Gość ma+ Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 dawno nic nie pokazywałem... zatem wrzucam jeden z naszych aktualnych projektów wnętrz w trzech wersjach.ostatnia jest realizowana. miłego oglądania i oceniania.
Ryjas Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 pierwwsza najfajniejsza. w ostatniej za smutno
JunioR Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 bardzo fajne wnetrze, rendery z zoltymi krzeslami najbardziej przypadly mi do gustu, ale reszcze oczywiscie niczego sobie :]
Gość ma+ Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 Interesujące.Dobra przestrzeń...miła...Wersje z jasną podłogą bardziej do mnie trafiają.Z czego wykonany będzie kubik kuchni?Drugie pytanie-modele oświetlenia to Erco?Trzecie pytanie - QMC + Lc?Pozdro. 1. nogi i blaty z corianu , rausolidu lub innej żywicy... fronty mdf lakier połysk 2. miało być to http://www.wever-ducre.com/productdetail.aspx?pro=17774&cat=17817&detail=17820&con=interior jednak prawdopodobnie pójdzie tańszy zamiennik. 3. tak
Gość ma+ Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 Modele do sceny,również brałeś ze strony?Chodzi mi o oświetlenie ( zreszta-b..dobry wybór,ale poczekamy jeszcze na to,żeby się ludzie decydowali na takie firmy masowo...a nie np.Brilux,czy inny Chiński shit . ).Wracając do projektu-pomiędzy dwoma bokami kubika kuchennego,jest coś na krztałt płasko ułożonego (na wierzchu),wąskiego blatu-to też ma być Corian? te oprawy wymodelowałem kiedyś sam. jest to co prawda model konkurencyjnej firmy deltalight, ale są bardzo podobne więc nie chciało mi sie ich przerabiać na W&D. zdaje sie, że masz na myśli barek. tak to też ma być corian.
maciekG Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 bardzo fajny z piórami motyw...trochę burzy ten minimalizm, ktory mi siejuz troche przejada...zastanawiam sie zawsz co bedzie jak przyjdzie wlasciciel rzuci byle gdzie ubranie...z kuchni bedzie widac brudne gary..porozrzucane gazety na kanapie..jak to zadziala w uztykowaniu a tak to oczywiscie bardzo porzadnie to wyglada... pzdr.. ps krzesla to tom vac?
Synthax Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 Tia Maćku... albo ten otwarty sok na blacie. Co bedzie IN? Co bedzie następne? Sztukateria, krenelaż, patterny etc..! I bardzo bym sie ucieszył wtedy. PS: Opracowanie tradycyjnie - świetne
projector Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 Póki co nie jestem spec. od vizualizacji, więc odniosę się tylko do kształtowanej przstrzeni: 1) jeżeli wnętrze małego domu (jak w temacie) to przestrzeń zaskakująco duża, to jest plus, ale jest kilka minusów sterylna czystość jak w vizkach, nie do uzykania w normalnych warunkach więć koncepcja moim zdaniem nie dostosowana do warunków miszaniowych, to jest pierwszy minus, po drugie zwłaszcza w otoczeniu kuchni stosowanie lamp z takimi zakamarkami (myśle o tych potężnych halogenach we wnękach) jest nie naj trafniejsza (dlaczego, po pół roku niezła ilość tłuszczu w miejscach gdzie się nie da wyczyścić w szczególności przy tak miniaturowym okapie) zakładająć że to jest dom do mieszkania, a nie dom jako kawalerka, albo dla rodzinki która nie potrafi gotować (tylko picca i susi na tel) okap- sprawność takowego też pewnie skromna to byłby trzeci minusik. Na koniec z minusami jeszcze jeden aspekt jeżeli mały dom, to pewnie dla normalnych ludzi tzn. małej powiedzmy cztero osobowej rodziny, a nie jak to wygląda przestronne, duże powierzchnie o funkcjach nie szczególnie określonych, uniwersalnych a więć rozrzutność powierzchni (w małym domu ???) może wyjaśnijmy pojęcie "mały dom" może się czepiam, może czemu nie... Jako koncept wsystkie cy są ok, ale szczegóły a właściwie ich brak są widoczne (np. połączenie podłogi ze ścianą, albo podcięcie ściany na taką sporą głębokość przy tak niskim tym że poddcięciu to nie jest funkcjonalne i ty/vel. Pan powinien-eś na takie szczegóły zwracać szczególną uwagę) A z plusów to tak np.: prezentacja z zółtymi krzesłami naj ciekawsza, te niżej czarno białe ciemno pokazane (może w rzeczywistości będzie lepszejsze). Ogólne odczucie jest przyjemne, zaskakująca jest ta przestrzeń (jak pisałem wyżej jako koncept),a o vizkach jak pisałem na wstępie nie będe sie wypowiadał bo do niczego nie mogę się przyczepić. bdb tak na przyszłość wrzucajta miniaturki przy takiej ilości fotek zwłaszcza jak te czarnawe mają po ok 400kB, nie wszyscy mają przynajmniej 512Kb/sec net.
