Napisano 27 Listopad 200618 l wie kto艣 jak co艣 takiego zrobi膰 w softimage. Pr贸bowa艂em deformem ale nie przynosi to zbytniego efektu nie m贸wi膮c ju偶 o r臋cznej robocie:)
Napisano 7 Grudzie艅 200618 l witam, modeluje w maxie 艂贸偶ko niestety nie wiem jak zrobic takie pomarszczenia tkaniny aby osi膮gn膮膰 efekt jak na foto w za艂膮czniku. prosze o pomoc.
Napisano 15 Grudzie艅 200618 l Ja bym si臋 przy艂膮czy艂 do tego pytania. Takie co艣 da si臋 zrobi膰 tylko odpowiednio modeluj膮c ? czy s膮 jakie艣 prostsze sposoby ;) 聽 Z g贸ry dzi臋kuje(my) za odpowied藕 :) Solo
Napisano 15 Grudzie艅 200618 l Ja bym si臋 przy艂膮czy艂 do tego pytania. Takie co艣 da si臋 zrobi膰 tylko odpowiednio modeluj膮c ? czy s膮 jakie艣 prostsze sposoby ;)聽 Z g贸ry dzi臋kuje(my) za odpowied藕 :) Solo 聽 Da si臋. Mo偶na narysowa膰: http://www.poopinmymouth.com/process/tips/edges.jpg 聽 Mo偶na zrobi膰 bump map膮, mo偶na zrobi膰 displace'm, cho膰 to raczej trudne. Wiekszosc ludzi chyba modeluje, tak jak w tutkach ucz膮. 聽 pozdrawiam
Napisano 23 Grudzie艅 200618 l Autor witam, modeluje w maxie 艂贸偶ko niestety nie wiem jak zrobic takie pomarszczenia tkaniny aby osi膮gn膮膰 efekt jak na foto w za艂膮czniku. prosze o pomoc. 聽 Takie zmarszczki mo偶na zrobic np za pomoc膮 osobnego programu jakim jest ZBrush....:)
Napisano 23 Grudzie艅 200618 l Master co ma vray do displacementa? ja bym wi臋ksze zagi臋cia modelowa艂a w poly a mniejsze bumpem.
Napisano 23 Grudzie艅 200618 l Master co ma vray do displacementa? to ma, ze vray ma VrayDisplacementMod bardzo fajny :)