Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

takie pytanko- gdzie studiujesz (tzn wiem ze na architekturze tylko w jakim miescie)?

noi drugie pytanko- gdzie ma byc ten proj?

Napisano

moze dlatego takie wraznienie ze wzgledu na malo zaznaczone klatki drzwi wejsciowych...

ale moze to bylo takie zamierzenie wiec tego nie komentuje

ogolnie jakby dodac teksturki to napewno efekt bylby o wiele lepszy

Pozdrawiam!!

Napisano

tj porazka mieszkanie w bloku amodelik sympatycny :) tylko strasznie masywny, w sumie mialbympewnosc ze sie niezawali, tj takie pozory sprawia;D

Napisano

Dzieki za komentaze!!! Co do monumentalnosci to sie zgadzam, takie to wyszlo. Coz projekt troche na odwal sie! (za malo mu poswiecilem) Tekstura mam nadzieje zrobi swoje.

Ps. Bor studiuje w Krakowie, budynek tez w krakowie.

Napisano

jezeli szklo bedzie wszedzie tam gdzie mysle to na pewno bedzie GIT, dojda kolory i szyby to i bryla bedzie lzejsza hehe

pokaz jakis projekt nie zwiazany z mieszkaniowka jezeli masz...

pozdrawiam

Napisano

Maly update. Te materialy sa jeszcze do kitu. Nie wiem jak zrobic realistyczna blache na te slupy w v-ray\'u i jak zrobic zeby to niebo sie odbijalo w szybach. Moze potraficie pomoc.

Ps. Ucze sie dopiero v-ray\'a

Napisano

jak dla mnie ta blacha troche za bardzo odbija i przezz to chyba zlewa sie z murem tworzac dosc dziwne wrazenie...

niestety nie znam sie na v-ray wiec nie jestem w stanie udzielic zadnej wskazowki.

Pozdrawiam!!

Napisano

na v-rayu sie nie znam ale teoretycznie moglbys sprobowac dac mape metalu na diffuse , i jakis bump z np. drapanego aluminium, odbicia powinny sie same zrobic matowe i bardziej metalowe, przynajmniej w zwyklym scanlinie tak by bylo ( aprzynajmniej powinno :) )... co do odbic to nie wiem.. mozesz sprobowac uzyc jakiejs mapy jako environment, tylko nie wiem jak to zrobic w v-rayu, ten niebieski kolor to jest background color?? jezlie tak to powinien sie odbijac...

Napisano

Zmniejszylem odbicia blachy, tlo tez sie teraz odbija. Zostawie chyba te materialy, dodam jeszcze kilk szczegolow do modelu budynku. I moze jakies drzewka.

Napisano

mi sie bardzo podoba, jak jakies otoczenie to kilka drzewek i laweczka, jak na osiedlu :) tylko dziwne sa te male balkoniki jakos nie wiem po co sa bo czlowiek napewno tam nie wyjdzie, chyba ze ubrania powiesi.

Napisano

jeśli chcesz ustawić mapę environment dla odbic w v-ray to chyba najlepiej tak:

1. stwórz odp. mapę w MATERIAL EDITOR

2. włącz okno RENDER

3. wybierz jako rendrrer V-ray

4. w zakładce ENVIRONMENT V-ray\'a wybież jako mapę refflecton przygotowaną mapę i zaznacz override max

Napisano

Bardzo ładne...a drzewka możesz dołożyć, może jeszcze jakieś ławeczki...no i koniecznie muszą być te odbicia w szybach, dodadzą pełni smaku to twojej pracy.

Pozdr

Napisano

wywal lub zastąp te druty na górze-to się źle kojarzy, parę elementów za bardzo jeszcze \"ordynarnych\" za masywnych i przytłaczających. Blok mieszkalny to powinno być coś w czym chciałoby się przebywać i mieszkać, w okolicy czego widok małych dzieci beztrosko się bawiących nie byłoby kontrastem jak pomiędzy czernia a biela. Sam mieszkam w starym komunistycznym, obrzydliwym blokowisku, gdzie chyba nic nie zostało zaprojektowane \"dla ludzi\". Przedmówcy mieli św. rację, że kojarzy się to trochę jak twierdza, czy więzienie. Nie zrozum mnie źle ale na chwilę obecną nie chciałbym zamieszkać w tym bloku-chyba że zprezentowałbyś mi jakieś m4:D

Napisano

Dzieki wielkie za komentaze, kamien, metal, tynk, taki trend. Niestety tekstura nie jest doskonala, lepszej niestety nie znalazlem(nie chcialo mi sie szukac). Mam nadzieje dzisiaj rano Final.