Kuciel Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 jak dla mnie tak dziwnie skadrowane, nie wiadomo na czym zawiesic wzrok:)
illy Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 raczej skadrowane tak ze wszystko wskazuje zeby skupic sie na rozporku kolesia z lewej hehehehe ale przepalenie fajne
pecet Napisano 30 Kwiecień 2007 Napisano 30 Kwiecień 2007 o so chodzi z tymi zdjęciami? może jak tu coś wrzuce to sie dowiem co jest ładne a co nie, bo czasami piszecie że zdjęcie jest be a ja sie przyglądam i nie niewiem co jest be, czasami piszecie że cacy a ja tam nic specjalnego nie widzę ;) oto i ptaszek który padł ofiarą mego aparatu: edit: kiedyś bardzo sie podniecałem makrem ;) tu zdjątko szerszenia (oczywiście wcześniej go ogłuszyłem, ale potem sie pozbierał i odleciał ;) wersja hi-res jakby kto chciał: http://members.lycos.co.uk/marekrybacki/konnekt/ps002HR.jpg
Knysha Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Fotografia z dzisiaj: "Chłopiec modlący się podczas swojej Komuni Świętej na zewnątrz kościoła we Wrocławiu." Sony Alfa 100 70mm f/8 iso 100 1/1000s
kropa Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 A o co się modlił? Może: "Boże spraw abym dostał laptopa" :] (podobno laptop jest najmodniejszym prezentem komunijnym w tym roku :/ )
rudylew Napisano 22 Maj 2007 Napisano 22 Maj 2007 Wujek wróci z Roboty z Irlandii to i przywiezie lapa !!! :/
polka dot Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 "a jednak nie jestem sam o takich porach :eek:" canon 300D ISO 100 reszty nie pamiętam. co o tym sądzicie?
kropa Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 Bardzo szkoda,ze cały budynek nie był oświetlony tak jak góra bo efekt byłby super. Ale poza tym fajnie :)
Vorek Napisano 24 Maj 2007 Autor Napisano 24 Maj 2007 centalna kompozycja..baad ;) Musisz popracować nad kadrowaniem faktycznie szkoda że nie był cały oświetlony. Następnym razem polecam fotografować o tzw. złotej godzinie, czyli zaraz po zachodzie słońca, kiedy niebo nie jest całkiem czarne, najlepiej wtedy wychodzą zdjęcia nocne. Chociaż łuna jaką daje oświetlona Warszawa też całkiem ładnie spełnia zadanie podkreślania konturów budynku i tworzy niezły klimacik. Robiłeś jeszcze jakieś podejścia, czy tylko to jedno ?
tweety Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 niexle :) wymazał bym tylko tą jasna kropkę na ciemnym PKiN i może poszedł z drugiej strony (od metra centrum) i pominął te druty tramwajowe :] kolorystycznie całkiem klimatycznie :)
polka dot Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 przede mną dużo pracy. myślałem że będzie widać moje mroczne zamiary :cool: jasna kropka na ciemnym pałacu to główny punkt tego zdjęcia. jedna jedyna osoba w całym pustym pałacu. tak jak ja sam u jego stóp. tajemniczy nocny towarzysz, być może widział jak oddaję mu hołd robiąc to zdjęcie ku jego cześci. godzina również jest zamierzona. czwarta za cztery. lubię czwórki :) wybrałem również tą porę ze względu na to że pałac ginie w ciemnościach. nie lubię oświetlonej warszawy. lubię tą ciemną i pustą gdy widać tylko kontury. apropo drutów, udało mi się złapać miejsce z którego linie tramwajowe wydają się wyrastać z gzymsów wystających z fasad budynku. trochę tak jakby na nich wisiał. aaaale widać że zbyt mało się postarałem ;) dzięki.
Vorek Napisano 24 Maj 2007 Autor Napisano 24 Maj 2007 Takie smaczki i zamysły o jakich piszesz zazwyczaj niestety nie są dostrzegane, znane są tylko Tobie i chwała Ci za to że masz jakiś pomysł na zdjęcie. To okienko z zapalonym światłem jest świetnym pomysłem ale nie jest w mocnym punkcie obrazu, nie rzuca się w oczy, ja np. w ogóle go nie dostrzegłem.
tweety Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 jasna kropka na ciemnym pałacu to główny punkt tego zdjęcia. jedna jedyna osoba w całym pustym pałacu. tak jak ja sam u jego stóp. tajemniczy nocny towarzysz, być może widział jak oddaję mu hołd robiąc to zdjęcie ku jego cześci. godzina również jest zamierzona. czwarta za cztery. lubię czwórki wybrałem również tą porę ze względu na to że pałac ginie w ciemnościach. nie lubię oświetlonej warszawy. lubię tą ciemną i pustą gdy widać tylko kontury. apropo drutów, udało mi się złapać miejsce z którego linie tramwajowe wydają się wyrastać z gzymsów wystających z fasad budynku. trochę tak jakby na nich wisiał. na pewno nie chcesz zostać pisarzem? :D ciężko jest zrobić dobre zdjęcie, staraj się, może łapiesz za wysoki próg? może najpierw przekaż coś prostszego?
