Napisano 7 Lipiec 200717 l pożegnanie w dobrym stylu, chociaż trochę za czyste się wydaje ;D, po tym co napisałeś nie moge doczekać się następnego updejta ^^
Napisano 21 Lipiec 200717 l Autor Nie mam czasu i póki co, nie zrobiłem nic nowego. Ładuję mały progres pracy ze strony 14., którego też zrobiłem jakiś czas temu. Przypominam o rozjaśnieniu monitora ;)
Napisano 1 Sierpień 200717 l Autor Zarzucam wip'a okładki, choć wiem, że większość z Was nie gustuje w takich klimatach.
Napisano 22 Sierpień 200717 l Coraz lepiej :D Ćwiczyłes !!!!:)) Przypomnial mi sie kawał ..Przychodzi do mamy mały Etiopczyk.... Matka mówi ;Chuchnij :PP-- znowu !!!Jadłeś!!! ;D Pozdrawiam.powodzenia
Napisano 24 Sierpień 200717 l Autor Tak się składa, że kompletnie nic nie trenowałem. Zobaczyłem po prostu szkice Bumskee'ego i to wystarczyło ;) Teraz, jak mi się nie chce rysować, to włączam sobie kilka jego obrazków ...i mi się chce :D
Napisano 25 Sierpień 200717 l Zobaczyłem po prostu szkice Bumskee'ego i to wystarczyło ;) Dobry typ, zrobił przez 2 lata dużego susa. Ptaszek się podoba :)
Napisano 25 Sierpień 200717 l okładeczka spoko :-) upiorzyca tyz fajna. za to te ostatnie digitale nienajlepsze. Wzrucaj cos nstapenego bo w sumie nieczestu updejta robisz :)
Napisano 26 Sierpień 200717 l szybkie, fajne. Szkoda ze z krechą tak się ociągałeś. tzn. je jedne pociagnięcia tylko podszedłeś do tego jak do trawy.
Napisano 31 Sierpień 200717 l tamta kobitka z ostrzem za miast dłoni to aby nie zaczerpnięty motyw z gry savering ? Ogólnie fajne kreski :)
Napisano 4 Wrzesień 200717 l Autor QbisieQ-chodzi Ci chyba o Suffering. Może i zaczerpnięty, bo Ben Olson, to dla mnie jeden z najlepszych rysowników, ale w momencie malowania o tym nie myślałem. A tu jakieś pierdoły sprzed miesięcy i kilka innych nowszych. http://www.czachopismo.pl/
Napisano 5 Wrzesień 200717 l świetne są! pierwsza z lewej w pierwszym poście, ja cię błagam dokończ tą babę- uwielbiam taką grafikę! No poprostu sysunia :D zielona czacha też odpał- no normalnie czacha dymi :D
Napisano 26 Wrzesień 200717 l pocieszny bobas :D mogłeś choć trochę uwidocznić jego nóżki, bo teraz jest taki zawieszony w przestrzeni :] ale i tak jest fajnie :] czym robiłeś tło? bo wyszło ciekawie :]
Napisano 26 Wrzesień 200717 l Autor Prrr to będzie kadr w komiksie, także będzie podstawa, a bobas wyłania się z mroku. Rysowałem ołówkiem, tuszem, piórkiem, a tło pędzlem tuszem (często maluję też czarnym gwaszem). Część arsenału daję na focie. Jako, że nie lubię postować bez obrazków, srunę jakimiś szkicami - zawsze coś ;)
Napisano 29 Wrzesień 200717 l Autor OBO, komiks pokażę, jak dobrze pójdzie w #3 Czachopisma. A co to za komiks? No komiks jak komiks, 3 strony będzie miał haha. Treningowe szkice.
Napisano 29 Wrzesień 200717 l szkice są przefajne, podoba mi się taki styl, szkoda,że tylko tyłeczki (choć pewnie nie wszyscy tak uważają:D) ps: zapraszam wszystkich na dzisiejszy zlot maxa w Warszawie :D
Napisano 1 Październik 200717 l Autor Dziękuję bardzo. Żeby było sprawiedliwie, trochę neutralnych szkiców. Chociaż byłoby po równo jakbym męski zad machnął.
Napisano 1 Październik 200717 l Oj ... postepy widzie .. Korzystasz z ksiazek lomisa ? Pozdrawiam Kuba
Napisano 9 Październik 200717 l Autor JakóbM- tak się składa, że od dawna takie rzeczy potrafię rysować, może kiedyś nawet lepiej, tylko nie rysowałem z powodu lenistwa - niestety. A teraz bardziej niż z książek Loomisa, korzystałem z wolnego czasu ;) No i trochę się zmobilizowałem, aby nie produkować bezsensownego maziania. Czas wrócić do mięcha i potworów. Wrzucam dwie wersje, bo obie mi się podobają.
Napisano 10 Październik 200717 l Super... obejrzalem praktycznie cala Twoja teczke... i musze powiedziec ze bardzo mi sie podoba. Widac progres... jestes moze len :) ale na pewno nie najwiekszy...:D bede tu zagladal co jakis czas i podpatrywal roznych rzeczy... na pewno czegos sie naucze. Pozdro
Napisano 28 Październik 200717 l Autor Dzięki Yabbol. To cieszy, kiedy kogoś inspirują i czegoś mogą nauczyć moje prace. A tu robótki ręczno-cyfrowe na digarta. EDIT: wcięło obrazki, a były to jakieś etapy pracy, dlatego wrzucam ostateczną wersję.
Napisano 28 Październik 200717 l siewca zarazy jest fantastyczny, pomysł i wykonanie bardzo mi się podobają :) robisz koncepty dla kogoś? jeśli nie, to powinieneś ;p
Napisano 28 Październik 200717 l na tamtej stronie brazowy 2-głowian lepszy;) pajeczak jest swietny-wprost cudownie obleśny, nie chciałoby sie spotkac takiego wrednego pajeczego zwyrodnialca w realu.... tu w zeszycie pojechałeś i anatomie po drodze zgubiłeś, ale za to szkicory maja w sobie lekkość i taki urok szybciochów, takie na wyrzycie sie są, wiem-sama takie kiedys uprawiałam, tak zwane szkice wykładowe, w szczególności gdy wykład jest wprost "fascynujący";D
Napisano 29 Październik 200717 l Autor No to teraz popiszę. Prrrrszalony - dzięki, bardzo mi miło, jednak nie podzielam Twojego entuzjazmu;) Nie podoba mi się ten stwór. Jest mało czytelny. Chciałem, aby te rysunki miały charakter szybkich chaotycznych szkiców, ale jestem zbyt cienki jeszcze, żeby ładnie oddać bryłę i zrobić obrazek czytelniejszym. Póki co, jeszcze nie robię dla nikogo. Purple-również dziękuję. Niestety trochę nie trafiłaś z opisem. Jak pisałem wyżej, nie uważam się za super rysownika i jestem za słaby na to, by zrobić coś takiego w sposób lekki i szybki. Najpierw szkicowałem to ołówkiem, potem piórko i tusz. Trochę się nadziubałem, ale i tak wyszło płasko i nieczytelnie. Przyznaję jednak, że chciałem, aby miało to klimat chaotycznych szkiców. A wykładowych szkiców nie robię od lat. Poniżej pokazuję oryginalny rysunek - reszta to digital. Saluty666.
Napisano 30 Październik 200717 l Autor No i ostatnia jednostka do niewesołej ekipy- zmysłowa i ponętna Nekro Bicz. Dzięki Janko!
Napisano 14 Grudzień 200717 l Aż się boję zapytać co czyta ta strzyga! Sweet - taka trochę w stylu Pomysłowego Dobromira! puk puk puk puk jeeehhhuuuu!
Napisano 14 Grudzień 200717 l No bestia zua! Jakiś fan morbid angel albo cryptopsy zapewne! Fajne kolorki - zgrabny art - najbardziej podobają mi się jego spodenki ;)! Bardzo fajnie to twoje kreskowanie się sprawdza w takiej charakterystyce! Jakieś zlecenie masz, czy tak dla czystego treningu sobie takie kolorowe robisz?
Napisano 18 Grudzień 200717 l Autor Siegmar, oczywiście, że zlecenie. Inaczej bym nie skończył i pewnie tylko głowy narysował haha. Dość tych słodkości, czas powrócić do domu. Jeśli komuś przyjdzie do głowy jęczenie o krzyżach i innych pierdołach, to lepiej niech nic nie pisze. Wrzucam, żeby pokazać samą techniczną stronę rysunków i układu.
Napisano 18 Grudzień 200717 l Bardzo dobrze znajdujesz się w tej charakterystyce ... Ale - mogłeś się pokusić o małe róznice w kopiowanych obiektach ... rażą ciut odbicia lustrane cierni na dolnych cornerach (pod czaszką górną). Nie wiem, czy tło pod tekstem powinno być tak drastycznie ucięte po bokach, na dole - chyba lepiej by było gdyby rozlało się na dole, sięgając prawie do narożników. Kreatury z boków i zwijasy materiału - bardzo fajne, ale chociaż mogłeś inaczej poszarpać, poprzecinać sam materiał... Ja wiem, że symetria w tego rodzaju stylistyce odgrywa olbrzymią rolę, ale nie za wszelką cenę :) Mimo wszystko, założę się, że ten, komu to robiłeś jest bardzo zadowolony :) PS. Jak będę coś swojego nagrywał, to się odezwę :D
Napisano 21 Grudzień 200717 l Hehe mnie te krzyze nie przeszkadzaja i tak, nawet sobie cos zapuszcze mocniejszego, a ogolnie bardzo fajnie.
Napisano 11 Styczeń 200817 l Autor Dzięki Shamjaza. Staram się, by moje prace miały odpowiedni klimat, chociaż boleję nad tym, że brakuje w tym klimacie dobrego warsztatu. A właściwie, to boleję nad swoim lenistwem;). Na szczęście ostatnio mam wielkie plany i coś zaczynam intensywniej pracować. Np. zajebisty avatar zrobiłem.