Napisano 26 Wrzesień 200618 l Witam. Czy mozna tak zapisać wynik renderu (w jednym obrazku), aby każdy obiekt był osobną warstwą w Photoshpie? Chciałem mieć grafę bez tła i zauważyłem, że bez tła nagrywa tylko w formacie png, a w tiff, tga i ps z tłem. Mam jakis błąd w maxie 7? Pozdrawiam.
Napisano 26 Wrzesień 200618 l wyrenderuj sobie kanały alpha dla każdego obiektu a potem wmaskuj w shopie. Tak będzie chyba najprościej, jeżeli jest jakiś plugin który renderuje obiekty jako warstwy w shopie to sam chętnie się z nim zapoznam :) Pozdrawiam
Napisano 1 Październik 200618 l Autor Psd-manager jest OK, lecz interesuje mnie (z ciekawości), dlaczego bez tła mogę tylko w "png" wyrenderować.
Napisano 1 Październik 200618 l ja prawie zawsze wypuszczam tga i też jest alpha co prawda photoshop nie interpretuje go tak jak png ale jest. I wystarczy, że wejdziesz do channels i tam alphę znajdziesz. Wyselekcjonuj, skasuj niepotrzebne i gotowe.
Napisano 1 Październik 200618 l Autor W "tga" daje 2 obrazki i trzeba trochę myszką pomachać, aby wywalić tło, a "png" jest od razu bez tła.
Napisano 1 Październik 200618 l mam wrażenie, że szukasz dziury w całym. Nie da się i tyle, po prostu programiści adobe nie zaimplementowali tego i tyle. Poza tym nie trzeba się zbyt dużo naklikać, jakieś trzy kliki naliczyłem.