lpshinoda Napisano 23 Wrzesień 2006 Napisano 23 Wrzesień 2006 nie moge pozbyc sie tych niechcianych cieni i zaciemnien... prosze o szybka pomoc tutaj link: http://www.lpshinoda.republika.pl/a.jpg
lpshinoda Napisano 23 Wrzesień 2006 Autor Napisano 23 Wrzesień 2006 sorki... nie wiedzialem jak zalaczyc jpg do postu
hcpiter Napisano 23 Wrzesień 2006 Napisano 23 Wrzesień 2006 ja to chyba slepy jesyem bo cieni to jako takich nie widze :] jakies plamy gdzie niegdzie... daj jakies wiekssze info !, typy swiateł i cieni.
Hynol Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 Exclude obiektu z listy shadow castingu światła?
lpshinoda Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 hynol... nic nie pomaga hcpiter3d... jedno swiatlo typu Omni... w parametrach podloza przyjmowanie i rzucanie cieni wylaczone... w global switches vray'a default lights tez na off... swiatlo omni-cienie off
arev Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 wydaje sie, ze te "cienie" to skutek niskich ustawien GI. w sumie to nie wiem czy da sie wylaczyc GI na obiekcie, poprobuj w ustawieniach podloza (obiektu). ew. gdybys zrobil powierzchnie bardziej lustrana to nie byloby widac tego efektu. chyba :>
mt Napisano 25 Wrzesień 2006 Napisano 25 Wrzesień 2006 a czy Ty przypadkiem nie masz odbic na podlozu? a najprostszy sposob - nie chcesz cieni, pozbadz sie obiektu na ktory jest "cien" rzucany (a ja tam i tak cieni nie widze:P, bo to co na podlozu wyglada na ewidentne odbicie) pozdr.
lpshinoda Napisano 25 Wrzesień 2006 Autor Napisano 25 Wrzesień 2006 arevolupapo miales racje... dzieki za pomoc pozdro 4all
Rekomendowane odpowiedzi