piksar Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Witam. Poradźcie jak zrobić portfolio. Jakiego programu do tego użyć. Nie znam i nie mam czasu na nauke Html i innych podobnych tematów. Ma być prosto i schludnie. Kiedyś zrobiłem strone w MSPublisherze ale jak ją Tweety zobaczył to mało nie pękł ze śmiechu. Poradźcie coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 efektywna w flashu, prosta w hmm flashu? a jesli nie znasz html'u to sobie zalatw np. dreamweavera, tam jest ladnie graficznie przedstawione =] jeszcze mozesz uzyc do tego cms'a (np. phpfusion), wystarczy wgrac do bazy i zarzadzac z pozycji admina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 http://www.airtightinteractive.com/simpleviewer/ - prosto i efektywnie :) przykład: http://www.mario3d.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 możesz stworzyć z gotowca (z template), np. ja moją stronę mam ztąd: http://www.sgal.org/ ale jest w php nie we flashu. http://www.sgal.org/wiki/files/templates?DokuWiki=4f2d26033364f6140940809ce035b812 tu można downloadować do tego różne designy. potem jak już jest zainstalowane można ale nie trzeba wczytać się w kod i zmieniać kolory itp. obrazki dodaje się bardzo prosto, login i ładujesz z dysku, jest dość wygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 ej wcale nie pękałem ;] najprościej: Macromedia Dreamweaver (połowę kodowej roboty robi za ciebie). najprostsze i najefektywniejsze folio to po prostu dobra zawartość i malo bzdurnej treści. bardzo często spotyka się stronki na których autor umieszcza zakłądki "O mnie", "News", "linki". a po co? o ile linki mogę jeszcze zrozumieć to już zupełnie nie rozumiem bzdur jakie wypisuje się w stronach "News" czy "O mnie" Witam na mojej stronie Nazywam się Staszek i mam 18 lat. Od póltora roku zajmuje sięprofesjonalnie grafiką komputerową. Potrafię obsługiwać takie proogramy jak: Autodesk 3ds max Autodesk Maya Autodesk Combustion Autodesk Motion Builder Autodesk Material Editor Autodesk Envirnoment Dialog Window Adobe Photoshop Adobe Illustrator Adobe InDesign Adobe Premiere Adobe After Effects Adobe Acrobat Reader Adobe Layers Adobe Color Picker Adobe Gamma Loader Macromedia Flash Macromedia Fireworks Macromedia Dreamweaver Microsoft Windows Microsoft Office Microsoft Notepad Microsoft Pinball Microsoft Paint Zbrush 2.0 Zsphere 4000 ... Chętnie nawiążę wspólpracę z dużymi firmamilub małymi inwestorami. I wszystko fajnie tylko, że połowa z tych rzeczy to czysta ściema a ponad połowa nie będzie interesowac potencjalnego pracodawcę. Wystarczy ci pożadnie zaprojektowana strona gdzie będziesz mógł dawac miniaturki swoich prac wraz z krótkim acz treściwym opisem. Jakiś sposób sortowania tego artworku według np: software'u czy daty dodania/tematyki i po sprawie. Prosto czysto i przejrzyście :) A jesli jednak koniecznie chcesz się pochwalić jakie programy znasz i w jakich firmach pracowałeś to po prostu zamieść w pdfie swoje dobrze skonstruowane CV. czyli sumując rpjektujesz trzy strony: pierwsza i najważniejsza to galeria (powinna się od razu otwierać po kliknięciu na adres w google) druga to kontakt gdzie podajesz wszystkie swoje namiary na siebie trzecia to linki gdzie możesz podać info o znajomych serwisach gdzie jesteś userem lub polecić innych wartych tego grafików. ostatni odnośnik to już tylko link do pdfa z CV i po sprawie żadne flashe i migające zasuwające bajery. klient czesto nie wytrzymuje wolnego łądowania się strony i wraca szukać na google, warto więc szybko ładować stronki i szybko podsuwać swoje prace pod oczka klienta. szybko, czysto i przejrzyście = sukces murowany :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 a ja poprosiłem znajomego i mi już robi portfolio tak jest najłatwiej;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 W fotoszopie jest szybka ładna flaszowa galeria , gdzieś w 'File...' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Witam!! jak chcesz sam zrobic strone to fireworks i dreamweaver :) i nic wiecej do szczescia ci nie jest potrzebne :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 29 Listopad 2006 Autor Share Napisano 29 Listopad 2006 zgrubsza chodziło o coś takiego http://www.ultrasound.pl/galeria/ narazie wygrywa Chveti ------ edit coś to nie bangla jeszcze w 100% ale popracuje nad tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Jezeli nie stac Cie na pelna licencje Dreamweavera [ ;) ] to polecam HTML-Kit albo NVU :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Dzięki za tego Simple Viewera - tego mi bylo trzeba! Zapraszam do mojej skromnej galerii ;) http://www.drab3d.xt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Oglądaliście kiedyś portfolia we flashu ? Według mnie to strata czasu zarówno robiącego stronę jak i oglądającego stronę. "Proste" portfolia html`owe wbrew wcześniejszej opinii mogą być efektowne. Kwestia wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 tweety - ta liste to sam na szybko stworzyles, czy ktos rzeczywiscie w swoim portfolio cos takiego walnal ? Raz rzucilem okiem, posmialem sie ... po godzinie pracy stwierdzilem, ze gosciu powinien jeszcze notepada wpisac ... patrze - ooo ale wymiatacz notepada tez zna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi