pitekkkk Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Witam. Ostatnio miałem styczność z tym cudem :P i tak jakos chcialem sobie to zrobic w 3d. Całkowity czas pracy: 3 popoludnia. Robione tylko z kilku zdjec na apple bo ten model jest nowy i nie znalazlem za duzo zdjec w necie, więc błędy mogą byc :P. A więc oceniajcie :P. Pozdrawiam :) Update wg propozycji:
tpiatek Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 widać troszke segmenty na rogach ramki wyświetlacza.. i ekran odbija świat w sobie ? to chyba tak nie powinno być. Ładne dziurki ;) Pozdrawiam
Master Kiełbaster Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 On serio ma taką badziewną klawiaturę? :*
pitekkkk Napisano 7 Październik 2006 Autor Napisano 7 Październik 2006 ekran jest glossy - wiec odbija swiat, a klawiatura jest taka smieszna :P
MassTA Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Modelik i rander bardzo ładne, tylko przydałoby sie jakieś ciekawsze odbicia na obudowie zrobić, bo ona chyba bardzo połyskliwa jest.
Lis Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Kapa yrochę. Render przepalony. wszystko białe. Mac'i maję reflect na obudowie. Powinieneś był to wykorzystać, jakieś studio, refleksiji, smaczki ogólne. No i zrypane porty są. strasznie duże otwory. Pozdrawiam.
pitekkkk Napisano 7 Październik 2006 Autor Napisano 7 Październik 2006 maja reflect, ale specyficzny ze nie zachowują sie za bardzo jak lustro, to samo co w iPodzie, tak mi sie wydaje z obserwacji. Dlatego nie dałem wielkich odbic bo smiesznie wyglądało, jesli idzie o porty robilem wg zdjecia wiec są naturanlej wielkosci, moze troche za glebokie, ale wielkosc chyba jest ok, tak mi sie wydaje. Pozdrawiam.
piotrek Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Mi się render nie podoba - jakiś taki mało ciekawy. Kolorki nudne i jeszcze to szare tło... :/ Modelik ładny.
Liber Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Model ładny ale render nieciekawy- przez te tło.
steve_loopez Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Może się nie znam ale ekrany lcd chyba nie odbijają otoczenia.
chveti Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Model good , shaderki ...niebardzo wiem czy są , zrob bardziej kontrastowe studio ;)
pitekkkk Napisano 7 Październik 2006 Autor Napisano 7 Październik 2006 ekran w macu jest glossy, jak juz pisalem, zainteresowanych i niedowierzających odsyłam na strone apple :P. A jesli o studio chodzi to co proponujecie ? odrazu mówie ze ma byc jasne bo mi sie podoba w jasnym otoczeniu, miało byc cale biale, ale sie zlewal laptop z tlem. Jak macie propozycje to jestem otwarty... Pozdrawiam :)
steve_loopez Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 ekran w macu jest glossy A to w takim razie zwracam honor. Praca fajna, super zrobiłeś wszelakie gniazda do komputera.
Gość Deler Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 gi niejest potrzebne, dalbym hdri z serii dosh http://www.techlimits.com/dosch/4_dosch_hdri.html w kolorach mono, i kontrastowe tlo, napewno nie biale. Wyciagniesz w ten sposob odbicia i glebie.
SWRSC Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 jak to nie jest potrzebne? jest tylko ze lepszej jakości a nie takie zblurowane i plamiste
hkropinski Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 troche chyba namieszales z gi i z swiatlami ale ogolnie wrazenie pozytywne, zwlaszcza na 3 popoludnia;) pozdr
Gość Deler Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 w bialej scenie bialy model, gi niema wiele do powiedzenia, brak odbicia koloru etc, w takiej sytuacji tylko hdri i zmiana tla. W sumie swiatlo z hdri to gi :) Wogule to ja nierozumiem tej fobi ze bez gi to juz niewypada nic robic jakby to jakies lekarstwo bylo. :P
sanki Napisano 10 Październik 2006 Napisano 10 Październik 2006 phi macbook, ja sie bawilem macbookiem pro to dopiero jest zabawka ;p a modelik fajny
pitekkkk Napisano 11 Październik 2006 Autor Napisano 11 Październik 2006 a wiec wg propozycji zrobilem jeszcze jeden render. kontrastowe tlo, GI ustawione na high bo ja sie nie znam moje ustawienia mogly byc zle, HDRI nistety nie uzyje bo nie lubie studyjnych renderow z hdri :P, efekt jaki jest widac, mnie tam najbardziej sie podoba biało szare tlo :D. Pozdrawiam :)
chveti Napisano 11 Październik 2006 Napisano 11 Październik 2006 [mruży_oczy] trochę przegiełeś. a zrób dla nas jakąś ciemniejszą wersję ;)
Gość Keylogger12 Napisano 11 Październik 2006 Napisano 11 Październik 2006 mi się podoba jest fajne!!
Gość Deler Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 jak uwazasz. Swoja droga to co zrobiles to jest wlasnie studyjny render :) Btw, ja to bym sie do kolorkow doczepil, bo rozumiem ze to (tak jakby) reklama dla maca wiec wypadaloby dac powiedzmy kolor loga na jakiejs moze rampie, z odbiciem zblurowanym, aha tym ciemniejszy kolor tym mocniejsze odbicia. Sorki ze sie wymondrzam :) fajnie
pitekkkk Napisano 12 Październik 2006 Autor Napisano 12 Październik 2006 nie no spoko, wlasnie chcialem studyjny render tylko bez hdri. a ja nikogo nie reklamuje, poprostu mi sie podoba i chcialem go zrobic, ostatni render jest "troche" dający po oczach :P, ale nie mialem czasu na poprawiki w szopie wiec to jest czysciutki render bez poprawek. Pozdrawiam :)
tweety Napisano 12 Październik 2006 Napisano 12 Październik 2006 całkiem nieźle :) fajny modelik. vizka nie za bardzo. można by było to dopracować od strony kompozycji. Może się nie znam ale ekrany lcd chyba nie odbijają otoczenia. odbijają i to nawet bardziej niż teraz. nowe matryce są prawie jak szyba. polecam szybką wizytę w MediaMarkt i zerknąc na jakiegoś nowego Ausa czy FujitsuSiemens. swoją drogą takie matryce są trgiczne. podczas podróży czy w plenerze nic nie widać. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi