Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam

długo sie zastanawiałem czy to wrzucić bo meczy mnie jedno pytanie - czy znajde czas?

ale postanowiłem że jednak to tu wrzuce

w teorii ma być to carbonowa karoseria ale dałem troche d na początku i aby zrobić carbon muse od nowa zmapować cały samochód :| ( może da sie to ominąć takim malowaniem jak w załaczniku czekam na propozycje :) )

a to daję abyście mi nawytykali ;)

obiecuję ze jak znajdę czas to przemyśle każdą sugestię

z góry dzieki

86eb54d41fc8dbbam.jpg

i bez malowania ale za to z poprawioną klatką już nie przypominająca nóg Croucha ;)

25d64f321dfa1ca3m.jpg

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No dobra to jedziemy.

Po 1 carbon mozesz machnac procedurą - i temat mapowania traci znaczenie.

Po 2 troche małe rozdziałki i co za tym idzie trudno wniknac w detale więc sugeruje troche większy renderek

Po 3 na małym wyglada dobrze więc na dużym też bedzie nieźle ale dopiero wówczas mozan by wejsc w szczegóły bo to te własnie trzeba bedzie dograć

Po 4 mam prośbę chciałbym zobaczyc jak zorganizowałeś scene w sensie rzutu z góry calości lub oddalonej perspektywy bo dobrze to wyszło a wielu z nas zastanawia sie jak na scenach po zrobieniu wypasionego modelu autka oszczedzać poligony więc chodzi mi o to ile tego toru jest wzgledem zasięgu tej kamery.

Pracka sie zapowiada sympatycznie - czekam na upka większego formatu

Napisano

sikham - Ty jeszcze cokolwiek modelujesz ? :D

Model wygląda całkiem całkiem : >

czekam na efekty :)

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

tych nie inne :)

DamusTo procedurą jak machne to rozmiar włókien mi sie nie zgadza na elementach na każdym jest inny

tor = 136 poly :)

Napisano

O_o to ty sikham modelujesz ;)

mi sie baardzo podoba

tylko pokaz wiekszy render szarego modelu noi przydalaby sie siateckza :)

pozdro

Napisano
  • Autor

DamusTo napisz dokłądnie jak chcesz to zrobić to ci powiem czy o tym samym myślimy i czy sprawdzi sie w moim przypadku

Nielot007 ja tam wole chude ;) ale zrobi sie bo rzeczywiście jest to aż nad to widoczne w niektórych miejscach ale jeśli bede coś poprawiał to bez tej "grubości" jest łatwiej :)

Hkropinski jaka siatka ? ;)

napiszcie gdzie co poprawić

Napisano

jak dla mnie krzywe tylne nadkola i gora drzwi;] tak poza tym wiecej detali sie by przydalo, reszta nice:]

Napisano

daj inny render bo nic nie widać - i zapodaj jakis shader z reflectem co by zobaczyć albo i nie - krzywizny.

Napisano

mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowany, ale mnie się za bardzo nie podoba :-(

scena i pomysł super - ale model nie bałdzo :)

uwielbiam tą brykę i co do modelu, to wrr... nie pasuje mi.

Do Twojego załączonego rendera detalu dołączam fotę TU

Krzywo jak cholera... chyba, że krzywy monitor mam albo oko ;-)

Zrobisz z tym co uważasz, ale jak dla mnie to dobrze by było to dopracować, bo układ sceny i render zapowiada się przefantastycznie!!!

Napisano
  • Autor

dzieki !

HXL ja to chyba wzoruje sie na jakiejś innej wersji tego samochodu i pare miejsc jest innych ale nie zmienia to faktu że jest krzywo ale spokojnie od czego ma sie move ;)

Napisano

Tylne kola maja chyba zbyt maly rozstaw osi, i wydaje mi sie ze ten chamfer pod swiatlem na zderzaku nie powinien byc zagiety

Napisano

wydaje mi sie że koła są za bardzo schowane w nadkolach (chodzi mi przede wszystkim o przednie), cos mam wrażenie że samochód nie skręciłby z takimi kołami, no chyba że nie skręca :P

Napisano

no ladnie.. tylko ja moze moderatora zapytam.. nie moznaby Max3D.pl Forum > Prace i Komentarze > Work in Progress (WIP) > Pojazdy 3D ?????

Napisano

wracajac do carbonu, wrzucasz np procedurkę lekko modyfikowanego checkera i temat masz z głowy niech ignoruje mapowanie i ustaw mu odpowiednią wielkość po temacie

CO DO Pojazdy 3d:

Mozna ja otrzymałem takie zezwolenie za posrednictwem pm