to nie wiem.. mozesz sprobowac uzyc jakiejs mapy jako environment, tylko nie wiem jak to zrobic w v-rayu, ten niebieski kolor to jest background color?? jezlie tak to powinien sie odbijac...
Bobby_digital Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 no dajesz w mapach materialu enviroment mape i sie odbija:) a ta blacha to musisz probowac :)
@seba@ Napisano 26 Wrzesień 2003 Autor Napisano 26 Wrzesień 2003 Zmniejszylem odbicia blachy, tlo tez sie teraz odbija. Zostawie chyba te materialy, dodam jeszcze kilk szczegolow do modelu budynku. I moze jakies drzewka.
Samot-nick Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 kurde zrob dluzsze te balkony, nawet na fajke nie ma jak wyjsc ;)
Myszek Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 mi sie bardzo podoba, jak jakies otoczenie to kilka drzewek i laweczka, jak na osiedlu :) tylko dziwne sa te male balkoniki jakos nie wiem po co sa bo czlowiek napewno tam nie wyjdzie, chyba ze ubrania powiesi.
Galtor Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 jeśli chcesz ustawić mapę environment dla odbic w v-ray to chyba najlepiej tak: 1. stwórz odp. mapę w MATERIAL EDITOR 2. włącz okno RENDER 3. wybierz jako rendrrer V-ray 4. w zakładce ENVIRONMENT V-ray\'a wybież jako mapę refflecton przygotowaną mapę i zaznacz override max
Falcrum Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Bardzo ładne...a drzewka możesz dołożyć, może jeszcze jakieś ławeczki...no i koniecznie muszą być te odbicia w szybach, dodadzą pełni smaku to twojej pracy. Pozdr
D@rko Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 wywal lub zastąp te druty na górze-to się źle kojarzy, parę elementów za bardzo jeszcze \"ordynarnych\" za masywnych i przytłaczających. Blok mieszkalny to powinno być coś w czym chciałoby się przebywać i mieszkać, w okolicy czego widok małych dzieci beztrosko się bawiących nie byłoby kontrastem jak pomiędzy czernia a biela. Sam mieszkam w starym komunistycznym, obrzydliwym blokowisku, gdzie chyba nic nie zostało zaprojektowane \"dla ludzi\". Przedmówcy mieli św. rację, że kojarzy się to trochę jak twierdza, czy więzienie. Nie zrozum mnie źle ale na chwilę obecną nie chciałbym zamieszkać w tym bloku-chyba że zprezentowałbyś mi jakieś m4:D
@seba@ Napisano 26 Wrzesień 2003 Autor Napisano 26 Wrzesień 2003 Naroznik. Odbicia w szybach juz sa. Tak juz to chyba zostawie. Dodam jeszcze detale. I koniec. Czekam na uwagi,
inespew Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 jak dla mnie bomba .tylko nie pasuja mi ta tekstura kamieni jakos nie pasuje mi to tego nowoczesnego budynku, ale pozatym suuuuuuuper
@seba@ Napisano 26 Wrzesień 2003 Autor Napisano 26 Wrzesień 2003 Dzieki wielkie za komentaze, kamien, metal, tynk, taki trend. Niestety tekstura nie jest doskonala, lepszej niestety nie znalazlem(nie chcialo mi sie szukac). Mam nadzieje dzisiaj rano Final.
Rekomendowane odpowiedzi