Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo fajny render, podoba mi sie stonowanie wklejonych postaci...

poza tym, to architektura calkiem przyjemna, ale czerwone barierki mogly by byc tylko w srodkowym pasie, tam gdzie sa czerwone balkony, tam po prawej juz mozna by zostawic takie, jakie sa - czyli szare...

ale ogolne wrazenie = ja to kupuje ;]

edit:

no moze poza tym parkingiem - nie podoba mi sie taka kostka :/

pozdro

edit:

jak robisz firany w oknach?

qrcze, musze sie nauczyc to robic - to jest modeling, czy jakies mapy stosujesz? - ew. specjalny material ?

Napisano

Swietnie, ładnie wkomponowałeś 'statystów'. Projekt też niczego sobie, pochwal koleżankę;P Chociaż z architekturą to ja za wiele wspólnego nie mam;) Drażni tylko drzewo po prawej - to już wracając do wizki.

Napisano

jasiek. jamysle z ezaden problem wymyslić. dajesz spline w postaci szlaczka extrude. dajesz na szaro i masz zasłone....

a co do rederu.moz einne ujecie? na parkingu przydałby sie jakiś smochód.. a kostka na miejscach parkingowych chyba troszke za duza sie wydaje. ogolnie co do koloru poręczy. ten czerwony to mi tak srednio;)

Napisano

...jasiek, jasiek. Wszystko gra. Robisz splina, extrudujesz i robisz użytek ze świetnego modyfikatora, jakim jest Shell. Voila. Poza tym Po co miałbyś tą firankę konwertować do editable poly/mesh? Nadajesz materiał double sided i po kłopocie jeśli jest problem z widocznością tego elementu o zerowej grubości. Pozdrawiam;)

Napisano

1. odnosnie tematu mieszkaniowki - to czy mozna zobaczyc jakies rzuty ?

wlasnie bede sie tym zajmowal na dniach doslownie i nie wiem, jak to wszystko ugryzc.

2. no nie ma takiej opcji, jesli sie jest na poziomie splinea - nie ma extrude, Touch... przynajmniej w 8ce maxie. byc moze masz jakas dopalona wersje ;)

powalcze moze jeszcze z tym, ale clothem nie chce sie bawic, chce to zrobic szybko, sprawnie i przyjemnie ;)

pozdro

edit, no screen bylby bardzo pomocny, co, gdzie i jak :) jesli nie bylby to klopot...

Napisano

...jasiek311... nie robisz jaj? Już w max'ie 7.0 to jest, nie wiem czy czasem już w 6.0 tego nie było. Kurcze. Robisz sobie Line'em ślaczek ^v^v^ Zaznaczasz vertex'y, zmieniasz je na smooth, albo bawisz się sam beizier'ami. Później zakładka Modify i wybierasz Extrude. Dajesz jakąś wartość, grubość jest w tym momencie zerowa, więc korzystasz ze wspomnianego modyfikatora Shell i odchodzi Ci automatycznie problem z niewidoczną geometrią jak to często bywa przy zerowej-grubości.

Edit:

Poza tym, sam w podobny sposób markuję drzwi 'harmonijkowe', więc nie wpieraj, że się nie da;) A siedzę na max'ie 7.0;) Pozdrawiam, jak chcesz to normalnie to zrobię i wrzucę Ci tu screena;)

Napisano

ok, juz mi dziala :D

nie wiedzialem, ze chodzi o extrude z modyfikatorow - z listy rozsuwalnej ...

wielkie dzieki :)

a pozniej shell, jak mowicie? - ok, dziala wszystko w porzadeczku

Napisano

szyby jak i firanki sa robione w fotopejncie.duzo szybciej idzie niz ustawienie tego w maxie.kiedys robilem firanki jako mape ustawiona za szyba.raczej nie ma sensu modelowanie tego w 3d.chyba ze masz duze zblizenie jak w domku jednorodzinnym.

kilka poprawek

aaaaaxzwv7.jpg

Napisano

taka pierdoła, ale zasłoń jakimś krzakiem pień tego drzewa z prawej. A te czerwone barierki w poprzedniej wersji nie były złe;)

Napisano

a mnie podoba sie teraz z tymi szarymi balkonami...

niezla architektura i jeszcze lepsza wizka :)

ile czasu wzielo pracowanie nad tym? - render i praca generalnie?

( ile kaw? ) :)

Napisano

projekt na poziomie budowlanki powstaje od niecalych 2 mies.wizka z modelem 3-4 dni.potem jeszcze poprawki, kolorystyka, powstaje kilka wersji z tego sie wybiera najlepsza i jeszcze poprawia:]...w sumie to daje tydzien lub dwa przy wiekszym projekcie.

-bardziej na miejscu bylo by pytanie "ile fajek?";)

Napisano
nie wiedzialem, ze palisz, wiec nie spytalem - a wiec? - ile fajek? :> ;)

to w sumie szybko wam to idzie... wybor koncepcji i zatwierdzanie kolorystyki...

pozdro

powiedz to mojemu szefowi:/...

a fajki...no coz powiedzmy ze w miare zblizania sie terminu ilosc rosnie w tempie geometrycznym.

Napisano

nie czytałem komentarzy

podoba mi się, ładne i prawdziwe ale

przejście dachu do pionowej ściany na ostatnim pietrze wydaje się niepraktyczne. Cała woda z dachu wali na najwyższe balkony (a może tam jest rynna ?)

ps. kocham TBS-y

w maju zlot we Wrocku u mnie w TBS

Napisano

lolipop powiedz koleżance niech nie powiela polskiego schematu "i nie ma chu.a we wsi". niech nie przekombinowuje tylko zrobi obie części w tej samej kolorystyce. będzie ładnie i elegancko :)

Napisano

piksar- w maju powiadasz?...daleko w przyszlosc twe plany siegaja.ale przypomnij w maju:]

sans- widisz to jest syndrom zbyt dlugiego siedzenia przy projekcie.przekombinowuuje sie:]