Marcin Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 pierwsza wersja wypasiona, świetna kuchnia. Jedynie podłoga jakoś mi nie leży, akacja wyglądała by tu fajnie ;]
maciekG Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 oj nie przesadzajcie juz ze nie ma takich dupereli ze nie ma listew przy scianach//podlogach itp. nie od tego sa wizki..one maja dac oglne wrazenie klientowi jak ma wygladac zeby to zaakcpetowal..wizka nie jest celem samym w sobie..
Touch Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 Witamy w laboratorium, prosimy założyć rękawiczki, czepki, kondomy, foliowe papucie i możecie się rozgościć. Ale same wizki się podobają;)
Gość ma+ Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 dzięki za uwagi... to co projektujemy (salon/jadalnia/kuchnia/korytarz/łazienka) to powierzchnia ok. 55m2 zatem cały dom ma niecałe 100 m2 pow. użytkowej. jest to jeden z kilkunastu bliźniaków znajdujących się na niewielkim zamkniętym bardzo kiepskim architektonicznie i urbanistycznie osiedlu. czy to dużo ? moim zdaniem nie za wiele. mieszkać tam ma młode małżeństwo z małym dzieckiem. lubią przestrzeń i 'laboratoryjny' charakter... wszystkie elementy projektu były przez nas i inwestorów wielokrotnie analizowane , dyskutowane i zmieniane. wersja ciemna jest w zasadzie wersją ostateczną , choć pewnie jakieś drobiazgi sie zmienią. być może zmienimy krzesła 'tom vac', kanape noti, lampe karboxx na jakieś inne modele... dojdą też napewno poduszki , dywanik , drobiazgi, rośliny które to wszystko ożywią i ocieplą ... jak to w większości przypadków niestety bywa i ten projekt nie należy do wysokobudżetowych. zatem prawdziwa zabawa dopiero przed nami... zmieścić się w budżecie, jednocześnie zachowując jakość i charakter.
