goral Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 wie ktoś jak coś takiego zrobić w softimage. Próbowałem deformem ale nie przynosi to zbytniego efektu nie mówiąc już o ręcznej robocie:)
MRK Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 witam, modeluje w maxie łóżko niestety nie wiem jak zrobic takie pomarszczenia tkaniny aby osiągnąć efekt jak na foto w załączniku. prosze o pomoc.
Solo Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Ja bym się przyłączył do tego pytania. Takie coś da się zrobić tylko odpowiednio modelując ? czy są jakieś prostsze sposoby ;) Z góry dziękuje(my) za odpowiedź :) Solo
salvage Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Ja bym się przyłączył do tego pytania. Takie coś da się zrobić tylko odpowiednio modelując ? czy są jakieś prostsze sposoby ;) Z góry dziękuje(my) za odpowiedź :) Solo Da się. Można narysować: http://www.poopinmymouth.com/process/tips/edges.jpg Można zrobić bump mapą, można zrobić displace'm, choć to raczej trudne. Wiekszosc ludzi chyba modeluje, tak jak w tutkach uczą. pozdrawiam
goral Napisano 23 Grudzień 2006 Autor Napisano 23 Grudzień 2006 witam, modeluje w maxie łóżko niestety nie wiem jak zrobic takie pomarszczenia tkaniny aby osiągnąć efekt jak na foto w załączniku. prosze o pomoc. Takie zmarszczki można zrobic np za pomocą osobnego programu jakim jest ZBrush....:)
Master Kiełbaster Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 jak masz vraya to displacementem jak nie to edit poly + cut :*
Ania Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 Master co ma vray do displacementa? ja bym większe zagięcia modelowała w poly a mniejsze bumpem.
Bacry Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 pewnie chodziło mu że vray ma niezłego displaca :D
JunioR Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 Master co ma vray do displacementa? to ma, ze vray ma VrayDisplacementMod bardzo fajny :)
Rekomendowane odpowiedzi