Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Postanowilem dokonczyc moja maszynke z minibitwy. Jak na razie dodalem garsc szczegolow. podejrzewam ze wykorkuje od tych nitow :)

rys10mm.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hehe... fakt do tych nitów to musisz mieć anielską cierpliwość ;)

Napisano

No zobaczymy. Za same nity się szacuneczek należy. Jeszcze tło fajne i bedzie git. Powodzenia.

Napisano

uuu ręcznie Orthez'a to załamka . . .

Pozdrawiam i cierpliwości życzę . . .

Napisano

a mnie sie wydaje ze niepotrzebnie sie meczysz... tymabrdziej ze te u gory nie wyszly imo... chyba w rysunku nie o to chodzi... po to masz komputer zeby ci pomogl.

te nity mozna zrobic szybszymi sposobami w wielu miejscach.

http://thegnomonworkshop.com/dvds/mgo02.html

Napisano
  • Autor

Szu: te u gory nie sa zrobione wogole :) to tylko przerywana linia .

nity to tylko na dole sa zrobione.

Inna sprawa ze pracka jest w takiej rozdzialce, ze uzywanie specjalnego pedzelka czy skalowania i kopiowania nic nie da, wiecej z tym roboty niz mazniecie normalnym pedzelkiem.

Napisano

nity na bokach ok, ale nie zawsze detal się opłaca - na belkach przypominają żaróweczki

Napisano
  • Autor

maly updejt, dodalem niebo, no troche ponitowalem prawy dolny "balon", zapomnialem tylko wrstwy ze smiglami :)

rys11m.jpg

Napisano

O teraz wygląda znacznie ciekawiej :], jedynie nie czuć głębi ;) . . .

Pozdrawiam

Napisano

Masakra, kocham takie klimaty :). Fajny efet dyfrakcji na smiglach, choc to po lewej troche nie gra z tlem (za malo niebieskiego, za duzo bialego i brazowego).

Troche jeszcze mozna by dostosowac troche kolor poszycia sterowca- skoro jest dosc polyskliwe- do koloru otoczenia - czyli zeby lekko odbijalo sie w nim niebo. Ale i bez tego statek dobrze komponuje sie z tlem. Tyl docelowo ma sie wylaniac z chmur, o jakis taki poszarpany? Mozna by zrobic taki motyw wlasnie aby zyskac troche glebii :).

Napisano
  • Autor

tyl jescze sie nie zminil od dawna, poprostu jest niedkonczony.

zostaly mi do zrobienia tylne dzwigary, koncowki "balonow" no i dopracowac blache po lewej u gory.

dzieki za koment :]

Napisano

bym bardziej swiatlo okreslil, dodal np. cien od tych pretow na balony, po drugie jak wlasciwie pada swiatlo? po prety te z przodu sa ciemne podczas gdy kabina jasna? Fajnie wygladaja nity, nie przesadzaj tez z efektem smigiel bo wychodzi troche nad naturalnie. Ogolnie pracka spoko!

Napisano

o z tłem od razu ciekawiej :) przyjemnie się na to patrzy miłe kolorki