Mariusz W Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 Witam wszystkich :) Zamieszczam nową pracę. Projekt i wizualizacja pochodzi z naszego studia. C&C jak zwykle mile .... Pozdrawiam
Marek G Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 no mi sie podoba.fajny klimacik :-)cieplutko , przytulnie.Gratuluje udanej pracki.Pozdrawiam Marek
meiker Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 Bardzo ładna pracka, pięknie to wygląda, na pierwszy rzut wszystko dopracowane i tak jak powinno byc! pozdrawiam Mariusz K.
tomeg Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 brawo bardzo ładnnie szkoda ze małe rendery.Ile czasu robiłeś?
tweety Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 całkiem nieźle. miłe światło i kolorki. wykonanie wizki też dobre :)
razor1988 Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 Dajesz DoF'a dla ukrycia małej liczby poly czy dla efektu :P ... żartowałem całkiem fajna pracka XD
jasiek311 Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 bardzo przytulnie :) podoba mi sie... bardzo lubie takie swiatlo - i te odbicia w muszli ;D pozdro
kannu Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 serwus :) dla mnie rewelacja. Przyciągneła mnie komlorystyka. Renderki fajne, klimat w pomieszczeniach fajny. Świetne :)
hcpiter Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 no naprawde super vizka ! Rendery, oswietlenie i wogole myslałem na początku ze to referki pokazujesz jakies zdjecia a to rendesy :D Gratulacje !
Mariusz W Napisano 20 Wrzesień 2006 Autor Napisano 20 Wrzesień 2006 Dzięki za pozytywne opinie i miło że się podoba :) Odpowiadam na pytania: tomeg Chodzi ci o czas renderingu czy o czas projektowania? Bo jeśli chodzi o czas renderingu to b. róznie - wiadomo - dłużej się DOF-y liczyły a tak mniej więcej ok 4-6 h razor1988 Rozbawiłeś mnie:D;) Jesli myslisz ze te elementy na zbliżeniach to jakas niedoróbka to ..... się nie myslisz :) masz racje... rzeczywiscie te gwiazdki i armatura nie sa az tak dobrze wydziergane żeby zaslugiwaly na taki close-up :D , a tak poważnie to i jedno i drugie pozdr.
drem Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 mi tez sie bardzo podoba tylok 2 ujecie kamery wydaje mi sie jakies dziwne, ale to malo wazne ;) super!
Liber Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 Super pracka, super kolorki, super DOF, okropny grzejnik;)
Touch Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 Bądź kumpel i podziel się ustawieniami i co niektórymi szczegółami :D ...Super praca, oświetlenie i klimat powala. Materiały(!)... DOF dodaje smaczku. Dołujesz ludzi;P Gratuluję!;)
mrkrzysiek Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 bardzo przyjemne rendery fajne oświetlenie jak zawsze wysoki poziom:) jeden tylko malutki minus na pierwszym renderze IES pod dzbanem dziwnie świeci na bok:)
Mariusz W Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 Witam ponownie Do: drem rzeczywiscie to ujęcie jest troche chore ... myśle że przez zbiegajaca sie perspektywe w pionie ... mialo byc rownolegle :) Liber ... no grzejnik tez mi sie nie podoba... ale coz nie wszystko jeest jak bysmy chcieli Pinero co do projektu to tutaj nie za wiele jest do dyskusji ..klient jest sprawa priorytetowa! Touch podziele sie ustaiweniami - nie ma problemu ale to mi troche zejdzie a mam sporo pracy..postaram sie opisac po poludniu alb wieczorem mrkrzysiek zgadzam sie to jest akurat ies ktory swieci z dwoch stron i jest obrocony i dlatego daje taki brzydki efekt ... trudno wszystkiego dopilnowac :) dzieki wszystkim
Chalek Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 Rendery calkiem fajne. Fajne materialy, a swiatlo tez w wiekszosci bardzo ok. Czepnalbym sie przyciasnych kadrow, choc wiem jak ciezko jest pokazac male pomieszczenia. Troche to dla mnie tez za kolorowe i ten DOF taki troche niepotrzebny, momentami to wyglada jak zdjecia z reki zrobione przez kogos kto nie umie fotografowac, kto wpadl do lazienki i walnal pare fotek. Jesli to ma byc wizka, to ten efekt jest na - zdecydowanie. Jesli tak mialo byc to zdesaturowalbym to troche i dodal noisa.
Mariusz W Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 Tak jak obiecalem opisze ustawienia a raczej komponowanie sceny: W zasadzie nie ma nic szczegolnego w ustawieniach ani zaawansowanego w primary bounces : Irrmap - mltpr =1 seconadary: lajtkesz - mltpr=0.7 color mapping: exponential 3/1,5 Subdv lajtkesza - 500 No i odpowiednie wartosci swiatel np - halogeny 1200 z wlaczona opcja normalize intensity no i pare IES-ow ...ale i tak Ccala rzecz tkwi nie w ustawieniach, a w kompozycji... Renderuje kilka pasow ( zalezy od sceny). Wazne jest utrzymanie ekspozycji ... zazwyczaj jest to bardzo stonowany obrazek ktory ma potrzebne informacje konieczne do cyfrowej edycji. Nie ma tam praktycznie kontrastow ani zadnych przepalen. Wszystko to uzyskane jest w PS-ie na warstwach...a tak przy okazji przepalenia sa efektem zamierzonym. Problem takiej pracy polega na tym ze trzeba wiedziec co sie chce uzyskac i w zasadzie przy pomocy dostepnych narzedzi to po prostu "namalowac". W przypadku naszych renderow 50% to renderer a drugie 50 % to PS. To chyba tyle... Mam nadziej ze pomoglem Pozdrawiam
Touch Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 Powiem, że pomogłeś i to nawet dość znacznie;) Dzięki wielkie(!) i + za to, że nie 'brzydzisz' się użyć PS'a, w końcu po to jest, a niektórzy się na to boczą. PS to dla mnie akurat nie problem, program znam dość dobrze, więc głównie dzięki za ustawienia renderingu;) Pozdrawiam:)
Mariusz W Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 Zdecydowanie sie nie brzydze. Traktuje to jako kolejne narzedzie, a raczej srodek do osiagniecia pozadanego efektu. Jesli daloby sie uzyskac taki efekt mlotkiem i przecinakiem - na pewno bym ich uzyl :) pozdrawiam
byku92 Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 bardzo ciekawa praca. ładne oświetlenie i render. dla mnie bomba;]
Wolverin Napisano 23 Wrzesień 2006 Napisano 23 Wrzesień 2006 mam pytanie do twórcy, czy mnie sie wydaje czy koło wanny na stopniu, dokłądnie pod jest oświetlenie i elektryka ?? no z mojego punktu widzenia, pomysł świetny tylko szkoda że bardzo niebezpieczny, prosze nie pisać że da się zrobić tą instalacje szczelnie, oczywiście istnieją normy szczelności, ale jako elektryk z doświadczenia wiem że z czasem wszystko traci szczelność, to rozwiązanie wygląda świetnie, szkoda tylko zę jest bardzo niebezpieczne dla urzytkownika, woda prąd ... sami rozumiecie.... i jeszcze prysznic który sobie tak może na to lać.... osobiście zrezygnował bym z tego.
Mariusz W Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 mam pytanie do twórcy, czy mnie sie wydaje czy koło wanny na stopniu, dokłądnie pod jest oświetlenie i elektryka ?? no z mojego punktu widzenia, pomysł świetny tylko szkoda że bardzo niebezpieczny, prosze nie pisać że da się zrobić tą instalacje szczelnie, oczywiście istnieją normy szczelności, ale jako elektryk z doświadczenia wiem że z czasem wszystko traci szczelność, to rozwiązanie wygląda świetnie, szkoda tylko zę jest bardzo niebezpieczne dla urzytkownika, woda prąd ... sami rozumiecie.... i jeszcze prysznic który sobie tak może na to lać.... osobiście zrezygnował bym z tego. Przepraszam ale ten post nie kwalifikuje sie do skomentowania... spoźniony o ok. 10 lat :) Pozdrawiam
Ania Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 bardzo ładne światło, przyjemnie się na to patrzy jedyne co to niespecjalnie podobają mi się shadery umywalki, wanny i klopa, trochę za bardzo odbijają.
Pionier Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 jak dla mnie super, bardzo mi sie podoba - gratulacje Mariusz :)
slonk Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 bardzo ładna łazienka, świetna praca. uwielbiam wnęki w ścianach jako póleczki
CzAk1 Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Pogratulować materiałów i świetnego renderka. Ładne oświetlenie, kompozycja i tonacja kolorów. Fajne ręczniczki...takie troche w nieładzie:)
Rekomendowane odpowiedzi