maciekG Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 nie nie tom vac zostawcie..to swietne krzesla sa :) jak sie podoba inwestorom i wam to czego chciec wiecej..a my sobie marudzimy tak:) oooj dzieciak to tam zrobi sajgon :D
polka dot Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 imho pierwsza wersja najciekawsza. w niej również najlepsza kuchnia, szczególnie w okolicach okna. kolorystycznie pasuje mi najbardziej wersja ostatnia. korytarz z trzeciego ujęcia pierwszej propozycji prezentuje się świetnie ale ogólnie nie pasuje mi rozplanowanie przestrzeni a właściwie formy które miały tą przestrzeń oddzielać. dla mnie przytłaczająca jest ilość wystających rogów, szpar, nakładających się powierzchni i form oddzielających się od reszty. nie mam nic do takich rozwiązań ale jakoś w tym przypadku boję się że zaraz coś się przesunie i uderzy mnie w głowę. taki ciepły ale bardzo agresywny ten minimalizm. ale ważne że zaakceptowany przez klientów. gratuluję realizacji :) świetne wizualki choć trochę szare. pozdrawiam bardzo
buczer Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 nie należy do wysokobudżetowych? jestem ciekawy jak będzie wyglądał wysokobudżetowy. btw. ten mały siusiek co pisał wyżej ma sporo racji choć się jeszcze nie zna :) a projekt i tak daje rade
Gość ma+ Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 nie nie tom vac zostawcie..to swietne krzesla sa :) jak sie podoba inwestorom i wam to czego chciec wiecej.. większego budżetu ;) oooj dzieciak to tam zrobi sajgon :D heh... no ceramika stojąca na wyspie w wersji drugiej długo by nie postała ;), zwłaszcza, że maluchowi towarzyszy jeszcze mniejszy piesek. rasy nie znam ale przypomina szczotkę do podłogi ;)
Gość ma+ Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 nie należy do wysokobudżetowych? jestem ciekawy jak będzie wyglądał wysokobudżetowy. z moich doświadczań wynika że 1000pln/m2 realizacji to bardzo cienka granica poniżej której zostaje jedynie castorama , praktiker i ten na 'L' , na którym można sobie język połamać... a tu niestety jesteśmy w tych okolicach... aha. ozi mówi , że ta szczotkopodobna istota to york ;)
buczer Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 1000pln za m2? no to stary jestście z Ozi mistrzami świata, jak na taką cenę to jest super.
polka dot Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 btw. gdzie swan? ;) peter nie krępuj się. siusiak jest ok :)
Gość ma+ Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 1000pln za m2? no to stary jestście z Ozi mistrzami świata, jak na taką cenę to jest super. u mojej rodzinki w mieszkaniu się udaje , w ovo prawie sie udało... więc miejmy nadzieje ze i tu damy rade. btw. gdzie swan? ;) w garażu ;)
Winkiel Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Jest w tej kuchni zmywarka|? Jak sie otwiera ?
KNYGHU Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Witamy w laboratorium, prosimy założyć rękawiczki, czepki, kondomy, foliowe papucie i możecie się rozgościć. Ale same wizki się podobają;) ciekawe co powiesz na to: http://www.europaconcorsi.com/db/pub/architecture.php?id_scheda=13451&idimg=112104 projekt ma+ to przy tym ciepła klucha;)
Gość ma+ Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Jest w tej kuchni zmywarka|? Jak sie otwiera ? tak nie ma wymodelowanych dwóch uchwytów... będzie przy lodówce i zmywarce. zmywarka pod oknem, obok zlewu, lodówka zabudowana w ścianie w szafie. pozostałe fronty otwierane na klik firmy salice.
velrod Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Wszystko jest ładne takie świecąco-pierdzące ale bez wyrazu-dom jak dla robotów. No i na siedzibe zusu by sie nadawał, ale jak ktoś w nim zamieszka na stałe to sie hyba nabawi nerwicy
Zbychowaty Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 bardzo ladnie choc, troszeczke nie podobaja mi sie "białe okna";) Pozdrawiam:)
chveti Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Dla mnie świetny projekt. Na arch się nie znam ale ze strony wizualnej , oczywiście wersja z żółtymi Tom Vac'ami ze względu na jasne i żywsze wnętrze.Chociaż i tak myślę że jest za dużo bieli, wnętrza całe białe szczególnie w 2 ostatnie pory roku są strasznie chłodne. :) Po realizacji zarzuć koniecznie fotkami , jestem ciekaw tego na żywo. Pozdrawiam.
jurop3 Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 witam! Ja również jestem ciekaw realizacji i efektu koncowego, bo na renderze można pokazać ogólny zarys, zresztą czekam niecierpliwie pozdrawiam...
Gość ma+ Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 Wszystko jest ładne takie świecąco-pierdzące ale bez wyrazu-dom jak dla robotów. No i na siedzibe zusu by sie nadawał... masz racje velrod. podobnie jak w zusie mają tu niezły bałagan... http://www.tamizo.pl/upload/czpan01.jpg
SansSerif Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 http://www.tamizo.pl/upload/czpan01.jpg bardzo szybko zacznie pękać ściana na styku kominka z gk :) jeżeli jeszcze nie poszpachlowali niech nie robią na siatce i niech rozkręcą gipsy i wzmocnią konstrukcję bo ta prowizorka nie utrzyma telewizora.
Gość ma+ Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 bardzo szybko zacznie pękać ściana na styku kominka z gk :) na kominek poleci jeszcze profil ... i dopiero na całość płyta.
SansSerif Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 ah i ogólnie ładne "nudne, zimne, sterylne i biurowe" wnętrze ;)
MaGuu Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 kurcze...pewnie to super uczucie jak projekt doczekuje sie realizacji, tak patrzec, jak to coś co się wymyślilo...wlasnie sie buduje :) tylko pogratulowac :] bardzo ładne projekty z duzą ilością przecinających się powierzchni :]
1084 Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 "kurcze...pewnie to super uczucie jak projekt doczekuje sie realizacji, tak patrzec, jak to coś co się wymyślilo...wlasnie sie buduje(...)" ...zwłaszcza jak robole coś spaprają albo zrobią po swojemu;)
PT82 Napisano 14 Listopad 2006 Napisano 14 Listopad 2006 dobre produkty ....tamizo.....poprostu dobre
Gość ma+ Napisano 15 Listopad 2006 Napisano 15 Listopad 2006 Jakiś ,, inny ,, obiektyw...bardzo szeroki-FAJNY-kąt ujęcia na tym djęciu z budowy...co to jest?Czy może 2 fotkli do kupy złożone...? 4 fotki na szybko w photoshopie połączone.
Winkiel Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 tak nie ma wymodelowanych dwóch uchwytów... będzie przy lodówce i zmywarce. zmywarka pod oknem, obok zlewu, lodówka zabudowana w ścianie w szafie. pozostałe fronty otwierane na klik firmy salice. Pytałem bo myslalem ze jakis patent macie. A! nie polecam salice !!! megasyf!!!
Gość ma+ Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 Pytałem bo myslalem ze jakis patent macie. A! nie polecam salice !!! megasyf!!! jak na razie u mnie sie sprawdza ;) ...
zer0 Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 Ma+. Podoba mi się to. Lubię wnętrza Pawsona i Sakamoto. W wizualkach wnętrz bardzo często używasz lekko żółtego światła, przez co białe wnętrza na wizualizacjach są nieco cieplejsze niż byłyby w rzeczywistości. W naszym klimacie jednak większośc dni mamy "szarych" lub po prostu "zimnych" (porównaj zrobione zdjęcie z budowy), a to wpływa na kolor nawet przy ciepłym kolorze drewna na posadzkach. Ta drobna różnica koloru światła przy białych ścianach to ogromna różnica w oddziaływaniu wnetrza (to oczywiście subiektywne). Zwróć uwagę, że biała architektura (nie chodzi mi o "Białych")powstała nie bez powodu tam gdzie powstała. ... :) ale nie poddawajcie się.
zer0 Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 A powiedz mi..., na fotce z budowy nie widać uskoku w suficie. Zrezygnowaliście z niego czy nie zmieścił sie w kadr?
Gość ma+ Napisano 13 Grudzień 2006 Napisano 13 Grudzień 2006 A powiedz mi..., na fotce z budowy nie widać uskoku w suficie. Zrezygnowaliście z niego czy nie zmieścił sie w kadr? nie zmieścił sie w kadrze... uskok pozostał. dzięki za komentarz.
Rekomendowane odpowiedzi