Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Znalazłem rzuty starego autobusu (teraz bylby to mikrobus ale wtedy autobus) w automobiliście.postanowiłem go zrobić jst prawie skończony jeszcze tylko szczegóły (min.śróbki na kołach) i powinien być skończony no i tekstury.Mam 2 pytania jak zrobić render w brazilu w tonacji czarno-białej??Jakie otoczenie zrobić??może jakaś mapka HDRI??

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jakies kanciaste ma rowki na masce i dziwnie wyglada tylne nadkole tak jakby odstawalo troszke od reszty.

A czy przednie nadkole nie powinno sie laczyc z tym schodkiem????

Wydaje sie strasznie waski a najbardziej na dole

Napisano

taaa prócz rowków kjest gitt :) a co do sceneri moze na jakimś plenerze miasta? czasy te same co autobus :)

pozdr

Napisano

w grze MAFIA jeżdżą takie autobusy. Może tam będziesz mial żródło do dalszego modelowania

Napisano

Fajny !! pomijając uwagi kolegów, autobusik niczego sobie !!.

6+ za oryginalny pomysł...

Pozdr

Napisano
  • Autor

Co jest źle z rowkami??Za szerokie??Poprawiona macha,schodek i błotnik.Macie jakąś mapke Hdri taką żeby pasiła do autobusu??Najlepiej za darmo.Poszukał bym sam ale nie mam stałego łącza. [pomocy] [pomocy]

Napisano

hehe, drugi autobus na forum :D fajny, ale szczerze mówiąc mnie by się za cholerę nie chciało robić czegoś co nie jeździ z prędkością powyżej 200km/h :] trzymaj się [piwo]

Napisano

mapke hdri hmmmm ale to nie jest czesc otoczenia jej sie nie uzywa zazwyczaj do tego zeby zrobic 3 plan ona sie przydaje tylko do uzyskana ladnego efektu z reszta obiektow w scenia wiec jesli wsadzisz mapke dasz taka kamere lub widok ze ona bedize w tle to efekt bedzie nieciekawy najlepiej by bylo jakbys zrobil otoczenie sam ale pewnie ci sie nie chce sproboj :)

Napisano
  • Autor

Apdejt!!Wymyśliłem scenerie bardzo prosta ale mój komputer to nowa maszyna nie jest!!Będzie stał na ulicy obok jakiejś fabryki.Zrobie w tej ścianie duże brudne okna i walne cegiełki na niej!!pytanie 1:Co to i jak wywalić te białe cuś na szybach??Teksturka szyb to brazilowe szkiełko.Pytanie 2:Jak robić teksture brudnych okien??Pytanie 3:Skąd wziąść teksture muru i oteksturować ten mur??pytanie 3:Jak zrobić czarno biały render albo jak zrobić z tego rendera czarnobiały w ps 7.0??Pytanie 4:gdzie jest drugi autobus na forum??Dzięki za odpowiedzi!!

Napisano

czy opony nie powinny byc leciutko splaszczone przy ziemi w koncu taki autobus chyba cos warzy, pozatym bardzo mi sie podoba:D

Napisano
  • Autor

Dzięki!!!poprawie opony!!A tymczasem apdejt.Okna będą poprawion słup (w przyszłości lampa) też.te białe na szybach to były odbicia brazilowego szkła!!teraz zrobiłem po prostu przezeoczysty standardowy maxowy materiał.Co z tamtymi pytaniami??prosze o odpowiedź bo wtedy szybciej skończe!!