buczer Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 nie słuchaj ich :) centralne kompozycje są super,druty też (druty1, druty2), tylko pałac jest brzydki. a najlepsze i tak są zdjęcia komunijne :) a żeby nie było ze sie nie znam to daje moją sztukę...wszystkie ustawienia na auto oczywiście
polka dot Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 peter czad więc kupiłem sobie dzisiaj pierwszy portfel w życiu. zdjęciem chciałem wyrazić swoją radość z tego faktu. nie nazbyt głębokie? :) tym zdjęciem podnosiłem swoje umiejętności kadrowania i manualnych ustawień aparatu. canon 300D iso 200 f5.0 0,5s pozdrawiam bardzo
illy Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 Zabawa z balansem bieli. Poziomy w PS Ustawien nie pamietam, ekspozycja + 1/3 EV chyba
tweety Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 zgwałciłeś mi oczy tymi kolorami... balans bieli ustawiany w aparacie czy w PS?
colgatte Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 Kome, jaki Ty masz świetny portfel! A illy zbyt męczące oczy zdjęcie kobiety, razi światło.
illy Napisano 27 Maj 2007 Napisano 27 Maj 2007 tweety: w aparacie, a bardziej na scenie, po prostu kierowalem obiektyw na jakis kolor, i balans sie sam ustawiam, w ps tylko poziomy i ostrosc standartowo aparat: Canon PS A530 a tu nocne fotki dzisiajeszej burzy
Gość Raffaello Napisano 27 Maj 2007 Napisano 27 Maj 2007 illy świetne ujęcia! na prawde rewelka! drugie poprostu genialne! jak je łapałeś? musiałeś cały czas stac w oknie ;)
illy Napisano 27 Maj 2007 Napisano 27 Maj 2007 statyw z kartonu po soku, i funkcja w aparacie ktora robi 10 zdjec ze zwloka 3 sekund od nacisniecia czas 10 sekund na 300 zdjec zlapalem tylko te 3 pioruny
illy Napisano 27 Maj 2007 Napisano 27 Maj 2007 mi tam sie pierwsze najbardziej podoba a tutaj w sumie fotografia mojego autorstwa na sprzecie znajomego zabawa z projektorem multimedialnym na imprezie + aparat Canon 20D + jakis obiektyw Na serio to nic przez obiektyw nie widzialem, a nie mial chyba af bo ciezko ustawic bylo ostrosc po pijaku. Ale widze ze sie udalo :) Cala galeria znajomego tutaj: http://www.rojo.pl/mindcrash/
oczek Napisano 27 Maj 2007 Napisano 27 Maj 2007 Wyjątkowo Twórczy Futrzak:P A w wersji mniej oficjalne 'łot de fak'
Gość Raffaello Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 na 300 zdjec zlapalem tylko te 3 pioruny ale warto było ;)
Drakon Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 illy=>Zajefajne piorunki. oczek=>Jak dobrze miec futrzaka w domu :D
colgatte Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Taka dumna byłam ze swoich piorunów, a tu Illy dowalił io odebrał mi radochę z moich. xD Mimo to wrzucam, a co!
illy Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 mi sie marzy zeby zlapac rozblysk na chmurach w miejscu gdzie sie zaczyna piorun
colgatte Napisano 6 Czerwiec 2007 Napisano 6 Czerwiec 2007 Przeszła fajna, bo niemal bezdeszczowa burza: megaostre: Może ma ktoś na zbyciu taaaką tam standardową szybkozłączkę do statywu? Bo odkąd moja wpadła mi do jeziora, mój statyw to kpina.
Lumpy Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Weekend na wsi: nikon d40 18mm F/5,6 1/500s ISO 220 18mm F/8 1/250s Iso 200 55mm F/5,6 1/60s ISO 400 Przy każdym zdjęciu użyte levels i/lub crop. To moje pierwsze zdjęcia na forum. Jestem absolutnym nowicjuszem, ale to nie znaczy, że wrzucam zdjęcia strzelane „ot tak dla zabawy komórką”. Oceńcie, pokazywać dalej czy wyrzucić aparat za okno ;)
Drakon Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Zajefajne Krowki :D ... Pajączek tez niczego sobie .. Lumpy .. podziwiam :D
Lumpy Napisano 10 Czerwiec 2007 Napisano 10 Czerwiec 2007 Jak się podoba to jedziemy dalej: 18mm F/4,5 1/60s ISO 400 35mm F/13 1/640s ISO 200 48mm F/5,6 1/60s ISO 1600
Rekomendowane odpowiedzi