maczuga Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 Poszukuje jakichś dobrych tutoriali o rigowaniu. Takich dla bardzo początkujących :) bo chcę sobie zrigować pieska którego ktoś kiedyś dał na speed modelingu, i nie wiem jak. Tutki najlepiej pod 3ds max. Dodam jeszcze, że nie miałem wcześniej nigdy styczności z tą tematyką :)
hcpiter Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 Na max3d jest jeden bardzo ciekawy i prosty tutek o rigowaniu bipeda i wogole do przyłaczenie go do modelu oraz ustawianie kopert itp, na forum 3d są tutki juz o animacji według Pawła Lipki, bardzo duzo jest tego w sieci. P.S Najpierw zacznij bawic sie w bipedach a pozniej juz sam kosci bedziesz robił :]
maczuga Napisano 4 Październik 2006 Autor Napisano 4 Październik 2006 hehe, najdziwniejsze jest to, ze riga już zrobiłem, teraz tylko muszę się dowiedzieć jak się ustawia IK, bo jakoś tak sztywno te kostki chodzą :)
Kris_R Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 jeśli znasz angielski to dobrze też poszukać w necie wpisując na przykład w google "3d max animation tutorials" ... znajdziesz tego całą masę.
zeet Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 Z ciekawości popatrz na możliwości programu Messiah studio-sam go używam szybko i łatwo się w nim riguje i ma całkiem niezły render. Są tam też video tutki do tego programu ------------------------ http://www.projectmessiah.com/
maczuga Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 dobra, a idzie z tego messiah studio wyexportować rig razem z animacją i skinem?
Rekomendowane odpowiedzi