Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemka, jestem dość początkujący i zainspirowany innym renderem postanowiłem stworzyć to. Macie może jakieś pomysły co zmienić lub dodać?

c920f27a63682086.jpg

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

DonKichot: na to samo wpadlem... ;P

Zrob jakis lancuch z tego i jakies otoczenie... np jakis kraj afrykanski w tle i baza wojskowa "jakiegos" mocarstwa gdzie kombinuja z takimi eksperymentami ;P Qrcze chyba przesadzam... ;P

Napisano

może by tak pomarszczyć troszkę te niebieskie cylindry w przyrodzie chyba nie będą takie cylindryczne :)

idealnie było by zrobić ścianki układu krwionośnego od środka i może pęczki takich wirusów które miejscami w zetknięciu ze ściankami organizmu wywołują jakieś plamy czy coś, no ale to już troche roboty :)

Napisano
  • Autor

Piotrek: mi też się nie podoba ale mógłbyś napisać co się nie podoba i jak to poprawić ;P

Co do sklonowania tego kilkakrotnie to mam zamiar tak zrobić gdy już wszystko będzie tak jak trzeba ;)

Pozdro.

Napisano

ladne jajka mrowek na zylce przeklejone do nuklearnej pilki z dziwnymi dziurkami. pracuj dalej :)

Napisano

Co mi się nie podoba? Scenka, obiekt, cokolwiek to jest :)

Brak głębii ostrości, tło jest nieciekawe, i w ogóle.

Popracuj nad jakimś otoczeniem. Na pewno widziałeś kiedyś jakieś filmy o człowieku, chorobach czy różnych takich sprawach, gdzie pojawiały się animacje, zdjęcia mikroskopowe przedstawiające bakterie i inne drobnoustroje we wnętrzu organizmów. Spóbuj osiągnąc taki właśnie efekt. Zwróć uwagę na oświetlenie i materiały. I DOF.

Napisano
  • Autor

Dziex, uwagi się napewno przydadzą, co do braku ostrości - spowodowane to jest kiepską kompresją do jpg (bmp ma 5,5 mb ;) )

Napisano
  • Autor

no wlasnie mniej wiecej sie na tamtym wzorowalem, tla juz szukam

Napisano
  • Autor

Wiecie moze w jaki sposob moge rozmazac brzegi tej wewnetrznej kulki? motion blur?

Testowy render (mental ray) - zbyt duza roznica ostrosci :/

063dcc7a45879120.jpg

Napisano

Ja bym olal na Twoim miejscu renderowanie DOFa, wyrenderuj sobie Z-buffer i walnij DOFa w photoshopie, albo jakims programie do compositingu, na przyklad w combustion. Daj jakiegos bumpa z noisem na przyklad, bedzie troche fajniej chyba. Glowa tez bym zostawil i walnal w postprodukcji, ale pewnie sa tacy, co Ci doradza inaczej.

Napisano
  • Autor

DOFa zostawilem, glow minimalnie tez, dodalem bumpa, znaczna poprawa :D

cd4a10d9c5428968.jpg

Napisano

gites :) jednkże te rureczki niebieskie wyglądają mało "organicznie" zbyt geometrycznie idealne

Napisano
  • Autor

Teraz tez widze, ze sa za malo znieksztalcone ale juz nic teraz nie poradze, po dodaniu znieksztalcen (m.in. noise) rurki sie przesuwaja po 4 naraz w roznych kierunkach a jest ich 160 wiec calkiem sporo roboty zeby je cofnac na wlasciwe miejsce ;) Ale moze postaram sie jeszcze cos zmienic w materiale :) Pozdro.

Nowe rendery w duzo lepszej jakosci. Enjoy ;)

http://images4.fotosik.pl/216/c55de95b2db00b83.png

http://images3.fotosik.pl/252/0ca06cbd0e164918.png

Napisano

ej, to ma być w twoim wyobrażeniu wirus komputerowy, czy ten "ludzki"? bo nie mogę się oprzeć wrażeniu, że patrzę na jakiegoś trojana :D a tak na serio- moim zdaniem ma to trochę mdłe kolorki, z mocniejszym glowem było chyba lepiej. zło bym dał takie fioletowate, jakiś gradient. i dać mnóstwo takich obiektów w tle...

Napisano

IMO takie sobie...:

Czy te rurki nie powinny sie stykac z ta kulka w srodku? Prawde mowiac to pierwsze co mi sie rzucilo w oczy.

Napisano
  • Autor

Co do wiekszej ilosci takich kulek to raczej wole nie - komp juz teraz ledwo wyrabia ;). Jezeli mialbym zetknac te rurki z tym srodkiem to mysle ze najlepiej by bylo je polaczyc czyms w stylu bridge do kazdego i zrobic lagodne przejscie materialu z tego jasno na ciemno niebieski ale nie mam zielonego pojecia jak :D

Odbiegajac od tematu - wiecie jak sprawic, zeby cienie v-ray mialy miekkie brzegi? Z gory thx

Napisano

Ale większą ilość virusków możesz dodać w photoshopie...

To by chyba fajnie wyglądało. A co do cieni w VRayu, poczytaj stronkę:

VRay Reference

w sumie wszystko co w VRayu zrobić można masz tam opisane...