odnetniN Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Witam robie wlasnie glowe 3d innym sposobem nie uzywalem go jeszcze a dokladnie robile splinem (zawsze korzystalem z bryly Hedra) i zapomnialem o malym sczeguliku ;] ,mozna zobaczyc go na 3 jpg mozecie mi pomoc? niewiem jak to teraz wypuklc tak zeby nie popsuc ksztaltow tej azjatki ktora chce zrobic :( meczylem juz sie polygonami po kolei zeby wypuklac ale straszne sa efekty jest jakis modyfikator lub cos latwiejszego :] A oto i screeny : tylko prosze sie nie smiac ;] ;] nie zartuje smianie mile widziane tylko prosze o ta pomoc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 Tak prawde mowiac co to jest za kupa na 3 obrazku?? to jest ta azjatka :D?? Przerzuc do wipa i pokaz w perspektywie jak to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 front (u ciebie top;p) ujdzie, ale left to yy niewiem co to jest :P jak kolega wyzej wspomnial jakas kupka. przenies i zmien temat watku, blabla.. powodzonka, pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drem Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 dobrze to ujoles "kupa" ja tez to jakos tak kojazylem tylko sie na ten temat nie wypowiadalem bo myslalem ze tylko ja tu widze... ...kupe:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 1)ale po co dawac do wipa ja niechce tego pokazywac jako skonczone ja tu prosze o pomoc jak to przerobic bo robilem na plaskiej rzezbie no troche jest wypukle ale wyglada bardziej na maske i niewiem teraz jak zrobic z tego twarz ;] 2)niechce zakladac nowych watkow to zapytam tuaj czy zna ktos jakis link do tutoriala z Unvrap map? szukalem na forum to nic nie znalazlem :( Ogolnie nawet kolory nie wyszly mi takie jakbym chcial no porazka :( PS:Super oko nie oceniaj mi tego tylko mi pomoz :P :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 1) wlasnie tam sie daje takie rzeczy, a skonczone to do finisha.. 2) kreci sie tu taki jeden videotutek ale nikt go nie chce na serwa wrzucic:p ale po co ci teraz mapowanie, najpierw modeling.. perspektywa wymiata :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 ok,a wiec juz jest;] wiem ze wymiata:D:D no ale nadal niewiem czy da sie to jakas latwo wypuklic zeby nie bylo takie plaskie PS:chyba ostatni raz robie splinem :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 lol. Przesuń wierzchołki splinów w kierunku który powinien wskazywać czubek nosa :) u ciebie jest to oś Z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 Wiem ze mam przesunac tyle ze tych vertex'ow jest w ch^^ i troche ;] nieda sie inaczej? musze vertexami tak jechac ?:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 8 Październik 2006 Share Napisano 8 Październik 2006 chodzi mi o vertexy, które były przy modelowaniu jeszcze na poziomie splinów, a nie poly :) i chyba nie ma szybszej metody ps o takich rzeczach się pamięta na bieżąco :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 heh wiem tyle nie robie nigdy splinami tylko zawsze z bryly:P ,to tera kapa :/ bo gdy juz poprawiam to nie wychodzi ten ksztalt glowy co trzeba ,no pozyjemy zobaczymy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 8 Październik 2006 Autor Share Napisano 8 Październik 2006 Update ;] Powiedzcie co jest jeszcze nie tak bo mi sie cos nie podoba :/ chyba za malo wypukliste :/ ale poczekam na wasze sugestje Update: poprawilem ale nadal cos nie tak:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 9 Październik 2006 Autor Share Napisano 9 Październik 2006 Widze ze duzo podopwiedzi dostalem na poprawe tego juz sobie sam poradzilem ,ale powiedzcie mi jak teraz to wyglada:P a tu znowu proba z textura:/ http://img309.imageshack.us/my.php?image=12xv1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 twoja glowa nie ma brwi - powinny być wypukłe, natomiast wg mnie za bardzo wypukłe jest czoło - wygląda jakby miała wodogłowie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 9 Październik 2006 Autor Share Napisano 9 Październik 2006 ok wiec do poprawki ,ale wrescie jakas odpowiedz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 9 Październik 2006 Share Napisano 9 Październik 2006 Daruj sobie se spliny bo z nich zrobisz co najwyżej takie właśnie potwory i znajdź sobie referki z przodu, lewej i półprofilu jednej osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 9 Październik 2006 Autor Share Napisano 9 Październik 2006 ok ale juz sprubuje to dokonczyc ;] wiec jeszcze was pomecze :D:D a co sadzicie o tych ? i prosilbym o tego videotutka z unvrap map ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 9 Październik 2006 Autor Share Napisano 9 Październik 2006 Dobra terazz ostatnie na pozegnanie tej azjatki i dla posmiania sie ;] z rady master kielbaster po ogladam tutki ;] ,a tak zapytam poza tematem,czy dlugo robie jak zaczolem od wakacji w 3d ,oczywiscie nie zawsze tylko kiedy mi sie zachce;] czy to dlugo ? PS:jeszcze tu wroce ;] z nowa pracka po tutkach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 Nie poddawaj się. Możesz zacząć od nowa, ale nie pożucaj wątku - jak zrobisz jakiegoś tutka o twarzach to wróć i pokaż co się nauczyłeś. Przede wszystkim - dużo pracy, aż do znudzenia, i powtarzanie jednej rzeczy po kilka razy, aż będzie dobrze - takie są początki. Poza tym organika to najtrudniejsza odmiana CG, potrenuj najpierw na prostszych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 10 Październik 2006 Autor Share Napisano 10 Październik 2006 ok dzieki goran za motywacje ;] postaram sie jak najwiecej czasu poswiecic 3d ;] PS:gdyby jeszcze miec ten czas ,ale i tak sie nie poddam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Październik 2006 Share Napisano 10 Październik 2006 Prawdopodobnie sporo czasu tracisz na sen i możesz go łatwo zaoszczędzić :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 Jak zobaczysz o której godzinie najczęściej są uploady na niektórych wątkach to zrozumiesz skąd wziąć czas. Zwykle jest to między 24 a 3 rano :-) (przynajmniej w moim przypadku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Październik 2006 Share Napisano 11 Październik 2006 odnetniN zapoznaj się z regulaminem i popraw temat wąku - w przeciwnym wypadku wątek zostanie skasowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 11 Październik 2006 Autor Share Napisano 11 Październik 2006 Prawde mowiac to ja robie do pozna,zazwyczaj do 1:00-2:00 bo rano zajecia :P hindus juz poprawilem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 12 Październik 2006 Autor Share Napisano 12 Październik 2006 OK wziolem sie za cos takiego mianowicie gargulec taki jaki mi sie wyobrazil ;] niewiem czy to do gargulca podobne ,no ale jest jakie jest ;] narazie tyle zdarzylem zrobic :P iatke pokaze jak skoncze calego ;] ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 13 Październik 2006 Share Napisano 13 Październik 2006 Na górnej wardze masz rozjechane vertexy. Czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 14 Październik 2006 Autor Share Napisano 14 Październik 2006 update, teraz tylko zastanawiam sie nad dolem ,i sprzydalo by sie to fajnie z bumpowac i otexturowac ;] z tym bedzie problem jak macie jakis fajny tutek z texturowaniem to po prosze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 15 Październik 2006 Autor Share Napisano 15 Październik 2006 Koncowy update modelowania: A tutaj kombinowalem juz cos: Smiesznie troche ;] Teraz moim problemem jest textura nie zabardzo mi ona wychodzi :( znam rozne opcje typu blend ,multi sub. ,ale niewiem jakos do d^^y wychodza mi textury i wole juz zrobic cos w Ink :/ musze jeszcze pozukac na forum roznych tutek z texturowaniem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi